Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Terex-Fuchs MHL360D

doorVan der Spek

Nieuwe Terex-Fuchs MHL360D

Datum: 6-sep-09

Weer een knap staaltje werk van het Application Center van Terex-Fuchs in Bad Schönborn. Benelux importeur Van der Spek B.V. kan met trots de volgende aflevering aan Beelen Amsterdam melden.

Het laatste geleverde wapenfeit is de levering van een speciaal gebouwde Terex-Fuchs MHL360D overslagmachine die met een bak-kinematik is gebouwd.

Deze 46-tons overslagkraan is door het Application Center bij Terex-Fuchs gebouwd. Het Application Center is bij Terex-Fuchs een afdeling waar sinds een jaar buiten de normale bekende typen overslagmachines op wensen van klanten kan worden ingegaan door het van begin tot eind machines te bouwen. Dat betekent dat deze afdeling zorgt voor de machines vanaf de eerste schets tijdens het gesprek tussen de klant en dealer tot aan de daadwerkelijk bouw en levering van de machine bij de klant. Hierdoor kunnen klantspecifieke wensen worden uitgewerkt en gemaakt zonder dat deze de normale productie bij Terex-Fuchs stoort.

De wens die Beelen Amsterdam overbracht aan Van der Spek Vianen B.V. was een overslagkraan waaraan zowel een zandgrijper als een sorteergrijper gemonteerd kon worden. En daarbij wel de opdracht dat er in ieder geval een 2M³ grijper aan moest kunnen, gezien de gewenste overslagcapaciteiten die nodig zijn om aan de vraag te kunnen voldoen.

Van der Spek Vianen heeft in samenwerking met het APC bij Terex-Fuchs gekozen om een Terex-Fuchs MHL360D uit te rusten met een 17,3 meter giek waarbij aan de lepelsteel een volwaardige bak-kinematik is gemonteerd waaraan een CW4 snelwissel zit. Hierdoor kan er snel gewisseld worden tussen zandknijper en sorteergrijper.

De sorteergrijper wordt o.a. gebruikt bij het laden en lossen van schepen en bij het beladen van containers.

Beelen kan de Terex-Fuchs MHL360D zelf vervoeren op hun eigen zwaartransport-combinatie waardoor de kraan snel getransporteerd kan worden tussen de verschillende vestigingen van Beelen.

Foto : Fabian Draaisma

Van der Spek, Bouwmachines