Dynapac op pole position op nieuw F1 circuit in Hanoi

doorVan der Spek

Dynapac op pole position op nieuw F1 circuit in Hanoi

Er wordt aangekondigd dat het nieuwe stratencircuit in Vietnam in de hoofdstad Hanoi zal toetreden tot de Formule 1 Grand Prix-kalender in 2020.

Het is de vierde race in Azië dat aan de kalender wordt toegevoegd na Singapore, China en Japan. De Dynapac-machines die de aanleg van het racecircuit domineren zijn de grote asfaltafwerkmachines op rupsen de Dynapac SD2500CS’s, de compacte afwerkmachine Dynapac F1200CS, de mobiele voorlader met swingapp de Dynapac MF2500CS, de pneumatische bandenwals Dynapac CP275, de grote asfaltfrees Dynapac PL2000, de kleine asfaltfrees Dynapac PL500, de Dynapac tandentrilwals CC1300 en de oscillerende wals Dynapac CO4200VI.

Aanleggen van het racecircuit van een professionele racebaan vereist een hoge mate van vlakheid en verdichting van het asfalt. Speciaal asfalt wordt gebruikt om een ​​hogere adhesiefactor te garanderen, vandaar het gebruik van grofkorrelig asfalt om de tractie te vergroten, waardoor in bochten de grip blijft. De Dynapac asfaltafwerkmachine SD2500CS heeft een standaard werkgewicht van 18.500 kg en kan verbreed worden tot 9,60 meter. Dynapac machines worden geleverd met geavanceerde functies om de bedieners te helpen het gewenste resultaat te bereiken in gecompliceerde toepassingssituaties.

De mobiele voorlader de Dynapac MF2500CS is een voorlader met hoge prestaties en een heeft een maximale theoretische invoercapaciteit van 2.000 ton/uur. In termen van productiviteit kan de MF2500CS in 35 seconden een 35 ton vrachtwagen legen, waardoor de cyclustijden van het transport aanzienlijk worden verkort en de algehele productiviteit wordt verhoogd. In combinatie met de Dynapac SD2500CS asfaltafwerkmachine, zorgt de samenwerking tussen beide machines ervoor dat er geen materiaal wordt gemorst, wat zowel tijd als geld bespaart.

De Dynapac machines zijn uitgevoerd met Pave Manager hiermee kunnen de machines diverse programma’s voor kiezen waarmee het asfalt proces word geoptimaliseerd. De Pave Manager-tool kan uitgebreid worden met software die wordt gebruikt om de taak te plannen op het hoogste niveau van optimalisatie voor de volledige asfalt verwerkingsproces. De tool houdt rekening met de verschillende schakels van de asfaltverwerking keten (asfaltcentrales, vrachtwagens, asfaltmengsel, afwerkmachines, voorladers en walsen). Tijdens het verwerken van het asfalt wordt de tool in realtime gebruikt om het volledige proces te beheren en tijdig een overzicht van het proces te geven. De Pave Manager-tool kan ook de benodigde dagelijkse rapporten produceren.

De hoge functionaliteit en betrouwbaarheid van Dynapac machines in combinatie met de Pave manager tool beslaat een breed spectrum van het bouwproces van race circuits. We kijken uit naar dit project dat met hoge specificiteit en nauwkeurigheid uitgevoerd door Dynapac wegenbouwmachines