Duo Dynapac CS1400’s voor BOVE

doorVan der Spek

Duo Dynapac CS1400’s voor BOVE

Van der Spek Vianen B.V. leverde onlangs een speciaal nieuw duo af bij verhuurspecialist BOVE uit Etten-Leur. Drierolwalsen zijn, met name in Nederland en België bijzonder populair en om de vraag te blijven voldoen met de laatste stand der techniek heeft BOVE besloten deze twee Dynapac CS1400’s aan hun uitgebreide materieelvloot toe te voegen.

De nieuwe Dynapac statische CS 1400’s hebben uitstekende verdichtingscapaciteiten. Door de gelijke bandagediameter aan de voor- als achterzijde en doordat de alle walsrollen zijn aangedreven wordt voorkomen dat het te walsen oppervlakte wordt opgeduwd en een optimale verdichting wordt gerealiseerd. Afhankelijk van de geplaatste ballast heeft de machine een gewicht tussen de 11 en 13 ton.

In een werkgang wordt gelijk een breedte van 2.100mm verdicht doordat alle drie de walsen zorgen voor de verdichting, de optimale verdeling van het gewicht tussen voor en achterzijde zorgt dat dit optimaal gebeurd. Doordat er in de gelijke werkgang zowel aan de voor- als achterzijde wordt verdicht en er geen twee werkgang benodigd is om de 2.100mm te verdichten wordt er veel tijd en brandstof bespaard, de CS1400 laat hiermee zijn duurzaamheid zien. De knikbesturing waarmee de Dynapac CS1400 is uitgevoerd heeft het grote voordeel dat ook in de bochten over de gehele breedte wordt verdicht. Uiteraard is de Dynapac CS 1400 is uitgevoerd met een Stage 4 final motor waardoor de machine voldoet aan de laatste emissie eisen.

De motor is centraal geplaatst onder een ruime motorkap waar vanaf grondniveau alle dagelijkse controle- en onderhoudswerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Door de lage plaatsing van de motorunit heeft de machinist optimaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden.

De nieuwe machines zijn uitgevoerd met een ruime zeer comfortabele cabine die uitgevoerd is met airco en dubbele bediening. Door het zeer grote glasoppervlak heeft de machinist perfect zicht rondom de machine en de te walsen oppervlakten.

Het sproeisysteem is uitgevoerd met twee pompen zodat naast een grote wateropbrengst ook de bedrijfszekerheid is gegarandeerd. De watertanks zijn vanaf grondniveau eenvoudig middels grote openingen te vullen.

Bove ; Verhuurmaatschappij Bove is het resultaat van een samenwerking tussen Van der Veldt (een gerenommeerde leverancier van machineonderdelen) en Bocol (een toenmalig producent van splitstrooiers). Met het oog op de klant signaleerden zij bij hun belangrijkste afnemers een behoefte aan kortstondig en grootschalig gebruik van verdichtingsmachines. Als dienstverlening werd de verhuurmaatschappij Bove geboren.

Inmiddels is Bove met een vloot van zo’n 300 machines uitgegroeid tot één van Nederlands grootste verhuurders op het gebied van wegenbouw. Alle machines worden door een eigen team van gepassioneerde monteurs onderhouden en in een gebruiksklare status gehouden. Door vanuit passie te werken aan kwaliteit, constant te blijven vernieuwen, zich op te stellen als partner en geen uitdaging uit de weg te gaan, levert Bove inmiddels aan de meest spraakmakende wegenbouwers van Nederland en Europa. Deze kernwaarden heeft de organisatie tot op de dag van vandaag nog steeds hoog in het vaandel staan.