Zoek
Sluit dit zoekvak.

Compacte Hyundai 8-tonner voor GMB-Civiel

doorVan der Spek

Compacte Hyundai 8-tonner voor GMB-Civiel

Datum: 28-jan-13

Gijs van GMB-civiel is sinds kort de trotse machinist van de nieuwe Hyundai R80CR-9 rupsgraafmachine. De machine werd door Van der Spek Vianen B.V. afgeleverd in Waddinxveen waar deze meteen vol aan de gang kon. GMB heeft hier in combinatie de opdracht gekregen voor een groot stuk kadeverbetering.
De kades worden verhoogd en versterkt door het opbrengen van klei op de kruin en de taluds. De taluds worden verflauwd en in de teen van de kade wordt een steunberm aangelegd. Vanwege de zachte ondergrond dienen de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd te worden. Na iedere ophoogslag dient een rustperiode ingelast te worden, zodat de bodem kan stabiliseren. Speciaal voor dit project is de Hyundai voorzien van extra brede 600 mm stalen rupsen, om zodoende de bodemdruk zo laag mogelijk te houden.
 
Van der Spek Vianen B.V. en GMB hebben een jarenlange werkrelatie. Gezien de goede ervaringen met Van der Spek en reeds eerder geleverde Hyundai grondverzetmachines werd ook deze keer weer de keuze gemaakt voor een moderne en betrouwbare Hyundai graafmachine.
 
De Hyundai R80CR-9 is in de werkplaats van Van der Spek Vianen B.V. geheel naar de wensen van GMB opgebouwd. De complete machine omvat vele opties waaronder; Beco kantelstuk voorzien van hydraulische snelwissel, extra hydraulische functies, luxe stoel met verwarming en luchtvering, extra werkverlichting in LED uitgevoerd, gespoten in de herkenbare blauwe bedrijfskleur, kettingkist aan de onderwagen, W2 startonderbreker, enz.
 

Voor de aandrijving zorgt een Yanmar dieselmotor met 60 pk vermogen. Dankzij de vernuftige giekconfiguratie en de compacte bouw kan de machine in zeer kleine ruimtes werken met behoud van een groot graafbereik. De cabine is indien nodig eenvoudig naar voren kantelbaar waardoor alle componenten goed bereikbaar zijn.Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines