Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Fuchs MHL350F voor Buijs Leerdam B.V.

doorVan der Spek

Nieuwe Fuchs MHL350F voor Buijs Leerdam B.V.

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Fuchs MHL350F bij Buijs Leerdam B.V. in gebruik gesteld. De goede ervaringen met eerder door Van der Spek geleverde Fuchs overslagmachines en Hyundai laadschoppen en de prettige samenwerking tussen Buijs en Van der Spek heeft Buijs doen besluiten na een korte overstap met een ander merk weer te investeren in een Fuchs geleverd door Van der Spek Vianen waarbij de andere overslagkraan is ingeruild. Uiteraard is de machine geleverd in de bekende groene bedrijfskleur van Buijs.

Buijs Leerdam bouwstoffen en overslagbedrijf ; Buijs Leerdam is een familiebedrijf wat sinds 1972 gevestigd is in Leerdam. Op deze locatie gelegen aan de Linge beschikken ze over uitgebreide overslag mogelijkheden en is de zand en grindhandel gevestigd De werkzaamheden die bij en door Buijs worden uitgevoerd zijn o.a. ; het leveren van bouwstoffen aan zakelijke en particuliere klanten, laden en lossen van binnenvaartschepen en zeeschepen, overslag van alle soorten grondstoffen en het vervoeren van grondstoffen over land en water.

Fuchs MHL350F : Met zijn 35 ton eigen gewicht en overslagbereik van 16 meter is de nieuwe MHL350F in staat om in Leerdam eenvoudig op- en overslagwerkzaamheden uit te voeren waarbij hoofdzakelijk schepen worden gelost in de trechters of op vrachtwagens. Om het bereik van 16 meter te halen is Fuchs MHL350E is uitrust met een 8.5 meter giek en een 7,2 meter lepelsteel. Het bereik is gemeten van het hart van de draaikrans tot aan de pen van de lepelsteel, het bereik aan de buitenzijde van de grijper is zelfs ruim 17,5 meter.

Net als alle Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL350F voorzien van een draaikrans die is voorzien van een dubbele lagering waardoor naast stabiliteit een zeer lange levensduur is gegarandeerd. Deze zelfde zeer degelijke opbouw is in de gehele machine te vinden.

In de MHL350F is de zeer duurzame en zuinige Deutz TCD 6.1. L6 is 6-cilinder turbodieselmotor met gemonteerd welke 160kW vermogen levert. Het geleverde vermogen wordt overgegeven aan de zeer efficiënte Linde hydraulische pompen welke beide 330 liter/min geven. Hierdoor is de machine zeer snel en krachtig bij een zeer laag brandstofverbruik. Middels Ad-Blue en een katalysator wordt uiteraard voldaan aan de laatste emissie-eisen, actief regenereren met het daarbij behorende extra brandstofverbruik en kosten behoren tot het verleden.

De standaard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De Fuchs is uiteraard ook geleverd met de nieuwe Fox-cabine. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt. Middels joystick besturing kan de machine eenvoudig worden bestuurd en is optimaal zicht op het werk gegarandeerd.

Standaard is de Fuchs MHL350F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd. LED-verlichting zorgt er voor dat ook in de vroeg- en late uren veilig gewerkt kan worden met goed zicht op het uit te voeren werk.