Drie maal Atlas Copco Dynapac voor Van Gelder

doorVan der Spek

Drie maal Atlas Copco Dynapac voor Van Gelder

Datum: 5-mei-15

De afgelopen weken heeft Van der Spek Vianen drie stuks Atlas Copco Dynapac SD 2500CS asfaltafwerkmachines afgeleverd aan van Gelder Elburg. De machines zijn in één keer gekocht bij Van der Spek, waarbij diverse asfaltmachines van een ander merk zijn ingeruild.

Na diverse succesvolle demo’s gedraaid te hebben met de Altals Copco Dynapac SD machine, waarbij de vele voordelen van de machine door de medewerkers van Van Gelder zeer positief werden ontvangen, is er besloten om 2 asfaltafwerkmachines te vervangen en 1 machine uit te breiden. De nieuwe Altas Copco Dynapac SD 2500CS-en zijn met groot enthousiasme ontvangen bij het bedienend personeel van Van Gelder.

De machines zijn rijk uitgevoerd met verschillende opties, waaronder het Safe Impact System. Dit systeem voorkomt onnodige stopplekken door het contact met de asfaltauto te dempen.

Voor de aandrijving zijn ze uitgevoerd met Cummins 6 cilinder Tier 4-interim motoren. Deze motor voldoet aan de huidige emissie-eisen en is bovendien naast erg stil zeer zuinig met de brandstof.

Twee van de drie Atlas Copco Dynapac SD 2500CS machines zijn uitgevoerd met een V5100TVE balk die hydraulisch uitschuifbaar is tot 5.10 meter. Achter de 3e machine is een V6000TVE afwerkbalk gemonteerd die hydraulisch uitschuifbaar is naar 6.00 meter. Beide afwerkbalken zijn natuurlijk nog verder te verbreden met aanbouwdelen.

De afwerkbalken worden standaard geleverd met 16 mm Hardox 500 slijtplaten. Hierdoor bespaart men op de revisiekosten. Door deze kostenbesparing in combinatie met het lagere brandstofverbruik dalen de kosten per verwerkte ton asfalt aanzienlijk.

De SD 2500CS machines zijn bedrijfsklaar gemaakt in de werkplaats van Van der Spek Vianen. In samenwerking met Van Gelder zijn er nog diverse aanpassingen aan de machines gedaan. Zo zijn de machines uitgevoerd met Xenon nachtverlichting en LED-verlichting en zijn er extra opbergkisten gemonteerd.

Samen sterk in infrawerk
Van Gelder is gespecialiseerd in het initiëren, ontwerpen, realiseren en beheren van infrastructurele projecten, zowel boven- als ondergronds. Van Gelder is een landelijk opererend, middelgroot aannemingsbedrijf met vestigingen verspreid over heel Nederland. In de onderneming zijn ruim 700 mensen werkzaam.Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines