Zoek
Sluit dit zoekvak.

Atlas Copco Dynapac DF145CS COPA voor Jansen Infra Verhuur B.V.

doorVan der Spek

Atlas Copco Dynapac DF145CS COPA voor Jansen Infra Verhuur B.V.

Datum: 18-mei-14

Onlangs leverde Van der Spek Vianen een Atlas Copco DF145CS Copa af aan Jansen Infra Verhuur B.V. Copa staat voor Compact Asfalt ready. De nieuw geleverde Atlas Copco DF145CS is geschikt om de AM 2500 module te koppelen.

Jansen Infra Verhuur B.V. is een jong en dynamisch familiebedrijf, gevestigd in het buitengebied van het Brabantse Dongen. Met de juiste vakdiploma’s op zak (machinist GWW, middenkaderfunctionaris GWW, monteur GWW) en jarenlange werkervaring in de wegenbouw zijn de drie ondernemende broers Joost, Kees en Mark Jansen in 2009 hun eigen bedrijf gestart.

Jansen Infra Verhuur is in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevend asfaltverwerkingsbedrijf dat door bijna heel Nederland actief is.

Jansen Infra ziet vele mogelijkheden met de DF145CS Compact Asfalt Ready. De asfaltafwerkmachine is de basismachine voor de dubbellaags Atlas Copco module AM 2500. In combinatie met deze module kan de machine in één gang twee lagen asfalt leggen. Dit brengt vele voordelen met zich mee. Het warm in warm draaien van de twee lagen garandeert een betere kwaliteit en langere levensduur, de toplaag kan dunner gedraaid worden en hiermee spaart men een hoop geld, doordat er minder asfalt voor de toplaag nodig is. Het 2-laags principe van Atlas Copco Dynapac werkt zonder tussenkomst van een tweede machine.

Het opbouwen van de AM 2500 module duurt ongeveer 6 uur. Hierna kan de machine ingezet worden als Compact asfalt afwerkmachine voor het verwerken van twee lagen en twee soorten asfalt. Zie: http://www.youtube.com/watch?v=fHESc3PsmLA voor een korte demonstratie van de machine.

Voor normale werkzaamheden is de DF145CS Copa inzetbaar als normale asfaltafwerkmachine. De DF145CS heeft een 230 pk sterke Cummins motor. De machine is geleverd met een V6000 TV elektrisch verwarmde balk. Deze afwerkbalk heeft een basisbreedte van 3 meter en is hydraulisch uitschuifbaar tot 6 meter. Deze afwerkbalk kan aangebouwd worden tot 9,6 meter.

Door het langere loopwerk en het extra contragewicht voor op de hopperwanden heeft de machine een optimale stabiele tractie.

Op de foto’s is o.a. een complete opgebouwde Copa combinatie te zien.
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines