Buijs Groot-Ammers kiest voor Terex-Fuchs MHL360E

doorVan der Spek

Buijs Groot-Ammers kiest voor Terex-Fuchs MHL360E

Datum: 21-jan-13

De nieuwe Terex-Fuchs MHL360E die afgelopen week is afgeleverd bij Overslagbedrijf Buijs Groot-Ammers was al te zien tijdens de druk bezochte Open Dagen bij Van der Spek in Vianen.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL360E vervangt een Terex-Fuchs MHL350 welke na vele tevreden draaiuren bij Buijs Groot-Ammers aan vervanging toe was om de gewenste bedrijfszekerheid te kunnen blijven garanderen. Aangezien Buijs steeds vaker grotere schepen (coasters) lost voor haar opdrachtgevers was de keuze voor de grotere MHL360E ten opzichte van een MHL350E nodig om aan de vraag uit de overslagmarkt te kunnen blijven voldoen.

De machine is voorzien van een speciale giekconfiguratie. Hij heeft namelijk een bananen hoofdgiek van 9,7 meter en een lepelsteel van 7,0 meter, waardoor een maximaal bereik ontstaat van 17,4 meter. Deze 17,4 meter is gemeten van het hart van de draaikrans tot aan de bakpen. Met deze configuratie kan Buijs ook probleemloos grotere coasters lossen zonder dat de giek de zijkant van het schip raakt. Tevens kan Buijs door deze configuratie de machine eenvoudig transporteren op eigen diepladers, zodat er snel en adequaat gereageerd kan worden op overslagvraagstukken uit de markt.

Met de nieuwe Terex-Fuchs MHL360E, welke is uitgevoerd met een Tier IV interim motor, loopt Buijs qua CO2 uitstoot voorop. De gemonteerde 6-cilinder Deutz TCD 7.8L6 4V levert 190 kW vermogen. Deze motor voldoet aan de nieuwste en zwaarste emissie-eisen die op het moment gelden in de wereld.

Met de ontwikkeling van de nieuwe E-serie heeft Terex-Fuchs de MHL360E op vele fronten verder doorontwikkeld ten opzichte van de vorige series. Waar het hydraulisch systeem bij de MHL360D nog via Linde hydrauliekpompen 2 x 330 liter/min leverde, is bij de E-serie 2 x 280 liter/min plus 2 x 140 liter/min beschikbaar via het nieuwe Rexroth hydraulische systeem.

Door de omschakeling naar het nieuwe hydraulische systeem, dat ook al enkele jaren zijn voordelen heeft bewezen op de Terex-Fuchs MHL380-serie, is de nieuwe E-serie ruim 20{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} sneller geworden in zijn hydraulische bewegingen. Tevens zijn door de extra oliestromen gecombineerde bewegingen sneller, soepeler en zuiniger uit te voeren.

De standaard hydraulisch verstelbare cabine kan ook nog 2,10 meter naar voren worden geplaatst voor een nog beter zicht in de te lossen schepen. De machinist heeft een zichthoogte van ruim 6,2 meter.

Om ook in de vroege morgen en avondschemering goede verlichting te hebben, is de nieuwe MHL360E uitgevoerd met verlichting op de cabine, giek en lepelsteel. Tevens zijn de ramen van de cabine getint, zodat de machinist geen last heeft van eventueel zonlicht voor het veilig overslaan van de te lossen materialen.

Net als alle Terex-Fuchs machines die door Van der Spek Vianen worden geleverd is ook de nieuwe MHL360E van Buijs standaard voorzien van 3 jaar/6000 uur volledige garantie.

Van der Spek Vianen en Buijs Groot-Ammers zijn zeer zeker geen onbekenden voor elkaar. Afgelopen tijd werden ook al twee schrankladers en een aangepaste Hyundai R250LC-7A in gebruik genomen. Daarnaast zijn er ook al vele jaren Hyundai’s en Terex-Fuchsen in bedrijf bij overslagbedrijf Buijs.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines