Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zeer complete Hyundai R55W-9 in het werk bij GKB Barendrecht

doorVan der Spek

Zeer complete Hyundai R55W-9 in het werk bij GKB Barendrecht

Datum: 20-jan-13

Van der Spek Vianen heeft onlangs via haar werkplaats in Vianen een nieuwe Hyundai R55W-9 geleverd aan GKB in Barendrecht. Het is voor GKB de tweede Hyundai in het uitgebreide machinepark waarmee GKB actief is. Vorig jaar werd al een Hyundai R145LCR-9 in gebruik genomen.

Goede referenties vanuit de markt en de zelf opgedane ervaringen met de eerder geleverde Hyundai, alsmede een goed luisterend oor voor de gewenste uitvoering heeft GKB doen beslissen om wederom voor een Hyundai geleverd door Van der Spek Vianen te kiezen.

De Hyundai R55W-9 is op wens van GKB uitgerust met alle functies, zodat er veel verschillende aanbouwdelen aan de machine gemonteerd kunnen worden, zoals een sorteergrijper, kantelbak of trilblok. De machine is tevens voorzien van brede enkellucht banden om de insporing tot een minimum te beperken. Aangezien met de machine veelvuldig gereden gaat worden van en naar werken is er door GKB gekozen om optioneel dans-onderdrukking op de giek te laten bouwen. Nimatech leverde en monteerde de vacuüminstallatie op de machine voor het mechanisch leggen van straatwerk.

De nieuwe mobiele machine weegt ruim 5,5 ton en beschikt over een zwenkgiek die 80° naar links en 50° naar rechts kan zwenken. Hierdoor kan de machinist op zeer enge locaties alsnog zijn giek goed gebruiken.

Voor de aandrijving van de machine is een Yanmar 4TNV98-motor verantwoordelijk, deze levert een nominaal vermogen van 57 pk bij 2400 t/min. Met andere woorden: de R55W-9 beschikt over het hoogste motorvermogen in zijn klasse, hetgeen extra kracht geeft om de klus te klaren en een gunstig brandstofverbruik tot resultaat heeft.
 
GKB is een uniek familiebedrijf dat in 1946 is pgericht door Jan en Pieter-Arie Kraaijeveld. Onder de naam Gebr. J. en P.A. Kraaijveld sneden zij riet en biezen in de grienden en kapten zij rijshout. Het riet en de biezen werden voor uiteenlopende producten toegepast. Het wilgenhout werd gebruikt bij de deltawerken en dijkverzwaring, onder meer voor het vervaardigen van de zinkstukken.

Zes kinderen van Pieter-Arie en drie kinderen van Jan kwamen in de zaak. En ook de derde generatie Kraaijeveld bleek het familiebedrijf een warm hart toe te dragen. Inmiddels is GKB in handen van in totaal 18 familieleden, terwijl er ook onder de medewerkers nog 7 familieleden zijn. Al is GKB met 80 medewerkers flink gegroeid, de hechte familieband bepaalt de cultuur, inzet en betrokkenheid van het team. Juist dat unieke karakter van GKB spreekt veel opdrachtgevers aan.

GKB is gespecialiseerd in civieltechnische en cultuurtechnische projecten en groenvoorziening. Dit mag u  breed opvatten. Als een gemeente of organisatie een buitenruimte wil creëren waarin het prettig wonen en/of werken is dan is men bij GKB aan het juiste adres.
Van groenstroken en sportvelden tot watergangen en straatmeubilair: de inrichting en het onderhoud zijn gevarieerd. Juist dat is een reden dat steeds meer gemeenten en andere organisaties GKB als hun partner beschouwen bij de inrichting en het beheer van de buitenruimte.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines