Grote 16 ton

doorVan der Spek

Grote 16 ton

Datum: 29-mei-14

Van der Spek Vianen heeft onlangs bij OBA in Amsterdam een nieuwe Steinert UME 180 195R in gebruik gesteld. Na uitgebreid onderzoek wat de mogelijkheden waren in de markt heeft OBA gekozen voor de Steinert UME 180 195R, die met zijn 16 ton eigen gewicht tot de sterkste magneet in de markt mag worden gezien. Door het zeer sterke magnetische veld kan OBA hun klanten garanderen een ijzervrij product te leveren dat per trein of schip de overslagterminal in Amsterdam verlaat.

De Steinert bovenbandmagneten worden bij Steinert geheel in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. Dat wil zeggen inclusief het “hart” van de magneet; de elektrospoelen.

De gebruikte spoelen in de elektromagneten zijn gemaakt van Anofol wat bestaat uit zuiver aluminium Al 99,5 en E-Al 99,7. De voordelen van deze Anofol-spoelen ten opzichte van. traditionele spoelen is dat ze:

  • beter te verwerken zijn
  • een lager gewicht hebben
  • minder energie verbruiken
  • een betere warmte overdracht hebben
  • na het anodiseren een zeer harde kras-vaste isolatie hebben als bij chroom

De spoelen worden in eigen huis door hun anodiseerinstallatie geoxideerd, waardoor er een isolatielaag ontstaat welke één is met het aluminium. Hiermee is de juiste isolatie van de spoelen 100{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} gegarandeerd. Hierna worden de spoelen gevormd in de gewenste maatvoering, waarna er een epoxywikkeling omheen gaat voordat hij in de basis wordt gemonteerd. Belangrijk hierbij te vermelden is dat door deze isolatie de spoelen met “scherpe” hoeken gebogen kunnen worden, zodat ze tot in de hoeken van de magneten kunnen worden geplaatst.

Na het plaatsen wordt de behuizing gesloten en wordt hij verder opgebouwd met de rollen en band. Deze band kan op klantwens op vele manieren worden uitgevoerd, zodat hij het beste voldoet (=levensduur) voor de toepassing.

Bij OBA is de band af fabriek voorzien van beschermende prallplaten die de impact van ijzerdelen op de band die door de sterke magneet worden aangetrokken tegengaan.

De Steinert UME 180 195R is door TME uit Zwolle ingebouwd in een door hun compleet turn-key nieuw gebouwd overslagstation bij OBA. TME ontwerpt en realiseert klantspecifieke machines, werktuigen en turn-key installaties voor verschillende sectoren.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines