Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Fuchs MHL335F voor Hubun Bodemvoeding in Bunschoten.

door-Van der Spek-

Nieuwe Fuchs MHL335F voor Hubun Bodemvoeding in Bunschoten.

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Fuchs MHL335F geleverd aan Hubun Bodemvoeding in Bunschoten. De nieuwe Fuchs wordt ingezet voor op- en overslagwerkzaamheden.  

Hubun Bodemvoeding BV is gespecialiseerd in de productie van organische meststoffen, en handelt daarnaast ook in boomschors, molmmest, klei, bomengrond, vijveraarde, alle soorten zand, tuingrind, mijnsplit. Deze producten vinden hun weg naar professionele fruit- en groente telers als ook hoveniers. Gebruikmakend van een veelomvattend distributie netwerk van MEMON BV worden in meer dan 65 landen over de gehele wereld eindgebruikers voorzien van producten van Hubun Bodemvoeding BV.

De nieuwe 25 tons Fuchs MHL335F is uitgevoerd met 11 meter overslaggiek.  Aan de machine is een twee-schalen gemonteerd, waarmee de MHL335F dankzij de Rexroth hydrauliek, met een opbrengst van maar liefst 380 liter per minuut zeer snel draait en voor de gevraagde overslagcapaciteit zorgt.

De MHL335F is standaard voorzien van een HD-onderwagen die zorgt voor extra stabiliteit tijdens het draaien en het eventueel rijden met last.

Voor de aandrijving van de MHL335F is zuinige Stage-V 4.1 liter Deutz motor verantwoordelijk. De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers in devstoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 5.300mm waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden. Uiteraard is voor de machinist gezorgd dat alles in de cabine zo ergonomisch mogelijk is opgesteld, de stoel is optimaal te verstellen zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via de grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen, veel gebruikte functies als bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser hebben ook nog drukknoppen binnen het handbereik van de machinist zodat deze als benodigd snel zijn in- en uit te schakelen. De vergrote airco-unit zorgt dat ondanks de grote raamoppervlakten de cabine op temperatuur blijft zoals de machinist hem instelt. Een gemonteerde overdruk zorgt hierbij dat de machinist altijd in een optimale werkomgeving zit.

Standaard gemonteerde camera op  de rechterzijde geeft een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat.

De nieuwe Fuchs is uitgerust met Power LED- verlichting op vele posities van de machine en geeft hiermee de machinist in een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan.