Zoek
Sluit dit zoekvak.

Terex voert groeiplannen van Fuchs verder door

doorVan der Spek

Terex voert groeiplannen van Fuchs verder door

Datum: 21-aug-16

Terex voert groeiplannen van Fuchs verder door. 

Strategische zet lijnt Fuchs op met Terex Material Processing 
 
Terex Corporation gaat door met de implementatie van een reeks strategische stappen en investeringen om de machines van overslagspecialist Fuchs nog beter in de markt te zetten voor een wereldwijde expansie en verdere groei. Onlangs is de naam Terex-Fuchs weer omgedoopt tot de bekende naam Fuchs, waarmee voor iedereen Fuchs weer direct herkenbaar is. 
 
Fuchs is nu ondergebracht bij Terex Material Processing, dit past strategisch beter binnen het brede Terex portfolio. Terex Material Processing – waaronder onder andere ook de door Van der Spek vertegenwoordigde merken Powerscreen, Terex Enviromental en Terex Washing vallen – heeft nu ook Fuchs opgenomen in het brede pakket van het be- en verwerken van producten, het recyclen van stromen en het op- en overslaan en sorteren hiervan.
 
"Overslagspecialist Fuchs maakt integraal onderdeel uit van de Terex lange termijn business strategie en heeft een logische plek binnen het segment Materials Processing", zegt Kieran Hegarty, directeur van Terex Materials Processing. "Wij zijn van plan om te groeien en de Fuchs activiteiten wereldwijd uit te breiden als specialist in de op- en overslagmarkten.“
 
In een reactie op een aantal recent genomen strategische verkoop- en servicemaatregelen om de service en support voor de Fuchs overslagkranen verder te verhogen zei Ron de Vries, General Manager van Fuchs wereldwijd: "In combinatie met de overgang naar Terex Materials Processing hebben we Jon van Ruitenbeek benoemd als de nieuwe Business Line Director voor Fuchs in Noord-Amerika. Ook hebben we een aantal belangrijke sales en support benoemingen aangekondigd voor de belangrijke Noord-Amerikaanse en Europese markten die Fuchs meer interactie met de markt zal geven en een nog betere ondersteuning zal bieden vanuit de fabriek." 
 
Versnelde investeringen in Fuchs en ontwikkeling van nieuwe producten met een aantal nieuwe initiatieven heeft geleid tot meerdere aankondigingen van nieuwe modellen en model upgrades. Twee compleet nieuw ontworpen modelklassen die onlangs werden geïntroduceerd zijn de Fuchs MHL390 F en MHL370 F die de al zeer brede productlijn nog verder aanvullen om de optimale machine te kunnen inzetten voor het werk. 
 
De nieuwe Fuchs MHL390F, die op de Bauma in Duitsland is geïntroduceerd aan het grote publiek, kan met zijn bereik tot 24,5 meter en een eigen gewicht dat afhankelijk van de uitvoering kan variëren tussen 76 en 87 ton worden ingezet voor vele havenapplicaties en grote schrootlocaties waar het op- en overslaan van grote tonnages gewenst zijn. De machine kan zowel met rechte als bananengiek geleverd worden, zodat voor iedere toepassing de beste configuratie kan worden samengesteld. Indien gewenst is een port-cabine leverbaar, waarbij de machinist op grondniveau kan in- en uitstappen. 
 
Met zijn eigen gewicht van 55 ton vult de Fuchs MHL370F de opening naar de MHL380F op. Door zijn Heavy Duty HD-onderwagen bereikt de machine met 18 meter overslagbereik beduidend hogere capaciteiten dan de MHL360F. De cabine heeft naast een zichthoogte van 6.100 mm ook de optionele mogelijkheid om 2.200 mm naar voren te gaan als hij ingezet gaat worden bij de scheepoverslag. Op de ISRI in Amerika is de machine goed ontvangen door het wereldwijde publiek. 
 
Op de IFAT, de grootste recyclingbeurs te wereld, is de geheel vernieuwde Fuchs MHL320F geïntroduceerd. Deze 20-tons machine, voorzien met Tier IV final motor en een maximaal bereik tot ruim 10.4 meter, kan zowel met poliep- als met sorteergrijper worden uitgerust, waarmee de machine de meest optimale sorteer- en laadmachine wordt. 
 
De nieuwe Fuchs cabine die de komende tijd op de verschillende modellen zal worden geïntroduceerd is door velen gezien op de Bauma, ISRI en IFAT. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, Het vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. 
 
Application Center, Fuchs machines speciaal gebouwd voor het werk
Een andere pilaar van de nieuwe Fuchs groeistrategie voor de overslagkranen is om nog meer gebruik te gaan maken van het Fuchs Application Center (APC) bij fabriek in Bad-Schönborn in Duitsland. In het APC werken Fuchs teamleden nauw samen met dealers en klanten om de ideale oplossing te ontwerpen en bouwen voor een specifieke klanttoepassing. 
 
De overslagkranen die het APC bouwt worden opgebouwd met zoveel mogelijk gestandaardiseerde componenten van de standaard productielijnen, zodat deze altijd snel en efficiënt kunnen worden voorzien van onderdelen. De machines kunnen worden voorzien van een mobiele, rups- of stationaire onderwagen. Uiteraard zijn alle modellen ook elektrische aangedreven te leveren om zo duurzaam mogelijk over te slaan. 
 
"Het zijn spannende tijden voor de Fuchs business", zegt De Vries over de Fuchs uitbreiding en groeistrategie ondersteund door Terex. "We zijn het Fuchsteam aanzienlijk aan het versterken, verhogen de lokale ondersteuning door het uitbreiden van ons distributienetwerk over de gehele wereld waar we nog niet present zijn. Tevens verbreden en updaten we onze Fuchs-lijn voor de markt en passen we onze machines aan om aan de specifieke behoeften van onze klanten te voldoen. Het is het juiste moment om een Fuchs klant worden!”
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines