Search
Close this search box.

Near grid Solutions

doorVan der Spek

Near grid Solutions

Op weg naar groene energie op werven

Lawaaierige en stinkende dieselgeneratoren voor de aandrijving van kranen en andere bouwmachines. Het is helaas nog altijd een dagelijkse realiteit die vooral in stedelijke omgevingen voor overlast zorgt bij bewoners die vlakbij een bouwwerf wonen. Near grid Solutions uit Lokeren wil daar met een krachtige batterij-oplossing flexibel op inspelen.

Dat op bouwwerven heel wat energie nodig is, spreekt voor zich. Tal van machines zijn de hele dag operationeel. “Grote kranen vormen daarbij veruit de grootste uitdaging”, legt Frank Vermeulen, zaakvoerder van Near grid Solutions uit. “Die vragen immers heel wat vermogen. Dat vermogen is, naargelang de locatie, niet altijd leverbaar. Aannemers zoeken dan hun toevlucht tot dieselgroepen. Met de nodige overlast voor omwonenden en milieuschade tot gevolg.”

Vaarwel dieselgroep!

Vanuit deze problematiek ontwikkelde Near grid Solutions een krachtige batterij-oplossing. “Dankzij onze plug & play batterijsystemen van Near grid Solutions kunnen bouwbedrijven hun transitie naar hernieuwbare energie versnellen”, zegt Frank Vermeulen. “Onze batterijen bieden het vermogen dat nodig is, zonder het elektriciteitsnet te belasten. Daarnaast reduceert de aannemer zijn CO2-uitstoot aanzienlijk als hij zijn dieselgroep vaarwel zegt.”

Drie kranen, één aansluiting

Aannemers hoeven zich geen zorgen te maken over voldoende vermogen “Near grid Force is de enige batterij die probleemloos tot drie kranen kan aansturen met één 32 ampere aansluiting”, zegt Frank Vermeulen uit. Ook aan gebruiksgemak is gedacht. “Je sluit onze batterij in een handomdraai aan op het reguliere stroomnetwerk. Je kan bovendien perfect je verbruik op de werf monitoren en mogelijke problemen worden onmiddellijk gesignaleerd.”

Duurzame shift

Het jonge bedrijf mag onder andere grote spelers als Vanhout, Strabag, BAM Interbuild tot zijn klanten rekenen. Ondertussen worden de werfbatterijen van Near grid Solutions al op een dertigtal werven in België ingezet. Het begin van een shift naar duurzame energie op bouwwerven.

bron: https://buildings-forum.com/nl/suppliers/detail/354