Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief overslag

door-Van der Spek-

Nieuwe Fuchs MHL320F geleverd aan KRT Gebr. Timmermans

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaats in Vianen een nieuwe Fuchs MHL320F geleverd aan KRT Gebr. Timmermans in Oud-Gastel. De Fuchs komt samen te werken met eerder door Van der Spek geleverde Fuchs machines.

KRT, oftewel Gebr. Timmermans, heeft een rijke historie op het gebied van recycling van kabels en metalen. Wat ooit begon met het uitvoeren van sloopwerkzaamheden en de ontmanteling van onderzeeboten, is uitgegroeid tot kabel- en metaalrecycling voor zowel particulieren als bedrijven. Hun kennis en ervaring hebben ertoe geleid dat ze vooruitstrevende mechanische scheidingsprocessen hebben ontwikkeld die uniek zijn binnen Europa. KRT heeft inmiddels ruim 60 jaar ervaring met het recyclen van kabels. In die tijd hebben ze expertise opgebouwd voor het verwerken van alle soorten metalen en kabels. Met een team van ongeveer 60 medewerkers zetten ze zich iedere dag met hart en ziel in om metaalafval te verwerken en terug te brengen tot waardevolle grondstoffen.

De nieuwe 21 ton wegende Fuchs MHL320F zal bij KRT ingezet gaan worden voor het op- en overslaan van te recyclen producten

In de Fuchs MHL320F zorgt een zeer zuinige en duurzame Deutz TCD 3.6 motor met 95kW voor de aandrijving, uiteraard voldoet deze aan de nieuwste Stage-V emissie-eisen. De hydraulische pompen zijn van Rexroth en leveren maximaal 290 liter/minuut.

Zoals bij iedere Fuchs is ook de nieuwe Fuchs MHL320F voorzien van het zeer veilige- en ruime werkplatform op de bovenwagen dat eenvoudig via een trap toegankelijk is. Op dit werkplatform kunnen alle onderhoudswerkzaamheden zeer veilig en eenvoudig worden uitgevoerd. Tevens zijn de tankopeningen hier geplaatst zodat hiervoor niet op de machine geklommen hoeft te worden.

Natuurlijk zijn bij de MHL320F de koelers separaat zoals bij iedere Fuchs geplaatst zodat optimale koeling gegarandeerd is en zelfs in de meest stoffige omstandigheden de machine kan worden ingezet. Standaard gemonteerde omkeervans zorgen dat de koelers schoon worden geblazen op ingestelde tijden.

De nieuwe Fuchs MHL320F bij KRT uitgevoerd met vier stempelpoten, als gewenst kan ook gekozen worden voor twee stempelpoten en een blad. Aan de machine is een giek- en lepelsteelconfiguratie met een bereik van 9.200 mm geplaatst waaraan een bak-kinematiek zit voor plaatsing van een sorteergrijper. Lastdemping op de giek zorgt dat bij rijden met last het comfort voor de machinist gegarandeerd blijft.

Standaard is de Fuchs MHL320F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd. Middels de hydraulische cabineverstelling heeft de machinist optimaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden. Bij de MHL320F is de zichthoogte maximaal 5.400mm.

LED-verlichting op de cabine, giek en lepelsteel zorgen dat er altijd optimaal zicht is rondom de machine.

De standaard gemonteerde centrale smering zorgt er voor dat de machine continu gesmeerd wordt voor een lange levensduur van o.a. pennen en bussen.

Via Telematics kan de machine op afstand uitlezen worden waarbij alle data die verzameld is duidelijk en overzichtelijk wordt weergegeven. Tevens kan gezien worden wanneer de machine onderhoud nodig heeft zodat dit optimaal gepland kan worden om de stilstand te minimaliseren.

door-Van der Spek-

Nieuwe Fuchs MHL335F voor Hubun Bodemvoeding in Bunschoten.

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Fuchs MHL335F geleverd aan Hubun Bodemvoeding in Bunschoten. De nieuwe Fuchs wordt ingezet voor op- en overslagwerkzaamheden.  

Hubun Bodemvoeding BV is gespecialiseerd in de productie van organische meststoffen, en handelt daarnaast ook in boomschors, molmmest, klei, bomengrond, vijveraarde, alle soorten zand, tuingrind, mijnsplit. Deze producten vinden hun weg naar professionele fruit- en groente telers als ook hoveniers. Gebruikmakend van een veelomvattend distributie netwerk van MEMON BV worden in meer dan 65 landen over de gehele wereld eindgebruikers voorzien van producten van Hubun Bodemvoeding BV.

De nieuwe 25 tons Fuchs MHL335F is uitgevoerd met 11 meter overslaggiek.  Aan de machine is een twee-schalen gemonteerd, waarmee de MHL335F dankzij de Rexroth hydrauliek, met een opbrengst van maar liefst 380 liter per minuut zeer snel draait en voor de gevraagde overslagcapaciteit zorgt.

De MHL335F is standaard voorzien van een HD-onderwagen die zorgt voor extra stabiliteit tijdens het draaien en het eventueel rijden met last.

Voor de aandrijving van de MHL335F is zuinige Stage-V 4.1 liter Deutz motor verantwoordelijk. De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers in devstoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 5.300mm waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden. Uiteraard is voor de machinist gezorgd dat alles in de cabine zo ergonomisch mogelijk is opgesteld, de stoel is optimaal te verstellen zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via de grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen, veel gebruikte functies als bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser hebben ook nog drukknoppen binnen het handbereik van de machinist zodat deze als benodigd snel zijn in- en uit te schakelen. De vergrote airco-unit zorgt dat ondanks de grote raamoppervlakten de cabine op temperatuur blijft zoals de machinist hem instelt. Een gemonteerde overdruk zorgt hierbij dat de machinist altijd in een optimale werkomgeving zit.

Standaard gemonteerde camera op  de rechterzijde geeft een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat.

De nieuwe Fuchs is uitgerust met Power LED- verlichting op vele posities van de machine en geeft hiermee de machinist in een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan.

door-Van der Spek-

Overdie neemt nieuwe Fuchs MHL331F in gebruik

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Fuchs MHL331F geleverd bij Overdie. De nieuwe Fuchs zal daar ingezet gaan worden voor op- en overslagwerkzaamheden van te recyclen stromen. Overdie bestaat al ruim 100 jaar en heeft diverse vestigingen in o.a. Alkmaar, Zaandam, Stompetoren en Duitsland waar de te recyclen stromen worden verwerkt.  

Voor de aandrijving van de nieuwe 23-tons Terex-Fuchs MHL331F is zuinige 4.1 liter Deutz Stage-V motor verantwoordelijk. De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De Fuchs MHL331F is uitgevoerd met 10,7 meter overslaggiek met bakcilinder waar een sorteergrijper is aan gemonteerd.

De Fuchs is uiteraard ook geleverd met de bekende ruime Fox-cabine. Middels joystick besturing kan de machine eenvoudig worden bestuurd en is optimaal zicht op het werk gegarandeerd. Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel  5.300 mm, waardoor er goed zicht ontstaat bij het sorteren en het laden van containers. Een overdruksysteem zorgt ervoor dat de machinist veilig zijn werk kan uitvoeren ondanks de stoffige werkomstandigheden.

Standaard is de Fuchs MHL331F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd.

LED-verlichting op de cabine, giek en lepelsteel zorgen dat er altijd optimaal zicht is rondom de machine en er ook in de vroeg- en late uren veilig gewerkt kan worden. De standaard gemonteerde centrale smering zorgt er voor dat de machine continu gesmeerd wordt voor een lange levensduur van o.a. pennen en bussen.

Via Telematics kan de machine op afstand uitlezen worden waarbij alle data die verzameld is duidelijk en overzichtelijk wordt weergegeven. Tevens kan gezien worden wanneer de machine onderhoud nodig heeft zodat dit optimaal gepland kan worden om de stilstand te minimaliseren

door-Van der Spek-

Nieuw duo Hyundai HL960A HD’s special voor Verbrugge

Van der Spek Vianen heeft een duo speciaal geprepareerde Hyundai laadschoppen afgeleverd bij Verbrugge terminals in Terneuzen. Dit maal zijn het twee Hyundai HL960A HD’s Special die de vloot met op- en overslag Hyundai’s gaat aanvullen. Door de zeer goede ervaringen die door Verbrugge zijn opgedaan met de machines en de service van Van der Spek Vianen was de keuze voor wederom een Hyundai geleverd door Van der Spek snel gemaakt.

De nieuwe 20 ton wegende HL960A HD’s worden aangedreven door zuinige en duurzame Cummins QSB 6.7 6-cilinder dieselmotoren welke uiteraard voldoet aan de nieuwste Stage-V emissie eisen. Middels de grote touchscreen in de ruime cabine kan eenvoudig worden gekozen tussen de verschillende werkstanden zodat er altijd zo efficiënt mogelijk en met het laagste brandstofverbruik gewerkt kan worden.

In de luxe cabine heeft de machinist een goed overzicht rondom de machine en is via het instrumentarium en grote touchscreen alle benodigde informatie direct in zicht. Tevens kunnen alle gewenste instellingen eenvoudig worden bediend. Het standaard gemonteerde weegsysteem geeft direct de gewenst informatie over de geladen of overgeslagen tonnages.

De Hyundai HL960A HD is uitgerust met ZF assen en volledig ZF automatische versnellingsbak welke standaard is uitgevoerd met lock-up in de versnellingen zodat er nog meer brandstof wordt bespaard.

Een standaard gemonteerde automatische omkeerbare koelventilator zorgt dat zeker bij inzet in stoffige werkomgevingen de koelers optimaal schoon blijven. In de Hyundai zijn deze koelers standaard uitgevoerd met extra grote mazen en kunnen de voorste worden weggeklapt om eenvoudig te kunnen schoonmaken als dit benodigd is. 

De Hyundai HL960A HD’s Special zijn opgebouwd door de werkplaatsen van Van der Spek in Vianen voor inzet bij het op- en overslaan van “agressieve” producten welke een standaard machine op korte termijn zouden aantasten. Bij deze “agressieve” producten moet er gedacht worden aan o.a. kunstmest,fosfaten en zout. Van der Spek Vianen kan als gewenst een uitgebreid advies geven om machines aan te passen voor elke inzet en gewenste benodigde bescherming. Om tegen de inwerkingen van deze producten te kunnen zijn de HL960A HD’s volledig omgebouwd met vele aanpassingen en beschermingen.

Uiteraard staat veiligheid en het welzijn van de machinist voorop bij Verbrugge en daarom is de machine ook voorzien van een cabine beschermrek aan de voorzijde en een AAVM camerasysteem zodat de machinist volledige zicht heeft rondom de machine. Voor een goed klimaat in de cabine is er een overdrukunit gemonteerd die zorgt voor zuivere en schone luchttoevoer.

door-Van der Spek-

Telestack Titan W800 voor op- en overslagspecialist Lansers Trio

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe 70 ton wegende Telestack Titan W800 mobiele truck-unloader geleverd aan Lansers Trio. De nieuwe Telestack Titan W800 is een zogeheten truck-unloader waarin vrachtwagens direct kunnen lossen in de opgavebunker van de machine  waarna het gestorte product wordt afgevoerd door de transportbanden in de machine. De nieuwe Telestack Titan W800 is volledig duurzaam elektrisch aangedreven.

Lansers Trio is de specialist als het gaat om het op- en overslaan, zeven en verwerken van productstromen. Of het nu gaat om kolen, ertsen, afvalstromen of te recyclen producten, voor iedere toepassing heeft men met de juiste machines en personeel de oplossing en daarbij zijn grote tonnages geen enkel probleem. De nieuwe Telestack Titan W800 truck-unloader is een uitbreiding in de grote materieelvloot van Lansers Trio.

Telestack Titan W800

De wielmobiele Telestack Titan W800 is in zeer goed overleg tussen Lansers Trio, Van der Spek Vianen en Telestack samengesteld zodat hij voor Lansers Trio en hun klanten het beste zijn werkzaamheden kan gaan uitvoeren.

De Telestack Titan W800 is in de basis opgebouwd uit twee transportbanden die zijn opgebouwd op een zwaar robuust wielmobiele chassis waarmee hij met behulp van een laadschop op locatie verzet kan worden als dat benodigd is.

In de opgavebunker waarin tot 40 ton in één keer kan worden gelost door een vrachtwagen zit een zware 2.400mm brede transportband die wordt ondersteunt door traversen die vervolgens weer aan zware kettingen zitten gemonteerd. Deze bouwwijze zorgt ervoor dat de krachten die ontstaan bij deze ladingen goed worden verdeeld.

Vervolgens lost de bunkerband op een 1.200mm brede afvoerband die bij de Titan W800 van Lansers Trio ook nog naar links en rechts kan zwenken om zo breed mogelijk ingezet te kunnen worden.

Als gewenst kan aan de zwenkband van 15 meter ook nog een telescoperende storttrechter worden gemonteerd die bij de leveringsomvang behoord. Dankzij deze trechter kan eventuele ontstane stofoverlast tot een minimum worden beperkt.

Om veilig en zonder problemen in de trechter te kunnen lossen is er bij de machine een oprijdbok geleverd die net als de machine eenvoudig kan worden getransporteerd met een laadschop op locatie.

Net als iedere Telestack is ook deze 70 tons overslaggigant bij Telestack compleet opgebouwd en getest voordat hij naar Nederland op transport is gegaan. Groot voordeel hiervan is dat als de machine op locatie komt de montage optimaal verloopt. De opbouw en ingebruikstelling van de machine is door de technische dienst van Van der Spek in goede samenwerking met de technische dienst van Lansers Trio uitgevoerd.

De nieuwe Telestack is na ingebruikname op de eerst locatie alweer opgesteld op zijn volgende locatie waarmee aangetoond wordt dat het echt een mobiele truck-unloader is.