Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief hyundai lage emissie

door-Van der Spek-

Bork Groep neemt nieuwe volledig elektrische Hyundai HX260AL Electric in gebruik

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaatsen in Vianen en Hardenberg een nieuwe volledig elektrisch aangedreven Hyundai HX260AL Electric geleverd aan de Bork Groep in Stuifzand.

Bork zal de machine in gaan zetten bij het duurzaam uitvoeren van sloop- en renovatiewerken.

Met de investering in de nieuwe Hyundai HX260AL Electric laat de Bork Groep zien te investeren in de nieuwste- een duurzaamste technieken.

In totaal is de HX260AL Electric voorzien van 585kWh vermogen waarmee de machine een complete werkdag kan draaien. De LFP accu’s zijn modulair en kunnen zowel in de machine als in een laadstation worden opgeladen.

De machine is zeer compleet uitgerust. De HX260AL Electric is uitgevoerd met een DemarecOQ70/55 OilQuick snelwissel-systeem zodat uitrustingsstukken snel- en efficiënt gewisseld kunnen worden.  Daarnaast is de machine optioneel voorzien van een overdruksysteem, centrale smering, een dom onder de giek, cabinebescherming.

Extra LED verlichting zorgt dat ook in de vroeg- en late uren zonder problemen gewerkt kan worden.

de nieuwe HX260AL Electric is geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

door-Van der Spek-

Infra Relatiedagen Hardenberg

Voor samenwerking in de grond-, weg- en waterbouw
6, 7 & 8 februari 2024 | 13:00 – 21:00,
Evenementenhal Hardenberg,  Energieweg 2, 7772 TV, Hardenberg

Van der Spek Vianen B.V.: Standnummer  770

Informatie over de beurs:  www.infrarelatiedagen.nl

Het thema van Van der Spek, bij deze editie van de Inra Relatiedagen, is ‘Een emissieloze toekomst’.  Van der Spek is heel actief met de ontwikkeling en verkoop van elektrische machines. Deze zult u dan ook op onze stand zien.

Wilt u meer weten over elektrische machines van Van der Spek, bezoek onze stand nummer 770 en spreek een van onze vertegenwoordigers aan. U kunt natuurlijk ook vooraf een afspraak maken of meer informatie vragen:

Meer informatie gewenst?

Vul het formulier in, of kijk bij ‘verkoop’, voor uw vertegenwoordiger.

Of stuur een bericht aan:

door-Van der Spek-

Van der Spek Vianen de specialist in elektrisch aangedreven Hyundai graafmachines.

De afgelopen periode zijn er vele elektrisch aangedreven Hyundai graafmachines geleverd door Van der Spek Vianen. U heeft de meeste van de leveringen kunnen zijn over de mediakanalen van Van der Spek Vianen.

Toch brengen we u hierbij diverse leveringen nogmaals onder de aandacht om u te laten zijn dat we met de Hyundai graafmachine voorop lopen in de energietransitie die op het moment in volle gang bezig is en hard aan het ontwikkelen is.

Het leveringsprogramma bestaat op het moment uit graafmachines met een gewicht van 2 tot 35 ton.

De elektrische minigravers zijn te leveren in 2 en 4 tons uitvoering, hierbij gaat het om de modellen R20e met 30,7 kWh lithium accu en de R40e met 53,8 kWh lithium accu. Beide machines zijn uitgevoerd met een vaste accu die in de machines zijn gebouwd. Opladen gaat eenvoudig middels een kleinere stroomaansluiting.

De opvolgende machine in de elektrisch aangedreven Hyundai graafmachinelijn is de

Hyundai HX85A E. Deze 10 ton wegende graafmachine is voorzien van een 130 kWh LFP accu die in de machine is gebouwd. Laden van deze machine kan met 32Amp of 64Amp aansluiting.

De elektrische Hyundai HX85A E’s zijn o.a. werkzaam bij de Van Reel Groep, Van Aalsbrug en Voorbij Funderingstechniek. Diverse machines zijn in opbouw en zullen uiteraard in de media verschijnen als deze geleverd worden.

32 en 36 ton elektrisch aangedreven Hyundai graafmachines

De afgelopen periode zijn er van de elektrisch aangedreven Hyundai HX260AL E al meer dan 10 machines afgeleverd bij Nederlandse klanten. Deze 32 toner word door de klanten ingezet in zowel de grond-, weg- en waterbouw als sloopwerkzaamheden. De Hyundai HX260AL E’s zijn o.a. geleverd bij GMB, Van Reel Groep, Heijmans, Van der Ven, Bork sloopwerken en KWS.

Afhankelijk van de uitvoering en keuze van de klant kan Hyundai HX260AL E worden uitgevoerd met een accu capaciteit tussen de 390 kWh en 455 kWh.

De eerste elektrische Hyundai HX300AL E’s met een eigen gewicht van 36 ton zijn in opbouw en zullen in 2024 geleverd gaan worden. Deze zware rupsgraafmachines zijn voorzien van 585 kWh accuvermogen.

Bij de Hyundai HX260AL E en Hyundai HX300AL E zijn de accu’s los geplaatst op de machines en kunnen eenvoudig gewisseld worden en als gewenst opgeladen op laadstation.

Groot voordeel is dat hiermee accucapaciteit kan worden uitgebreid en uitgewisseld tussen de verschillende machines mocht dit gewenst zijn.

Mobiele elektrisch aangedreven Hyundai HW140A E

Ook van de mobiele Hyundai graafmachine komt de elektrische aangedreven versie er aan.

De eerste Hyundai HW140A E’s zijn in opdracht en zullen in 2024 op de Nederlandse wegen een bouwwerken verschijnen.

Van der Spek Vianen is de specialist als het gaat om elektrisch aangedreven machines. Naast de elektrisch aangedreven Hyundai machines behoren ook elektrisch aangedreven mobiele machines van Dynapac, Powerscreen, Lindner, Cifa, Telestack tot het leveringsprogramma.

door-Van der Spek-

Nieuwe Hyundai HX260AL Electric voor de Van Reel Groep

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaatsen in Vianen en Hardenberg een nieuwe volledig elektrisch aangedreven Hyundai HX260AL Electric geleverd aan de Van Reel Groep uit Rouveen.

In totaal is de HX260AL Electric voorzien van 455kWh accu vermogen waarmee de machine een complete werkdag kan draaien. De accu’s kunnen zowel in de machine als in een meegeleverd laatstation worden opgeladen.

Het is voor de Van Reel Groep de tweede elektrische Hyundai de ze in gebruik nemen. Vorig jaar is er al een Hyundai HX85A Electric in gebruik genomen. Deze 10 ton wegende graafmachine is voorzien van 130kWh accu vermogen.

Van Reel is een duurzame familieonderneming voor grondverzet, grondsanering, sloopwerk en recycling. Ze werken met name samen met gemeenten, waterschappen en projectontwikkelaars. Ze zijn een erkende en gecertificeerde (onder andere met ISO 9001, keurcompost en VCA**) aannemer en heeft voor alle toepassingen het juiste machinepark in huis.

De investering in de volgende nieuwe elektrisch aangedreven Hyundai past helemaal bij het milieubewust ondernemen van de Van Reel Groep.

De machine is net als de andere Hyundai ’s die door Van der Spek geleverd zijn aan de Van Reel groep zeer compleet uitgevoerd. De HX260AL Electric is  o.a. ook nog uitgevoerd met een overdruksysteem, centrale smering, bordessen aan beide zijden, een dom onder der giek en een Steelwrist hydraulisch snelwisselsysteem zodat uitrustingsstukken eenvoudig en veilig gewisseld kunnen worden.

Speciale belettering maken de machine helemaal duurzaam compleet.

door-Van der Spek-

Nieuwe elektrische Hyundai HX85A E voor Van Aalsburg uit Hellouw

Onlangs is er door Van der Spek Vianen een nieuwe compleet emissie loze elektrisch aangedreven Hyundai HX85A E geleverd aan Van Aalsburg.

De nieuwe 10 ton wegende Hyundai HX85A E is voorzien van een 130kWh accu waarmee de machine tot 6 uur kan werken voordat hij weer moet worden opgeladen. Laden kan eenvoudig middels een 32Amp of 64 Amp stekker. Van Aalsburg heeft een mobiele EnergyHub die middels wind- en zonne-energie wordt opgeladen waardoor de nieuwe Hyundai met groene stroom weer geladen kan worden.

Dankzij de verstelgiek kan de machine zeer breed worden ingezet en de verschillende uitrustingsstukken is de gewenste positie brengen. Uiteraard heeft de machine vele verschillende hydraulische aansluitingen zodat uitrustingsstukken zonder problemen kunnen worden aangesloten.

Het geavanceerde load sensing hydrauliek systeem heeft een energiebesparend regeneratie systeem op de hef- en knikcilinders waarmee de machine optimaal kan werken met het laagste energieverbruik.

Van Aalsburg B.V. is een bijzondere wilgenhouthandel, waarin het ambacht van vader op zoon(s) is doorgegeven. Het bedrijf is uitgegroeid tot een groot-, dynamisch- en internationaal opererend familiebedrijf met zes broers. Van Aalsburg heeft 150 hectare waarop men eigen producten verbouwd die worden ingezet op uit te voeren werken.

Milieubewust ondernemen staat hoog in het vandaal en daarbij past de investering in de nieuwe elektrisch aangedreven Hyundai HX85A E helemaal bij.

Foto’s ; Van Aalsburg

doorVan der Spek

Hyundai elektrische graafmachines beschikbaar!

Van der Spek-Vianen B.V. en UMS leveren daarin een bijdrage:

Als sinds 2009 (bron) werkt Hyundai aan elektrisch aangedreven graafmachines. Hyundai zal de komende jaren hun elektrische lijn in de Europese markt uitrollen.

Hyundai E18


Direct beschikbaar zijn de Hyundai HX85 Electric, de Hyundai HX260 Electric, de Hyundai HX300 Electric en minigravers van Ecodigger in de klassen van 2 tot 4 ton. In ontwikkeling zijn de Hyundai HW140A mobiele graafmachine en de Hyundai HX220 Electric.


Meer informatie over deze machines vindt u hier.


Hyundai Electric machines zijn, of worden binnenkort geleverd, aan onder andere GMB, Van Reel Groep, Van Aalsburg, Voorbij Beton, Heijmans, De Vries en Van der Wiel.

Heeft u interesse in de Hyundai Electric modellen, neem dan contact op met onze vertegenwoordigers. Zij zijn u graag van dienst.

Meer informatie over emissieloze of emissiearme machines, van onze andere merken, vindt u hier.


Nieuwsberichten Electrische Hyundai’s.

doorVan der Spek

De nieuwe Hyundai HX260E Electric compleet in beeld bij GMB.

Bij GMB is deze geheel elektrisch aangedreven Hyundai direct in bedrijf genomen op de dijkversterking Gorinchem-Waardenburg waar hij laat zien wat de duurzame toekomst gaat worden, een emissievrije bouwplaats.

#uwproductieonzezorg #duurzaam #samenwerking

doorVan der Spek

Hyundai Construction Equipment (HCE) investeert 150 miljoen in productie fabriek

Hyundai Construction Equipment (HCE) maakt productiefaciliteit in Ulsan klaar voor de toekomst en investeert miljoenen.

Hyundai Construction Equipment (HCE) investeert € 150 miljoen (US $ 170 miljoen) in zijn Ulsan-productiefabriek in Zuid-Korea, waardoor de productie capaciteit met maar liefst 50% wordt vergroot tot meer dan 15.000 machines per jaar. Deze investering zal de groeiende aanwezigheid van Hyundai op de snelgroeiende wereldwijde markt voor bouwmachines ondersteunen en tegelijkertijd een productiebasis bieden voor een nieuwe generatie elektrisch en waterstof aangedreven bouwmaterieel.

– Grootste investering sinds de lancering van HCE als nieuw opgerichte onderneming binnen de Hyundai Heavy Industries-groep.

– Investering in de komende vier jaar om de productie van rupsgraafmachines, wielladers en andere soorten machines uit te breiden.

– Herstructurering van assemblagelijnen om de productie te vereenvoudigen en het concurrentievermogen te versterken.

– Toekomstbestendige productie voor de fabricage van bouwmachines van de volgende generatie.

Grote investeringen voor de toekomst

Hyundai Construction Equipment investeert € 150 miljoen in zijn fabriek in Ulsan om zijn concurrentiepositie in de snelgroeiende bouwmachines business te versterken. De investering, die in de komende vier jaar zal worden geleverd, zal de productie in de gigantische fabriek met 4.800 eenheden per jaar verhogen, wat de jaarlijkse capaciteit op 15.000 graafmachines, wielladers en andere soorten bouwmachines brengt.

Het bedrijf zal de productie- en assemblagefuncties die momenteel in Fabriek 1 en Fabriek 2 aanwezig zijn, samenvoegen tot één faciliteit, waardoor de stroom van processen wordt vereenvoudigd en de besparingen worden vergroot door maximale efficiëntie. Dit zal de werkuren die gemoeid zijn met de productie van machines verminderen en de logistieke kosten in de hele supply chain verlagen. De verhuizing zal ook een weerspiegeling zijn van de milieu-, sociale en bestuurlijke factoren van HCE, waarbij gebruik wordt gemaakt van milieuvriendelijke submaterialen bij het uitvoeren van binnen- en buitenafwerkingswerkzaamheden.

Het bedrijf vergroot zijn marktaandeel in elke regio van het bedrijf door in te spelen op de huidige markttrends in de wereldwijde markt voor bouwmachines en door vooruit te kijken naar de eisen van de klant voor de infrastructuur- en bouwprojecten van morgen. Het bedrijf is ook van plan te profiteren van de recente lancering in de VS van het ‘Build Back Better World (B3W)-initiatief voor ontwikkelingslanden.

Hyundai graafmachines op met waterstof brandstofcel

HCE heeft in 2020 aangekondigd dat het van plan is om een reeks graafmachines op de markt te brengen die worden aangedreven door waterstofbrandstofcellen, geproduceerd in samenwerking met Hyundai Motors, dat zijn grootste autofabriek in Ulsan heeft. Het bedrijf heeft al een reeks door waterstof aangedreven industriële vorkheftrucks onthuld die naar verwachting in 2023 op de markt zullen komen, terwijl het doorgaat met het ontwikkelen van de apparatuur met lage en CO2-emissies die door de klant van de toekomst zal worden geëist. In Nederland wordt hier zeer naar uitgekeken omdat het een van de oplossingen is voor bouwmachines met zero emissie. Importeur Van der Spek B.V. heeft hiervan al de nodigde verkocht zonder überhaupt er nog een geproduceerd is. Dat zegt genoeg over het vertrouwen in de toekomstige graafmachines van Hyundai en het product.

“Het versterken van het concurrentievermogen van de Ulsan-fabriek is de eerste uitdaging die moet worden aangegaan om de wereldwijde top 5 te bereiken, het doel van de divisie bouwmachines van de Hyundai Heavy Industries-groep”, aldus CEO Choi Cheol-gon. Met deze investering zullen we ons merkconcurrentievermogen verder vergroten door bouwmachines efficiënter te produceren en te leveren.

Technologie-innovatiecentrum

In november 2020 voltooide HCE de bouw van een technologie-innovatiecentrum, waarin € 57,4 miljoen (US $ 65 miljoen) werd geïnvesteerd. Het nieuwe centrum omvat 16 laboratoria, met meer dan van 2100 onderzoekers. Het is betrokken bij onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten die gericht zijn op milieuvriendelijke technologieën, hoogrenderende en geluidsreductietechnologieën en een virtueel verificatiesysteem. De site voert ook kwaliteitsonderzoek en verificatie uit van componenten en voltooide apparatuur.

HyundaiConstruction Equipment zal blijven investeren in het bedrijf om ervoor te zorgen dat het bedrijf de sprong maakt om een wereldwijd productiebedrijf van topniveau te worden. HCE voltooide in juni 2021 een centrum voor kwaliteitsborging voor het verifiëren van de betrouwbaarheid van componenten en vernieuwde in juni 2021 zijn wereldwijde trainingscentrum voor het ontwikkelen van uitstekende human resources. Nu ligt de focus op het verhogen van de productie-efficiëntie en het bouwen van de infrastructuur voor de snelle groei die is gepland voor de komende jaren.

Informatie:

http://www.hyundai-ce.eu

Importeur Nederland:

Van Der Spek Vianen B.V.
tel. +31 (0)347 362 666
https://vanderspek.nl/

Importeur België:

Hyundai Machines Belgium NV
tel. +32 (11) 30 50 20
http://www.hyundai-hmb.be/

doorVan der Spek

Hyundai HX260AL Electric in actie

Vandaag heeft de complete nieuwe elektrische Hyundai Construction Equipment Europe HX260AL Electric zijn eerste kuubs verzet. Tijdens deze eerste uren waarbij direct zware grond werd afgegraven heeft de machine zijn verwachtingen geheel waargemaakt.

Uiteraard willen we op het moment nog zoveel aan jullie melden echter dat doen we als hij wordt afgeleverd aan GMB. Hij zal hiervoor natuurlijk eerst in de bekende bedrijfskleuren worden gespoten door onze collega’s van PRIMA Equipment.

#electrischaangedreven#duurzaamondernemen#vooroplopen#uwproductieonzezorg

doorVan der Spek

Bijzondere Hyundai HX260AL voor GMB; klaar voor de toekomst!

Onlangs leverde Van der Spek een wel heel bijzondere Hyundai HX260AL aan GMB.

Bij GMB zorgen ze dat de machinisten niets te kort komen, de machines zijn zeer compleet uitgerust zodat het werk nauwkeurig en efficiënt uitgevoerd kan worden.

Speciaal voor de machinist gaat deze Hyundai HX260AL nog een stapje verder.

Vorig jaar stond het leven van Hans op zijn kop, de ervaren vakman moest door een motorongeluk helaas zijn been missen. Hans is een machinist in hart en nieren, met zijn enorm positieve instelling had hij één doel voor ogen; weer op de kraan draaien.

Van der Spek is samen met GMB op zoek gegaan naar mogelijkheden om dit te verwezenlijken. Gezamenlijk is het idee van een lift ontstaan en later is Groeneveldt Grijpers ingehaakt om dit idee uit te werken en te produceren. Het resultaat mag er zijn, de afstand bestuurbare hydraulische lift werkt snel en veilig. Op deze manier kan Hans eenvoudig op en van de machine komen.

Naast de lift zijn er nog meerdere speciale aanpassingen aan de machine gedaan: voor het starten van de motor is een extra startknop gemonteerd, de loopbordessen zijn extra breed uitgevoerd, extra handrailingen op de bovenwagen voor goede houvast, automatisch motorolie peil- en bijvulsysteem, de Trimble GPS ontvangers vast gemonteerd, Engcon track control voor rijden met scroll-knoppen in de joy-sticks, brandstofvulpomp aangepast voor tanken vanaf grondniveau, verlichting op afstandsbediening om struikelen in het donker bij aankomst van de machine te voorkomen. Al deze aanpassingen maken dat Hans met veel plezier de dag vol kan draaien.

Zeer lage emissie uitstoot

Voor de aandrijving is de machine uitgerust met een moderne 6 cilinder Cummins motor die voldoet aan de nieuwste en schoonste Stage V emissienorm. GMB gaat echter voor het hoogst haalbare en liet de machine eveneens voorzien van een ECO’nergy hybride systeem. Met dit geavanceerde hydraulische systeem wordt de energie van de neergaande giekbeweging opgeslagen, en weer gedoseerd gebruikt zodra hydraulische functies hierom vragen. Dit zorgt naast meer productie voor een aanzienlijke brandstofbesparing en daarmee nog minder uitstoot.

Veilig!

Standaard zijn de Hyundai graafmachines uitgerust met een AAVM 360° camera systeem, waarbij de machinist optimaal zicht heeft op de omgeving rond de machine. Het unieke IMOD systeem ondersteunt daarbij de machinist door personen in de omgeving van de machine te herkennen en de machinist daarop attent te maken. Als extra is de machine uitgerust met een camera aan de binnenkant van de graafarm, hierdoor heeft de machinist optimaal zicht op het werk zelfs als er een eventueel obstakel tussen staat. Eveneens is de machine voorzien van een extra slangbreukbeveiliging op de bakcilinder en speciale opstappen op de onderwagen.

Compleet!

Om goed voor de dag te komen is deze Hyundai HX260AL onder andere uitgerust met extra LED verlichting, afneembaar Engcon EC-Oil draaikantelstuk met QS70 snelwissel en DC2 bediening, een complete Verachtert bakkenset,  Freshfilter overdruk met de nieuwste FF6000 controller, Groeneveld automatisch smeersysteem, Trimble Earthworks 3D GPS, Trimble graafautomaat en uiteraard een blinkende RVS uitlaatpijp.