Duo Dynapac afwerkmachines geleverd aan BAM Wegenmaterieel B.V.

doorVan der Spek

Duo Dynapac afwerkmachines geleverd aan BAM Wegenmaterieel B.V.

Datum: 6-sep-09

Onlangs leverde Van der Spek Vianen twee nieuwe Dynapac afwerkmachines af bij BAM Wegenmaterieel B.V. in Tiel. Er zijn een Dynapac F5C (voorheen Demag DF45D) en een Dynapac SD135C geleverd.

De nieuwe Dynapac SD 135C is de opvolger van de welbekende Demag DF135C. De typeaanduiding SD staat voor Svedala Demag.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe SD machine is nauwlettend gekeken naar het bedieningscomfort en de prestaties van de machine. Zo is de machine uitgevoerd met een geheel nieuw bedieningsconcept waarbij bedieningsvriendelijkheid en snelheid voorop staan. Het dashboard van de machine is in z’n geheel vernieuwd en uitermate overzichtelijk. Ook is het geluidsniveau verder naar beneden gebracht. Dit is mede bereikt door het plaatsen van een hydraulisch aangedreven koelvin. De koelvin slaat pas aan op het moment dat motortemperatuur oploopt.

De machine is uitgevoerd met een EB60 afwerkbalk. Deze balk is geen onbekende daar deze al leverbaar was achter de vorige type machines. De balk heeft een basisbreedte van 3,00 meter en is hydraulisch uitschuifbaar naar 6,00 meter. Daarnaast kan de balk aangebouwd worden tot 8,20 meter. De SD135 kan tevens uitgevoerd worden met een SB30 balk, dit is een starre balk die aangebouwd kan worden naar grotere werkbreedtes. 

De SD135C is uitgevoerd met een 6 cilinder Deutz motor van 140 KW (190PK).

De Dynapac F5C is uitgevoerd met een EB28 afwerkbalk. De balk heeft een basisbreedte van 1,20 meter en is hydraulisch uitschuifbaar naar 2,40 meter. Daarnaast kan de balk aangebouwd worden tot 3,00 meter. Voor de aandrijving is een Deutz motor met 39 Kw gemonteerd.

 

Van der Spek, Bouwmachines