Terex-Fuchs afgeleverd bij Van Dijk Containers B.V. door Van der Spek B.V.

doorVan der Spek

Terex-Fuchs afgeleverd bij Van Dijk Containers B.V. door Van der Spek B.V.

Datum: 9-sep-09

Via de vestiging Van der Spek Noord-Oost heeft Benelux importeur Van der Spek een nieuwe Terex-Fuchs MHL320D afgeleverd bij Van Dijk Containers B.V. in Genemuiden.

Van Dijk Containers is een afvalverwerkingbedrijf dat op verschillende plaatsen containers heeft uitstaan in de regio Oost-Nederland. Het ingezamelde afval wordt door middel van eigen vrachtauto’s vervoerd naar Genemuiden, waarna de inhoud gesorteerd wordt. De verschillende afvalstromen die hieruit ontstaan worden daarna weer afgezet naar de verschillende afzetkanalen. Daarnaast heeft Van Dijk een complete verwerkingsinstallatie voor het verwerken van tapijtafvalstromen. Deze stromen worden verwerkt tot grondstof voor o.a. de cementindustrie.

Voor het verwerken en overslaan van deze producten is de Fuchs 320D speciaal aangepast. Zo is hij voorzien van een overdrukunit die is uitgevoerd met een cycloonfilter op de aanzuiging.
De motor is voorzien van een keerfan voor de koeling en aan de aanzuigzijde van het motorcompartiment voorzien van verwisselbare filtermatten. Voor het werken in de hallen bij Van Dijk is de MHL320D tevens voorzien van hoogtebegrenzing op giek en lepelsteel, zodat deze het dak niet kunnen raken.

De Fuchs is uitgerust met 2 stempelpoten en een werk-/ schuifblad zodat ook de werkplek goed zuiver gehouden kan worden. De machine is voorzien van een 5,2 meter giek en 3,7 meter lange lepelsteel waardoor een werkbereik ontstaat van 9,2 meter.

Zoals standaard op alle Terex-Fuchs overslag machines is ook de MHL320D voorzien van een hydraulisch verstelbare cabine, waardoor de machinist  altijd een goed zicht heeft tijdens het uitsorteren en het laden van de shredder, containers en vrachtwagens.

Uiteraard is de Fuchs voorzien van een Tier III dieselmotor, een Deutz TCD2012 4-cilinder turbodiesel met 85kW zorgt voor de aandrijving van de machine.

 

Van der Spek, Bouwmachines