Van der Spek tweemaal genomineerd voor Matexpo Award 2019

doorVan der Spek

Van der Spek tweemaal genomineerd voor Matexpo Award 2019

Van der Spek is tweemaal genomineerd voor de Matexpo Innovation Award. De winnaar wordt bekend gemaakt op dinsdagavond 10 september tijdens de officiële openingsceremonie van MATEXPO. De nominaties zijn voor:

  • Van Der Spek – Dynapac CA1500 – CA6500 Seismic trilwals
    De Dynapac Seismic grondwals detecteert automatisch de frequentie van de bodemeigenschappen, werkt ermee samen en gebruikt de juiste hoeveelheid energie precies op het juiste moment. Aangezien de trommel en de bodem als één dynamisch systeem fungeren, maximaliseert dit de contactkracht tussen de trommel en de grond, wat een maximale verdichting en energie-efficiëntie oplevert.
  • Van Der Spek – Liebherr kunststof hijskabel voor torenkranen 370 EC-B12 Fibre, 278 EC-B12 Fibre, 240 EC-B10 Fibre
    De kunststof hijskabel vervangt de traditionele stalen hijskabel op een torenkraan. De Fibre-kabel is vijfmaal lichter dan een stalen hijskabel, waardoor er aanzienlijke voordelen ontstaan voor montage en gebruik. Zo kan de nuttige capaciteit op het giekuiteinde van de kraan tot 20% worden verhoogd. Bovendien wordt de levensduur van de hijskabel verviervoudigd en behoeft deze kabel geen onderhoud.
  • DOKA – DokaXact digitaal positioneringssysteem voor bekistingen, voor het nauwkeurig bouwen van verticale structuren
    DokaXact is een op sensoren gebaseerd wireless systeem dat werfleiders en bouwplaatspersoneel ondersteunt bij het snel en precies positioneren en uitlijnen van wandbekisting voor automatische klimsystemen. Het proces maakt gebruik van een meetsysteem (DokaXact Inclinometer) dat is vastgemaakt aan bepaalde punten op de bekisting en draadloos communiceert met een centrale verwerkingseenheid.

We zijn trots op deze nominaties.

Naast de Innovation Award worden ook nog de Green Award en de Safety Award uitgereikt.

Deze prijzen hebben als doel de grootste technische innovatie, de meest milieuvriendelijke machine of innovatie of de meest vernieuwende veiligheidsstoepassing die op de beurs worden tentoongesteld te onderscheiden.

Er werden 30 dossiers ingediend voor de Innovation Award, 20 voor de Green Award en 15 voor de nieuwe Safety Award. De jury koos drie genomineerden per categorie. De genomineerden staan in willekeurige volgorde. Kijk voor een compleet overzicht op de website van Matexpo.