Zoek
Sluit dit zoekvak.

Compacte Hopper-Feeder van Telestack, de HF10T

doorVan der Spek

Compacte Hopper-Feeder van Telestack, de HF10T

Telestack, wereld marktleider de specialist op het gebied van mobiele op- en overslagsystemen heeft een nieuwe kleine compacte hopper-feeder op de markt gebracht waarmee zowel voorraad kan worden opgezet, schepen geladen als producten met gemixt kunnen worden. Telestack heeft met de ontwikkeling van de Telestack HF10T alle ervaringen die zijn opgedaan met de grotere machines en systemen meegenomen in het ontwerp.

Met zijn basisgewicht van 13 ton kan de machine eenvoudig en snel verplaats worden zonder dat er speciaal transport benodigd is. Voor de Nederlandse markt niet zo belangrijk echter voor vele landen interessant is dat hij in een 40ft container past zodat eenvoudig transport over lange afstand gemakkelijk kan plaatsvinden.

De bunker met een standaard inhoud van 6.8M³ is 3.760mm lang zodat belading met middelgrote laadschop of overslagmachine geen enkel probleem is. Als gewenst kan de bunker worden voorzien van een verhoging zodat de inhoud tot 11.2 M³ vergroot wordt. In de bunker is een 1.050mm brede transportband geplaats welke met een verstelbare bunkeropening lost op de 1.050mm brede opvoerband.

Deze opvoerband is 15.000mm lang en is hydraulisch klapbaar voor transport. In de normale werkpositie bij voorraad opzetten kan de band bij een stijghoek van 19° een voorraad opzetten van 500 ton met een soortelijk gewicht van 1.6 ton/M³

De aandrijving gebeurd standaard middels diesel/hydraulische aandrijving en kan als gewenst dual-power worden uitgevoerd zodat de machine elektro/hydraulisch kan draaien als hij aan een stroombron is aangesloten. In de machine is een zuinige Deutz 4-cilinder dieselmotor gemonteerd.

Het rupsonderstel heeft 300mm brede rupsplaten en is 2.900mm lang zodat de gronddruk beperkt is.

Een eenvoudige besturing zorgt ervoor dat iedereen de machine kan bedienen zodat hij ook snel ingezet kan worden zonder zeer uitgebreide instructies en eventueel benodigde machinist.

Op korte termijn zal de eerste Telestack HF10T bij Van der Spek Vianen aankomen om aan de Nederlandse markt getoond te kunnen worden middels demo en verhuur.