Nieuwe Hyundai HL770-7A laadschop voor Piel / Groenrecycling Rouveen

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai HL770-7A laadschop voor Piel / Groenrecycling Rouveen

Datum: 15-nov-09

Onlangs heeft Van der Spek via de vestiging in Mariënberg een nieuwe 24-tons Hyundai HL770-7A laadschop geleverd aan Groenrecycling Rouveen.

Na een zeer goed bevallen demonstratie met de demo Hyundai HL770-7A waarmee Van der Spek de afgelopen periode op diverse locaties actief was, was de keuze niet meer moeilijk voor de heer J. Piel van Groenrecyling Rouveen; er moest een Hyundai komen.

De 24-tons Hyundai HL770-7A is voorzien van een 8,7 liter Cummins QSL 6-cilinder turbodiesel met 310 PK. Deze zorgt ervoor dat er met gemak gewerkt kan worden met grote dichte bak met een inhoud van 4700 liter SAE 1:2.

Een laag brandstofverbruik en een laag geluidsniveau komt o.a. door gebruik te maken van een hydraulische koelventilator. Deze detecteert de temperatuur van de inlaatlucht, de transmissieolie, de koelolie en van de hydraulische olie en regelt daarmee de koeler.
Tevens is de koeler voorzien van een omkeerfunctie zodat de radiateur schoongeblazen kan worden.

De machine zal ingezet gaan worden op de compostering in Rouveen bij alle voorkomende werkzaamheden, zoals het laden van vrachtwagens, helpen bij het omzetten van de compost. Bovendien zal de wiellader ook ingezet gaan worden bij derden. Één van de eerste werkzaamheden van de machine was het laden van grondstoffen op een asfaltcentrale.

De laadschop is geleverd op standaard 26.5 x 25 L3 radiaalbanden.

Van der Spek, Bouwmachines