Thuiswedstrijd voor Nederlandse CIFA primeur

doorVan der Spek

Thuiswedstrijd voor Nederlandse CIFA primeur

De verbouwing van ons kantoorpand aan De Limiet in Vianen nadert langzamerhand het einde. Ook de showroom ondergaat een grote verandering. Deze week werd door Schipper Vloeren B.V. de vloer vernieuwd en voorzien van vloerverwarming en hoe kon dat nu beter dan met hun nieuwe CIFA betonpomp?

Eind vorige week is de nieuwe CIFA K47H vanuit de fabriek in Italië bij onze werkplaats in Vianen aangeleverd. Daar is de machine meteen onder handen genomen, zodat deze gereed was voor de eerste inzet op de thuisbasis van CIFA in Nederland. In de werkplaats in Vianen zijn verder nog de nodige opties gemonteerd, zoals een extra werklamp op de trechter, bekistingsolietank, slanghaspel en sponsballenhouder.

Deze K47H is één van de nieuwe modellen uit de CarboTech serie van CIFA en is de eerste van dit model dat in Nederland geleverd wordt. Een tweede pomp van dit type wordt na de bouwvak verwacht.
De pomp heeft een 5-delige mast, waarvan de laatste 2 delen in carbon zijn uitgevoerd. Hij heeft een capaciteit van 180 m³ per uur met een reikhoogte van de giek van 46,1 m. Zo hoog hoefde het deze keer nog niet. Onder grote belangstelling van personeel van Van der Spek, die nu met eigen ogen konden zien hoe een betonstort met een CIFA betonpomp in zijn werk gaat, was de klus snel geklaard.

Helemaal gereed is het nieuwe vlaggenschip uit de vloot van Schipper Betonpompverhuur nog niet. Zoals we van hen gewend zijn zal dit ook weer een echt visitekaartje worden en zal de nieuwe CIFA nog voorzien worden van diverse accessoires zoals luchthoorns, zwaailichtbakken op het cabinedak en verchroomde wieldoppen. Bovendien zal ook deze betonpomp uitgerust worden met volledig dichtgebouwde zijkanten en het bekende, opvallende spuit- en reclamewerk. Eenzelfde behandeling zal ook de nieuwe K35L voor Schipper ondergaan die binnenkort in Vianen aangeleverd wordt.

Vanaf de oprichting in 1975 is Schipper actief in voegwerk en cement-dekvloeren. Binnen Schipper Vloeren B.V. is een grote expertise aanwezig op het gebied van diverse vloersystemen, zoals supervlakke vloeren, vloei- en schuimvloeren en diverse andere betonvloeren.

Over de auteur

Van der Spek administrator

Van der Spek Vianen B.V. is partner in verkoop, verhuur en service van betonpompen, grondverzet-, wegenbouw-, hoogbouw-, recycling- en overslagmachines.