Search
Close this search box.

Category Archive Wiellader

door-Van der Spek-

Mourik neemt nieuwe Hyundai HL960A in gebruik

Van der Spek Vianen heeft nieuwe Hyundai HL960A laadschop afgeleverd bij Mourik Groot-Ammers. Mourik gaat de Hyundai HL960A inzetten voor op- en overslagwerkzaamheden op één van hun locaties.

De nieuwe 19 ton wegende HL960A wordt aangedreven door zuinige en duurzame Cummins QSB 6.7 6-cilinder dieselmotor welke uiteraard voldoet aan de nieuwste Stage-V emissie eisen. Middels de grote touchscreen in de ruime cabine kan eenvoudig worden gekozen tussen de verschillende werkstanden zodat er altijd zo efficiënt mogelijk en met het laagste brandstofverbruik gewerkt kan worden.

In de luxe cabine heeft de machinist een goed overzicht rondom de machine en is via het instrumentarium en grote touchscreen alle benodigde informatie direct in zicht. Tevens kunnen alle gewenste instellingen eenvoudig worden bediend. Het standaard gemonteerde weegsysteem geeft direct de gewenst informatie over de geladen of overgeslagen tonnages.

De Hyundai HL960A is uitgerust met ZF assen en volledig ZF automatische versnellingsbak welke standaard is uitgevoerd met lock-up in de versnellingen zodat er nog meer brandstof wordt bespaard.

Een standaard gemonteerde automatische omkeerbare koelventilator zorgt dat zeker bij inzet in stoffige werkomgevingen de koelers optimaal schoon blijven. In de Hyundai zijn deze koelers standaard uitgevoerd met extra grote mazen en kunnen de voorste worden weggeklapt om eenvoudig te kunnen schoonmaken als dit benodigd is. 

Voor de uit te voeren werkzaamheden is de machine optioneel o.a. uitgevoerd met een overdruksysteem, L5 banden en extra verlichting.

doorVan der Spek

HD Hyundai Construction Equipment

22 maart 2023 hebben de Hyundai aandeelhouders de branding-wijziging van Hyundai Construction Equipment, naar HD Hyundai Construction Equipment goedgekeurd, inclusief de wijziging van de driehoek naar het voorwaarts teken, waarbij de merknaam HYUNDAI blijft.

Het voorwaarts teken, symboliseert de ontwikkeling, welke het bedrijft maakt. De kleur verwijst naar een duurzamere, groenere toekomst.

HD staat voor: Human Dreams, duidend op Hyundai’s visie voor een betere toekomst, middels innovatie, geïntegreerde technologieën en snelle digitalisering. Tevens verwijst het naar Human Dynamics, welke de droom laat uitkomen, door integratie van industriële oplossingen, robotica en Artificial Intelligence.

Een uitgebreide reportage van Hyundai over hun branding:

Hier de online weergave van de merkidentiteit van HYUNDAI:

door-Van der Spek-

Onlangs bij Mourik tweede Hyundai HL940A afgeleverd.

De 14 tons laadschoppen wordt door Mourik ingezet bij load- and carry werkzaamheden bij één van hun industriële klanten.

Voor deze werkzaamheden zijn de nieuwe Hyundai HL940A’s bij Van der Spek voorzien van diverse speciale opties die in goed overleg met Mourik zijn gekozen zodat de machine optimaal hun werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Natuurlijk zijn de machines voorzien van zuinige Stage-V motoren die voldoen aan de nieuwste emissie-eisen. In de HL940 is een Cummins QSB 6.7 gemonteerd met een vermogen van 116kW.

Het Rexroth hydraulisch systeem met loadsensing en flow-scharing voor optimale krachtverdeling tussen de verschillende componenten als aandrijving en hefframe.

Dankzij de ZF automatische versnellingsbak en assen kan snel en efficiënt gewerkt worden waarbij een laag brandstofverbruik wordt gerealiseerd.

#uwproductieonzezorg#serviceensupport

doorVan der Spek

Na zeef nummer zeven nu nummer 8 in gebruik genomen bij Van der Heijden/Puinbreken.nl/Zeven.nl

Van der Heijden uit Nistelrode, ook bekend onder puinbreken.nl en zeven.nl heeft na zeef nummer 7 een Powerscreen Warrior 2400 die begin 2021 is geleverd door Van der Spek nu een Powerscreen Warrior 1800 toegevoegd aan de uitgebreide materieelvloot. Dit is zeef nummer 8 geworden.

In totaal heeft Van der Heijden nu vijf Powerscreen Warrior zeefmachines in de vloot, drie Powerscreen Warrior 2400’s en twee Powerscreen Warrior 1800’s. Hiernaast is ook een door Van der Spek Vianen geleverde Cedarapids H6202 zeefbox in gebruik.

De Powerscreen Warrior 1800 is een 32 tons rupsmobiele dubbeldeks zeefmachine met zowel een boven- als onderdek van 4.870mm lengte en 1.530mm breedte. Door zijn agressieve slag van 12mm zeeft de Warrior 1800 optimaal en zorgt hij voor zo min mogelijk aanhechting aan de af te zeven fracties. Hiermee worden dus de zuiverste fracties geproduceerd. De zeefbox is geheel hydraulisch te liften zowel aan voor- als achterzijde voor het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden of het wisselen van zeefdekken.

Om de geproduceerde fracties af te voeren zijn brede afvoerbanden in de machine geplaatst. De zij-afvoerbanden zijn 900mm breed en kunnen grote capaciteiten afvoeren. Overmaat worden middels een 1.400mm brede afvoerband naar de achterzijde van de machine gebracht.

De grote bunker op de Warrior 1800 heeft een inhoud van 6.8M³ en kan zowel door een graafmachine, laadschop als breker worden gevoed. Door de grote valhoogte van ruim 500mm vanuit de bunker op de zeef val het te zeven product mooi open en wordt het tevens nog belucht.

Standaard gemonteerde bordessen aan beide zijden van de zeefbox zorgen voor een veilige toegang bij de zeefbox. Voor transport kunnen deze blijven zitten en dienen niet gedemonteerd te worden.

Dankzij de 500mm brede rupsen kan de Warrior ook op slechtere ondergronden worden getransporteerd zonder direct weg te zakken.

doorVan der Spek

Van der Spek Vianen levert nieuwe Siebotec 5000 trommelzeef aan Zandink

Onlangs heeft Zandink Zandhandel met locaties in Nijkerk, Baarn en Amersfoort een nieuwe Siebotec 5000 trommelzeef in gebruik genomen.

De nieuwe SieboTec Siebo 5000 is een wielmobiele trommelzeef die een trommel heeft met een

lengte van  4.550mm en een diameter van 2.000mm. Met deze trommel is de machine in staat grote capaciteiten te produceren met een hoog kwalitatieve afzeving.

Uiteraard is de SieboTec Siebo 5000 voorzien van een zuinige en duurzame Stage-V motor die voldoet aan de nieuwste- en laagste emissie-eisen. Belangrijk is te vermelden dat deze motor is gekoppeld aan een geheel nieuw ontwikkeld en zeer efficiënt hydrauliek-systeem. Door deze bouwwijze is de machine uiterst zuinig met brandstof en kan hij met een laagmotortoerental werken.

Daarnaast zorgt de optimale krachtoverbrenging voor een hoge capaciteit wat resulteert in een zeer lage kostprijs per uur. Tevens kan dankzij het hydraulisch systeem zelfs worden geregeld dat de machine bij leegloop stationair gaat draaien en bij belading weer opstart. De motorunit is van beide zijden optimaal bereikbaar voor het uitvoeren dagelijks- en periodiek onderhoud. Als gewenst is de ruim bemeten koeling te voorzien van een omkeerinrichting op de koelvan.

De afvoerbanden zijn standaard gegalvaniseerd uitgevoerd en hydraulisch klapbaar.

Met zijn bunker van 6M³ is de Siebo 5000 zonder problemen te beladen met een grote laadschop of graafmachine. De verhogingen behoren tot de standaard leveringsomvang. Als benodigd kunnen zowel de voor- als zijkanten worden neergeklapt voor belading met een verkleiner of andere machine. De bunkerband is voorzien van een zeer stabiel frame waarop zonder problemen ook zwaardere ladingen kunnen worden ingestort.

Mocht het onverhoopt benodigd zijn dan kunnen de banden als cassettes uit de machine worden gehaald zodat onderhoud en reparatie veilig en snel kunnen worden uitgevoerd.

Om altijd goed bij de bediening te kunnen komen is deze bij de SieboTec Siebo 5000 geplaatst aan de voorzijde van de machine. Op de grote kleuren touchscreen kunnen alle functies en instelling van de machine eenvoudig worden ingesteld en afgesteld. Tevens is op de achterzijde van de machine nog een extra bedieningspaneel aanwezig voor het in- en uitklappen en het instellen van de trommelbelading. Mocht een afstandsbediening gewenst zijn dan zijn vele functies op klantwens in te regelen. 

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai HL970A voor Leenaerts

Van der Spek Vianen heeft nieuwe Hyundai HL970A laadschop afgeleverd bij Leenaerts uit Born. De nieuwe Hyundai is direct ingezet op de op- en overslag- en recyclinglocatie in de haven van Born.

De nieuwe 24 ton wegende HL970A wordt aangedreven door zuinige en duurzame Cummins L9 6-cilinder dieselmotor welke uiteraard voldoet aan de nieuwste Stage-V emissie eisen. Middels de grote touchscreen in de ruime cabine kan eenvoudig worden gekozen tussen de verschillende werkstanden zodat er altijd zo efficiënt mogelijk en met het laagste brandstofverbruik gewerkt kan worden.

In de luxe cabine heeft de machinist een goed overzicht rondom de machine en is via het instrumentarium en grote touchscreen alle benodigde informatie direct in zicht. Tevens kunnen alle gewenste instellingen eenvoudig worden bediend. Het standaard gemonteerde weegsysteem geeft direct de gewenst informatie over de geladen of overgeslagen tonnages.

Dankzij het af fabriek gemonteerde AAVM camerasysteem ( All Around View Monitoring ) welke is uitgevoerd met radar aan de achterzijde is de veiligheid rondom de machine gegarandeerd.  Zodra er binnen het werkbereik van de machine objecten of personen bevinden krijgt de machinist hier met een akoestisch signaal melding van.  Wat de veiligheid nog verder uitbreid is de automatische opening van de cabinedeur die de machinist met een afstandsbediening kan openen. Er hoeft niet eerst op de machine geklommen te worden om de deur te openen.

De Hyundai HL970A is uitgerust met ZF assen en volledig ZF automatische versnellingsbak welke standaard is uitgevoerd met lock-up in de versnellingen zodat er nog meer brandstof wordt bespaard.

Een standaard gemonteerde automatische omkeerbare koelventilator zorgt dat zeker bij inzet in stoffige werkomgevingen de koelers optimaal schoon blijven. In de Hyundai zijn deze koelers standaard uitgevoerd met extra grote mazen en kunnen de voorste worden weggeklapt om eenvoudig te kunnen schoonmaken als dit benodigd is. 

Optioneel is de machine uitgevoerd met Techking L5 banden

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai HL940A voor Mourik

De eerste van twee nieuwe Hyundai laadschoppenv is afgeleverd bij Mourik Groot-Ammers.

De nieuwe Hyundai HL940A wordt ingezet op de locatie van Rockwool in Roermond waar hij op- en overslagwerkzaamheden gaat uitvoeren.

Uiteraard voldoet de nieuwe Hyundai HL940A aan de hoogste Stage-V emissie-eisen. De machinist kan op het kleurendisplay met touchscreen eenvoudig kiezen tussen de verschillende werkniveaus waarmee altijd het gewenst vermogen beschikbaar is.  De Rexroth pompen zorgen met loadsensing en flowsharing dat de machine de juiste prestaties levert met het laagste brandstofverbruik.

Met de volledig automatische versnellingsbak van ZF wordt het brandstofverbruik nog verder teruggebracht. Evenals de werkniveau ’s van de motor kan de machinist zeer eenvoudig drie werkstanden kiezen voor de transmissie waarmee de machine altijd zijn optimale instelling heeft voor het uit te voeren werk. Om hem helemaal op het werk te kunnen afstellen is er ook nog keuze voor het  “clutch-cut-off” moment waarbij wordt ingesteld op welke moment de aandrijving wordt losgekoppeld als het rempedaal wordt gebruikt.

Dankzij het af fabriek gemonteerde AAVM camerasysteem ( All Around View Monitoring ) welke is uitgevoerd met optionele radar aan de achterzijde is de veiligheid rondom de machine gegarandeerd.  Zodra er binnen het werkbereik van de machine objecten of personen bevinden krijgt de machinist hier met een akoestisch signaal melding van.  Wat de veiligheid nog verder uitbreid is de automatische opening van de cabinedeur die de machinist met een afstandsbediening kan openen. Er hoeft niet eerst op de machine geklommen te worden om de deur te openen.

Om de vele voorkomende werkzaamheden te kunnen uitvoeren is de machine voorzien van een hydraulische snelwissel zodat er snel en efficiënt gewisseld kan worden tussen de verschillende bakken en uitrustingsstukken

Het transport vanuit Vianen is uiteraard uitgevoerd door de eigen zwaartransportdieplader van Mourik.

doorVan der Spek

Overslagspecialist Buijs Groot-Ammers neemt grijpgrage Hyundai HL960A in gebruik

Van der Spek Vianen heeft nieuwe Hyundai HL960A laadschop afgeleverd bij Buijs Groot-Ammers. De nieuwe Hyundai zal met zijn speciale bomenklem ingezet gaan worden voor het op- en overslaan van rondhout. Uiteraard kan de machine ook voor andere stromen worden ingezet, dankzij de snelwissel kan er eenvoudig worden gewisseld tussen de verschillende uitrustingsstukken als bakken en klemmen.

De speciale bomenklem is door grijper- en bakkenspecialist Groenveldt uit Groot-Ammers op wens van Buijs gebouwd zodat de werkzaamheden optimaal kunnen worden uitgevoerd.

De nieuwe 19 ton wegende HL960A wordt aangedreven door zuinige en duurzame Cummins QSB 6.7 6-cilinder dieselmotor welke uiteraard voldoet aan de nieuwste Stage-V emissie eisen. Middels de grote touchscreen in de ruime cabine kan eenvoudig worden gekozen tussen de verschillende werkstanden zodat er altijd zo efficiënt mogelijk en met het laagste brandstofverbruik gewerkt kan worden.

In de luxe cabine heeft de machinist een goed overzicht rondom de machine en is via het instrumentarium en grote touchscreen alle benodigde informatie direct in zicht. Tevens kunnen alle gewenste instellingen eenvoudig worden bediend. Het standaard gemonteerde weegsysteem geeft direct de gewenst informatie over de geladen of overgeslagen tonnages.

De Hyundai HL960A is uitgerust met ZF assen en volledig ZF automatische versnellingsbak welke standaard is uitgevoerd met lock-up in de versnellingen zodat er nog meer brandstof wordt bespaard.

Een standaard gemonteerde automatische omkeerbare koelventilator zorgt dat zeker bij inzet in stoffige werkomgevingen de koelers optimaal schoon blijven. In de Hyundai zijn deze koelers standaard uitgevoerd met extra grote mazen en kunnen de voorste worden weggeklapt om eenvoudig te kunnen schoonmaken als dit benodigd is. 

doorVan der Spek

Verbrugge Terminals neemt nieuwe Hyundai HL960A HD met waste-pakket in gebruik

Onlangs heeft Verbrugge Terminals uit Terneuzen hun eerste Hyundai HL960A HD in gebruik genomen. Het is zeker niet de eerste Hyundai laadschop die Verbrugge in gebruik neemt echter wel de eerste HL960A in HD-uitvoering.

De nieuwe 20 ton wegende Hyundai HL960A HD is natuurlijk uitgevoerd met een zuinige- en duurzame Stage-V motor van Cummins. De QSB 6.7 met een inhoud van 6.700cc heeft een vermogen van 168kW. Middels de grote touchscreen in de ruime cabine kan eenvoudig worden gekozen tussen de verschillende werkstanden zodat er altijd zo efficiënt mogelijk en met het laagste brandstofverbruik gewerkt kan worden.

In de luxe cabine heeft de machinist een goed overzicht rondom de machine en is via het instrumentarium en grote touchscreen alle benodigde informatie direct in zicht. Tevens kunnen alle gewenste instellingen eenvoudig worden bediend. Het standaard gemonteerde weegsysteem geeft direct de gewenst informatie over de geladen of overgeslagen tonnages.

Uiteraard is ook deze Hyundai door Van der Spek speciaal geprepareerd om ingezet te worden in agressieve werkomgevingen waarbij o.a. kunstmest word op- en overgeslagen.

De HL960A HD machine is naast de HD-uitvoering ook voorzien van een waste-pakket waarbij zowel de cabine als achterzijde van de machine voorzien zijn van extra beschermroosters. Voor de inzet van deze machine zijn de roosters op de cabine verwijdert. Mocht het benodigd zijn dan kunnen deze eenvoudig weer worden teruggeplaatst. Ook zijn de slangen aan de onderzijde van de machine en de achterlichten uitgevoerd met extra bescherming.

Dankzij het af fabriek gemonteerde AAVM camerasysteem ( All Around View Monitoring ) welke is uitgevoerd met optionele radar aan de achterzijde is de veiligheid rondom de machine gegarandeerd. Zodra er binnen het werkbereik van de machine objecten of personen bevinden krijgt de machinist hier met een akoestisch signaal melding van. Wat de veiligheid nog verder uitbreid is de automatische opening van de cabinedeur die de machinist met een afstandsbediening kan openen. Er hoeft niet eerst op de machine geklommen te worden om de deur te openen.

doorVan der Spek

Fa. Schaddé van Dooren kiest weer voor nieuwe veelzijdige Hyundai laadschop

Als u in Katwijk en omgeving op het strand bent is de kans groot dat u één van de machines van Schaddé van Dooren tegenkomt. Sinds vorige week is de kans heel groot dat u dan ook deze nieuwe Hyundai HL955A ziet die samen met een eveneens door Van der Spek geleverd HL940 druk aan het werk ziet op o.a. het strand. 

De opgedane goede ervaringen met de Hyundai laadschoppen en de zeer prettige samenwerking tussen Schaddé van Dooren en Van der Spek Vianen maakte de keuze voor weer een nieuwe Hyundai geleverd door Van der Spek een logische.

De nieuw geleverde Hyundai HL955A is compleet opgebouwd na de wensen van de klant en voorzien van vele speciale opties die benodigd zijn voor het veelzijdige werk dat hij zal moeten gaan uitvoeren bij Schaddé van Dooren.

Hyundai laadschop HL955A

Fa. Schaddé van Dooren is al meer dan een eeuw werkzaam in Katwijk en omgeving. Ooit begonnen met het ophalen van schelpen op strand en opruimen van bouwplaatsen. Ze zijn nu een erkend inzamelaar (VCA gecertificeerd) voor het transport en verwerken van afval.

Tevens houden ze zich bezig met strandreiniging, stuifzand opruimen, het plaatsen van kastanje schermen (stuifschermen), leggen van stelconplaten, grondverzet, leeghalen tuinen, kleine sloopwerken, het  opbouwen / transport van strandtenten, gladheidsbestrijding, grond- en zandhandel, onderhoud van zand ondergronden bij speeltuinen, zandbakken verversen en nog veel meer.

Uiteraard voldoet de nieuwe Hyundai HL955A aan de hoogste Stage-V emissie-eisen. De machinist kan op het 7” kleurendisplay met touchscreen eenvoudig kiezen tussen de verschillende werkniveaus waarmee altijd het gewenst vermogen beschikbaar is.  De Rexroth pompen zorgen met loadsensing en flowsharing dat de machine de juiste prestaties levert met het laagste brandstofverbruik.

Met de volledig automatische versnellingsbak van ZF wordt het brandstofverbruik nog verder teruggebracht. Evenals de werkniveau ’s van de motor kan de machinist zeer eenvoudig drie werkstanden kiezen voor de transmissie waarmee de machine altijd zijn optimale instelling heeft voor het uit te voeren werk. Om hem helemaal op het werk te kunnen afstellen is er ook nog keuze voor het  “clutch-cut-off” moment waarbij wordt ingesteld op welke moment de aandrijving wordt losgekoppeld als het rempedaal wordt gebruikt.

Dankzij het af fabriek gemonteerde AAVM camerasysteem ( All Around View Monitoring ) welke is uitgevoerd met optionele radar aan de achterzijde is de veiligheid rondom de machine gegarandeerd.  Zodra er binnen het werkbereik van de machine objecten of personen bevinden krijgt de machinist hier met een akoestisch signaal melding van.  Wat de veiligheid nog verder uitbreid is de automatische opening van de cabinedeur die de machinist met een afstandsbediening kan openen. Er hoeft niet eerst op de machine geklommen te worden om de deur te openen.

Om de vele voorkomende werkzaamheden te kunnen uitvoeren is de machine voorzien van een hydraulische snelwissel zodat er snel en efficiënt gewisseld kan worden tussen de verschillende bakken en uitrustingsstukken zoals een palletvork of veegbezem. Zowel aan de voor als achterzijde zijn aansluitingen aangebracht voor het aankoppelen aanhangers e.d. Op wens van de klant heeft Van der Spek een vangmuil gemaakt aan de achterzijde van de machine.

Extra LED-verlichting en gemonteerde flitslampen aan de voor- en achterzijde zorgen ervoor dat de Hyundai altijd goed zichtbaar is en voor een veilige werkomgeving zorgt. Centrale smering draagt zorg voor een optimale smering van alle delen welke door het fijne en vaak opwaaiende zand worden blootgesteld.