Search
Close this search box.

Nieuw Dynapac CG2300 geleverd aan De Jong Zuurmond

doorVan der Spek

Nieuw Dynapac CG2300 geleverd aan De Jong Zuurmond

Van der Spek Vianen heeft vanuit haar werkplaatsen in Vianen een nieuwe Dynapac CG2300 geleverd aan De Jong Zuurmond. De nieuwe Dynapac komt bij De Jong Zuurmond met diverse andere Dynapac machines te draaien, De Jong Zuurmond heeft o.a. ook Dynapac asfaltafwerkmachines.

De nieuwe Dynapac CG2300 met een eigen gewicht van 8.300 kg heeft 1.500 brede bandages waarmee de machine uitstekende verdichtingscapacteiten realiseert. Het gewicht is over beide bandages gelijk verdeelt voor een optimale verdeling op de ondergrond. De CG2300 heeft een lijndruk van 27,7 k/cm.

Middels de hondegang kunnen de bandages 1.200mm in verzet worden gezet zodat een groot bereik gerealiseerd wordt. Als optie is een hydraulische kantensnij installatie geleverd. Om de bandages te voorzien van water heeft de Dynapac CG2300 op beide walsrollen dubbele sproeipijpen. Deze sproeipijpen kunnen door de machinist afzonderlijk ingesteld worden vanuit de cabine. De watertanks hebben een gezamenlijke inhoud van 770 liter en door de verschillende instellingen die in het bedienpaneel gekozen kunnen worden gaat de machine spaarzaam om met de watervoorraad. Standaard is de machine uitgevoerd met nachtverlichting in de rol.

De machinist heeft dan tijdens nachtwerk uitstekend zicht op de walsrollen. Uiteraard is deze en de overige verlichting in LED uitgevoerd.

Van de ruime comfort-cabine met airconditioning heeft de machinist optimaal zicht op beide bandages, watervoorziening en uit te voeren werk. Alle belangrijke bedieningselementen en besturing zitten in de consoles links en rechts van de comfortabele stoel zodat er vrij zicht is.

Voor de aandrijving is een duurzame Deutz TD3.6L4 Tier-4 Final motor gemonteerd welke standaard is uitgevoerd met Eco-Mode waarmee tot 20% brandstof kan worden bespaard. Deze Tier 4-Final motor voldoet aan de nieuwste en zwaarste emissie-eisen waarmee De Jong Zuurmond wederom aantoont voorop te lopen met het investeren in de nieuwste- en schoonste technieken die beschikbaar zijn.

Uiteraard is de machine gespoten in de welbekende bedrijfskleuren van De Jong Zuurmond. Optioneel is de machine uitgevoerd met een splitstrooier.

Door de compacte afmetingen is de Dynapac CG2300 eenvoudig te transporteren samen met een afwerkmachine op dezelfde dieplader.

De Jong Zuurmond ; De Jong Zuurmond Infrabeheer, Onderhoud & Services wil graag dat iedereen veilig en met plezier onderweg kan zijn, op de weg en over water. Ze werken daarom met passie en energie aan de veiligheid van de (water)weg en het onderhoud en beheer van de openbare ruimte. Dat doen ze met betrokken vakmensen en het beste en meest uitgebreide materieel. Ze werken proactief én integraal en hebben een continue focus op kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Zo zijn onze (water)wegen altijd in optimale conditie.