Derde nieuwe Lindner Urraco afgeleverd bij A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V.

doorVan der Spek

Derde nieuwe Lindner Urraco afgeleverd bij A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V.

Datum: 5-jun-14

Van der Spek Vianen B.V. heeft in zeer korte tijd de derde nieuwe Lindner Urraco afgeleverd bij Tuytel. Vorig jaar werden al twee nieuwe Lindner Urraco 75’s langzaam draaiende verkleiners geleverd aan Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V in Oud-Alblas.

Aangezien het snel en flexibel reageren op de wensen van de opdrachtgevers bij Tuytel zeer hoog in het vaandel staan heeft Tuytel besloten na de zeer goede ervaringen met de eerste twee machines en de vele aanvragen van zijn klanten te investeren in een derde machine. Hierdoor kan Tuytel zeer snel en efficiënt de Lindner’s inplannen om te voldoen aan de vraag uit de markt.

A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. is een jong en dynamisch bedrijf dat zich bezighoudt met de verhuur van kranen, grondverzet en recyclingmachines. Oprichter Arnold Tuytel is gestart met het verhuren van kranen. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een professioneel bedrijf dat dag en nacht bereikbaar is en u kan adviseren waar dat nodig is. Sinds de enkele jaren zijn ze ook actief in het verhuren van recyclingmachines en het handelen in biomassa.

Met een dertigtal gemotiveerde werknemers staan ze dag in dag uit klaar om van iedere opdracht een succes te maken. Ook de veiligheid staat hoog in het vaandel. Het personeel is VCA* gecertificeerd en de machines worden jaarlijks gekeurd door deskundige instanties. De Lindner Urraco’s worden aangedreven door een Scania DC9 met 350 pk die op hun beurt via de zware hydraulische aandrijving een kracht van 240.000 nm op de werktuigen kan brengen, waardoor de machine ook kan worden ingezet voor het verkleinen van zeer moeilijk te verkleinen materialen.

Het te verkleinen materiaal kan afhankelijk van het materiaal rechtstreeks op de assen geladen worden of in de hydraulische via de afstandsbediening te klappen bunker.

In de Urraco 75 zijn twee assen gemonteerd met een lengte van 1.750 mm lengte en een diameter van 650 mm. Deze zijn via de PLC-besturing traploos verstelbaar tussen de 14 en 32 omwentelingen per minuut.

Bij Tuytel zijn af fabriek de gepatenteerde Lindner LW-assen gemonteerd in de Urraco’s welke zeer breed ingezet kunnen worden in vele materialen; van sloophout, groenafval, kunststoffen tot bouw- en sloopafval en uiteraard nog vele toepassingen die niet genoemd zijn. Bij Tuytel kunnen ze het juiste advies geven over de mogelijkheden door de zeer grote ervaring die men heeft in de recyclingwereld.

De verkleinde fractie wordt via een 1200 mm brede afvoerband, welke voor transport hydraulisch kan worden ingeklapt, afgevoerd. De band is via de afstandbediening in hoogte in te stellen, zodat de juiste afwerphoogte kan worden ingesteld.
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines