Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dura Vermeer Reststoffen met nieuwe Hyundai R330-9A dubbel duurzaam

doorVan der Spek

Dura Vermeer Reststoffen met nieuwe Hyundai R330-9A dubbel duurzaam

Datum: 24-jan-13

Met de ingebruikname van een nieuwe Hyundai R330-9A mag de mobiele puinbreker van Dura Vermeer Reststoffen zich de duurzaamste mobiele puinbreekcombinatie van Nederland noemen.

Via de werkplaats in Vianen heeft Van der Spek de nieuwe Hyundai R330-9A afgeleverd bij Dura Vermeer Reststoffen. De nieuwe 34-tons rupsgraafmachine zal worden ingezet bij de mobiele breker van Dura Vermeer Reststoffen, waarbij hij zal worden gebruikt voor het beladen van de breker.

De nieuwe Hyundai R330-9A heeft, net als de vorig jaar eveneens door Van der Spek geleverde Powerscreen XH500SR rupsmobiele puinbreker, een Tier IV interim motor die voldoet aan de nieuwste en strengste milieueisen die op dit moment gelden.

Deze combinatie van zowel de rupskraan als puinbreker met Tier IV interim motoren is uniek en hiermee toont Dura Vermeer Reststoffen aan dat men wederom voorop loopt als het gaat om duurzaam mobiel produceren van granulaten.

Om verzekerd te zijn van goede service en ondersteuning door het hele land was de keuze voor de combinatie Van der Spek en Hyundai snel gemaakt. Dura Vermeer en Van der Spek zijn dan ook zeker geen onbekenden van elkaar. Diverse machines vonden de afgelopen jaren al hun weg vanuit Vianen naar de vele locaties van Dura Vermeer, daarbij is te denken aan o.a. Powerscreen mobiele zeef en breker, Dynapac- asfaltafwerkmachines en -walsen en Liebherr torenkranen.

De nieuwe Hyundai R330LC-9 is uitgevoerd met een 6450 mm lange giek en een 3200 mm lange lepelsteel, waardoor de machine een groot bereik heeft om het te breken materiaal te pakken en in de trechter van de breker te brengen. Aan de lepelsteel zit een hydraulische CW45 snelwissel waaraan een rotsdieplepel is gemonteerd.

Voor de aandrijving van de machine is een Cummins QSB9 motor verantwoordelijk. Deze heeft een inhoud van 8,9 liter en is voorzien van de nieuwste technieken, waardoor een zeer laag aangetoond brandstofverbruik wordt gerealiseerd. De motor produceert 282 pk.

Net als alle nieuwe serie-9A machines is ook deze R330-9A voorzien van het Hyundai Hi-mate systeem dat het via GPS-technologie mogelijk maakt op afstand data uit te lezen over brandstofverbruik, locatie, draaiuren, etc. Deze service is gratis en kan door Dura Vermeer zelf worden uitgelezen om hun productieproces zo optimaal mogelijk te kunnen sturen.

Om veilig te kunnen werken is de machine standaard uitgevoerd met werklampen op cabine en giek. Tevens is hij standaard voorzien van een achteruitkijkcamera, waardoor de machinist altijd kan zien wat er achter hem gebeurt en onveilige situaties kunnen worden voorkomen.

Zie YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=rWez_EBbR9E
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines