Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eerste Powerscreen Warrior 1800 Dual-Power geleverd door Marijs Recyclingtechniek

doorVan der Spek

Eerste Powerscreen Warrior 1800 Dual-Power geleverd door Marijs Recyclingtechniek

Datum: 15-nov-09

De Sagro groep uit ’s-Heerenhoek heeft de primeur om de eerste Powerscreen Warrior 1800 Dual-Power geleverd te krijgen door Van der Spek’s dochter: Marijs Recyclingtechniek uit Mariënberg.

Deze Warrior is voorzien van het door Powerscreen nieuw ontwikkelde Dual-Power systeem. Hierbij is naast het standaard gemonteerde diesel-hydraulisch powerpack ook een compleet elektro-hydraulisch powerpack geplaatst.
Hierdoor kan de rupszeefmachine stand-alone werken op zijn eigen dieselmotor en kan hij op een stroombron worden aangesloten, zoals een generator op een puinbreker of op het stroomnet dat op vele locaties vaak voor handen is.

Het voordeel van het werken op een stroombron is dat er diesel bespaard wordt, het geluidsniveau van de machine wordt verminderd en dat er minder uitstoot is van roetdeeltjes bij het werken in een hal. Het Dual-Power systeem is ook los leverbaar voor reeds geleverde machines.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4800 mm. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg “agressief“ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om zelfs zeer natte, kleverige en in elkaar hakende producten te zeven.

De nieuw geleverde Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.

De Powerscreen Warrior is ook voorzien van een door Marijs gemonteerde afstandsbediening, waardoor het mogelijk is de machine op afstand in- en uit te schakelen en hem te laten rijden.
 

 

Van der Spek, Bouwmachines