Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Elektrisch

door-Van der Spek-

Nieuwe elektrisch aangedreven Powerscreen Titan 1800 geleverd bij Reinigingscombinatie Randstad.

Onlangs is op Nauerna in Assendelft bij de Reinigingscombinatie Randstad een nieuwe hybride Powerscreen Titan 1800 afgeleverd door Van der Spek Vianen. De nieuwe Powerscreen Titan wordt o.a. ingezet bij de Grondreinigingscombinatie, een samenwerking tussen Ballast Nedam, Bam Infra en Afvalzorg.

De Powerscreen Titan 1800 is een 32 tons rupsmobiele dubbeldeks zeefmachine met zowel een boven- als onderdek van 4.870mm lengte en 1.530mm breedte. Door zijn agressieve slag tot 12mm zeeft de Warrior 1800 optimaal en zorgt hij voor zo min mogelijk aanhechting aan de af te zeven fracties. Hiermee worden dus de zuiverste fracties geproduceerd. De zeefbox is geheel hydraulisch te liften zowel aan voor- als achterzijde voor het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden of het wisselen van zeefdekken.

De aandrijving is hybride, de machine kan zowel volledig elektrisch draaien en mocht er geen stroombron aanwezig zijn dan kan de Powerscreen Titan 1800 ook stand-alone draaien op de in de machine aanwezige Stage-V motor.

Om de geproduceerde fracties af te voeren zijn brede afvoerbanden in de machine geplaatst. De zij-afvoerbanden zijn 900mm breed en kunnen grote capaciteiten afvoeren. Overmaat worden middels een 1.400mm brede afvoerband naar de achterzijde van de machine gebracht. De fijne fractieband is verlengt uitgevoerd om een grotere voorraad te kunnen opbouwen.

De machine optioneel als two-way split geleverd waarbij zowel de overloop van het boven- als onderdek op de overmaatband terecht komt. Uiteraard is de midden-fractieband ook meegeleverd zodat de machine ingezet kan worden om 3 fracties te produceren.

De grote bunker op de Warrior 1800 heeft een inhoud van 6.8M³ en kan zowel door een graafmachine, laadschop als breker worden gevoed. Door de grote valhoogte van ruim 500mm vanuit de bunker op de zeef val het te zeven product mooi open en wordt het tevens nog belucht.

De bunker is uitgevoerd met een zware platenband zodat ook zonder problemen lastigere fractie kunnen worden opgevoerd naar de zeefbox.

Standaard gemonteerde bordessen aan beide zijden van de zeefbox zorgen voor een veilige toegang bij de zeefbox. Voor transport kunnen deze blijven zitten en dienen niet gedemonteerd te worden.

Dankzij de 500mm brede rupsen kan de Warrior ook op slechtere ondergronden worden getransporteerd zonder direct weg te zakken.

Na een uitgebreide instructie en scholing door de technische dienst van Van der Spek is de machine direct in gebruik genomen.

doorVan der Spek

Komatsu naar Van der Spek Vianen BV

Per 1 juli aanstaande wordt Van der Spek Vianen de officiële importeur van het gehele Komatsu programma in Nederland. Van der Spek is er trots op met Komatsu tot overeenstemming te zijn gekomen over het importeurschap voor Nederland.

Komatsu richt zich momenteel zeer sterk op de ontwikkeling van zero emissie materieel. Dit sluit goed aan bij de elektrificatie van machines waarmee Van der Spek de laatste jaren al veel ervaring heeft opgebouwd.  Van der Spek is daarmee in de gelegenheid de Komatsu PC210E elektrische graafmachine met maar liefst 452 KW aan boord bij klanten in Nederland voor te stellen en aan de tand te laten voelen.

In de periode tot 1 juli zullen Van der Spek en Komatsu samen de nodige voorbereidingen treffen om klanten vanaf die datum van service en onderdelen te voorzien. Van der Spek heeft de intentie de nu in Nederland lopende onderhoudscontracten voor Komatsu machines te continueren hiervoor zal met iedere klant afzonderlijk contact gezocht worden. Lopende garantie termijnen op nieuw geleverde machines zullen worden gewaarborgd door Komatsu in samenwerking met Van der Spek.

Göksel en JN Intermat 2024
Göksel Güner, COO van Komatsu Europe en Jan Nolles van Van der Spek Vianen bekrachtigen de samenwerking met een ferme handdruk.

Van der Spek blijft uiteraard de door haar geleverde Hyundai machines van service en support voorzien.

In de komende weken zal er meer bekend worden over de marsroute en zullen we via persberichten en persoonlijk contact de klanten op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Van der Spek en Komatsu hebben erg veel zin in de samenwerking en zijn zeker van plan het merk Komatsu in Nederland nieuw elan te geven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jan Nolles van Van der Spek Vianen BV, +31 347 362 666 info@vanderspek.nl of met
Patrick Schothuis van Komatsu Europe NV, +32 491 569 508 patrick.schothuis@komatsu.eu.

door-Van der Spek-

Zeer complete SieboTec 6000E geleverd bij Innovarec

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een zeer complete nieuwe hybride SieboTec 6000E afgeleverd bij Innovarec. De nieuwe SieboTec is o.a. uitgerust met stenenbanden op zowel de fijne- als overmaat transportband en magneet en windshifting op de overmaatband om de beste kwaliteiten compost te kunnen produceren.

Ondanks deze opties kan de machine in één transport worden verzet zonder dat er delen gemonteerd dienen te worden. Innovarec zet de machine in op diverse locatie dus het transport moet eenvoudig en veilig kunnen worden uitgevoerd.

Innovarec staat voor Innovatieve Recycling. Innovarec heeft locaties verspreid over heel Zeeland. Elke locatie heeft zijn eigen specialiteit. Zo verwerken ze onder meer bouw- en sloopafval, groenafval, hout, metaal, grond, zand en slib. Afvalstromen worden eerst gescheiden en daarna verwerkt tot materialen die geschikt zijn voor hergebruik. Innovarec verwerkt zowel afval van bedrijven als van particulieren.  

Met de investering in een nieuwe SieboTec 6000 E zet Innovarec verder in op de verduurzaming van haar machinepark. Dankzij de in de machine aanwezige generator met besturing kan de machine zowel op het stroomnet als duurzame Stage-V generator draaien. De ideale combinatie van duurzaamheid, capaciteit en mobiliteit. Alle componenten op de Siebotec trommelzeef worden middels elektromotoren aangedreven. Dit zijn voor de transportbanden geïntegreerde trommelmotoren van hoge kwaliteit en hebben tevens een compacte bouwwijze.

De 6,5 m3 grote 100 % slip vrije voedingsbunker voert de compost gelijkmatig in de 5.500 x 2.200 mm grote zeeftrommel, totaal is er 34M2 zeefoppervlakte aanwezig. Om het wisselen van de trommel nog eenvoudiger te maken is de machine uitgerust met een hydraulisch systeem dat de trommel lift en naar de zijkant brengt zodat hij kan worden opgepakt.

Zowel de grove als de fijne fractie afvoerbanden hebben hoge afstorthoogtes waardoor er gemakkelijk met grote wielladers gewerkt kan worden, de afvoerbanden zijn standaard gegalvaniseerd uitgevoerd. Mocht het onverhoopt benodigd zijn dan kunnen de banden als cassettes uit de machine worden gehaald zodat onderhoud en reparatie veilig en snel kunnen worden uitgevoerd.

Om altijd goed bij de bediening te kunnen komen is deze bij de SieboTec Siebo 6000 geplaatst aan de voorzijde van de machine. Op de grote kleuren touchscreen kunnen alle functies en instelling van de machine eenvoudig worden ingesteld en afgesteld. Tevens is op de achterzijde van de machine nog een extra bedieningspaneel aanwezig voor het in- en uitklappen en het instellen van de trommelbelading. De 8-kanaals afstandsbediening maakt het bedienen nog gemakkelijker.

door-Van der Spek-

GMB Civiel B.V. neemt 3e Hyundai HX260AL Electric in gebruik

Na het succes van eerder door Van der Spek Vianen BV geleverde volledig elektrische graafmachine was het voor GMB duidelijk dat er nog extra geïnvesteerd zou gaan worden in emissie loze graafmachines.

De machine is in samenwerking met UMS uit Oss voorzien van een moderne en veilige elektrische aandrijving. Afhankelijk van de werkzaamheden kan er gekozen worden uit verschillende batterij-pakketen variërend van 390kWh tot wel 600kWh. De batterijen kunnen on-board geladen worden met een AC lader of middels DC-snellader. Bij deze dijkwerkzaamheden is er vaak geen geschikte stroomaansluiting binnen handbereik en daarom wisselt GMB dagelijks de batterijboxen op het werk met behulp van een autolaadkraan is het wisselen binnen 10minuten geklaard. De lege batterijboxen worden vervolgens met een extern laadframe een paar kilometer verderop met groene stoom opgeladen en zo is de continue inzet gewaarborgd.

Om ze efficiënt mogelijk om te gaan met het energieverbruik is de machine voorzien van een hybride systeem. Het ECO’nergie systeem is niet nieuw en al vaker toegepast op conventionele diesels. Het principe hiervan is dat de giek bij het zakken druk opbouwt in een met stikstof gevulde cilinder. Dit kost geen energie doordat de zwaartekracht zijn werk doet. De hoge druk in de stikstofcilinder wordt vervolgens hergebruikt bij het heffen van de giek. Het ECO’nergie systeem geeft niet alleen energiebesparing maar resulteert ook in een hogere snelheid bij het heffen van de giek wat zorgt voor meer productie.

Machinist Anton nam de nieuwe Hyundai HX260AL Electric in gebruik bij de Dijkversterking Wolferen-Sprok. Een mooi werk waar de elektrische machine uitstekend tot zijn recht komt.

De zeer complete machine is naast de herkenbare GMB huisstijl voorzien van een afneembaar Engcon draaikantelstuk inclusief gripper; 360graden AAVM camera systeem, Trimble Earthworks 3D GPS; extra camera binnenkant arm en rechter zijde enz.

door-Van der Spek-

Nieuwe Hyundai HX300AL Electric long-front voor Van der Ven uit Brakel.

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaatsen in Vianen en Hardenberg een nieuwe Hyundai HX300AL Electric geleverd aan Van der Ven uit Brakel. Het is een echt primeur, de nieuwe HX300AL electric is de eerste die afgeleverd is door Van der Spek Vianen. Uiteraard is de machine die voorzien is van een long-front gespoten in de bekende huiskleuren van Van der Ven.

In totaal is de HX300AL Electric voorzien van 585kWh vermogen waarmee de machine een complete werkdag kan draaien. De LFP accu’s zijn modulair en kunnen zowel in de machine als in een laadstation worden opgeladen.

De nieuwe 33 ton wegende Hyundai HX300AL is voorzien van ruim 570 liter/min. hydraulisch vermogen. De EPIC (Electronic Pump Independent Control) elektronische pompregeling van het hydraulisch systeem zorgt dat de hydrauliek optimaal wordt gebruikt zodat er geen onnodige elektrisch vermogen wordt verbruikt. 

Van der Ven is middelgroot aannemingsbedrijf met verrassend veel disciplines onder hun dak. Het stelt ze in staat om adequaat en goed gecoördineerd in te spelen op de klantwensen. Zo is Van der Ven uw kwaliteitspartner als het gaat om leidingwerken, grond-, water- en wegenbouw, natuur- en cultuurtechniek en beton- en waterwerken. Maar ook groenvoorzieningen, bouw, herstel en onderhoud aan historische objecten, asbestsaneringen, bodem- en waterbodemsaneringen en sloopwerkzaamheden.

De nieuwe Hyundai HX300AL is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een scroll-knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij ook  via deze display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden zodat er snel een eenvoudig gewisseld kan worden.

Standaard is de nieuwe HX AL-serie, en dus ook de machine van Van der Ven voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Extra werkverlichting draagt zorg voor een nog veilige werkomgeving bij het werken in de vroeg- en late uren.

Optioneel is de machine o.a. ook nog uitgevoerd met een overdruksysteem en centrale smering en een extra hijspunt aan de binnenzijde van de lepelsteel om zwaardere delen te kunnen verzetten als bijvoorbeeld rioolputten.

door-Van der Spek-

Hybride SieboTec 6000E geleverd bij Mileu+ in Nieuw-Buinen.

Van der Spek Vianen een nieuwe hybride elektrisch aangedreven SieboTec 6000E afgeleverd bij Milieu+, onderdeel van Avitec. De nieuwe SieboTec 6000E is afgeleverd in bedrijfskleur en extra voorzien van blanke lak.

Met de investering in een nieuwe SieboTec 6000 E zet Mileu+ verder in op de verduurzaming van haar machinepark. Dankzij de in de machine aanwezige generator met besturing kan de machine zowel op het stroomnet als duurzame Stage-V generator draaien. De ideale combinatie van duurzaamheid, capaciteit en mobiliteit. Alle componenten op de Siebotec trommelzeef worden middels elektromotoren aangedreven. Dit zijn voor de transportbanden geïntegreerde trommelmotoren van hoge kwaliteit en hebben tevens een compacte bouwwijze.

De nieuwe SieboTec is compleet geleverd met twee trommels zodat er met verschillende fracties gewerkt kan worden.

De 6,5 m3 grote 100 % slip vrije voedingsbunker voert de compost gelijkmatig in de 5.500 x 2.200 mm grote zeeftrommel, totaal is er 34M2 zeefoppervlakte aanwezig. Om het wisselen van de trommel nog eenvoudiger te maken is de machine uitgerust met een hydraulisch systeem dat de trommel lift en naar de zijkant brengt zodat hij kan worden opgepakt.

Zowel de grove als de fijne fractie afvoerbanden hebben hoge afstorthoogtes waardoor er gemakkelijk met grote wielladers gewerkt kan worden, de afvoerbanden zijn standaard gegalvaniseerd uitgevoerd. Mocht het onverhoopt benodigd zijn dan kunnen de banden als cassettes uit de machine worden gehaald zodat onderhoud en reparatie veilig en snel kunnen worden uitgevoerd.

Om altijd goed bij de bediening te kunnen komen is deze bij de SieboTec Siebo 6000 geplaatst aan de voorzijde van de machine. Op de grote kleuren touchscreen kunnen alle functies en instelling van de machine eenvoudig worden ingesteld en afgesteld. Tevens is op de achterzijde van de machine nog een extra bedieningspaneel aanwezig voor het in- en uitklappen en het instellen van de trommelbelading. De 8-kanaals afstandsbediening maakt het bedienen nog gemakkelijker.

door-Van der Spek-

Heijmans in actie met elektrisch duo van Dynapac, eerste inzet nieuwe Dynapac SD1800W-E

Van der Spek Vianen heeft bij Heijmans een nieuwe Dynapac SD1800W-E afgeleverd. De Dynapac SD1800W-E is de eerste af fabriek geproduceerde zero-emissie asfaltafwerkmachine. Met de investering in de nieuwe Dynapac SD1800W-E toont Heijmans aan te investeren in de nieuwe duurzame technieken.

Heijmans heeft de machine in gebruik genomen op een asfaltwerk in Amsterdam waar de eerste emissie-loze verwerking is uitgevoerd door de Dynapac SD1800W-E. Op dit werk was ook een door Van der Spek geleverde elektrisch aangedreven Dynapac CC1000E aanwezig.

De nieuwe Dynapac SD1800W-E is een wielmobiele asfaltafwerkmachine die is voorzien van een vast lithium ion batterijpakket van 98 KWh die vervolgens de elektromotor voorziet van energie. Afhankelijk van de laadmogelijkheden is het mogelijk om tot 80 KWh te laden waarbij de accu van 5% tot 80% kan worden opgeladen binnen het uur. Met een normale 400V 22Kw aansluiting duurt het opladen ca. 3 uur.

De optie Dyn@link is geïntegreerd in de machine. Hiermee kan de machine op afstand uitgelezen worden en zijn plaatsbepaling en de machineparameters direct inzichtelijk.

Dankzij de stabiele onderbouw met 6 wielen, waarvan 4 aangedreven kan de Dynapac SD1800W-E op vele ondergronden zonder problemen worden ingezet. De vier sturende voorwielen maken het mogelijk om als benodigd zeer compact te kunnen draaien.

Standaard wordt de SD1800W-E geleverd met een verschuifbaar platform. Hierdoor kan de stoel van de machinist buiten de machine uitgeschoven worden, zowel links als rechts. Hierdoor wordt het zicht op het werk geoptimaliseerd en kan goed controle worden gehouden rondom de machine en kan er altijd veilig gewerkt worden. De machine is standaard uitgevoerd met kleurendisplay’s, zowel boven op het bedienpaneel voor de machinist, als op de hoekbedieningen voor de balkman, zodat alle functies goed en duidelijk zichtbaar zijn en optimaal gebruikt kunnen worden.

Heijmans heeft er voor gekozen om de SD1800W-E uit te voeren met een V3500TVE afwerkbalk. Deze balk heeft een basisbreedte van 1,750 meter en is hydraulisch uitschuifbaar tot 3,500 meter. De maximale werkbreedte van deze balk bedraagt 4,100 meter. De balk is elektrisch verwarmt, als gewenst kan tijdens het opladen van de accu ook de balk worden opgewarmd zodat de werktijd op een volle acculading gemaximaliseerd kan worden.

Uiteraard zijn de machine geleverd in de bekende bedrijfskleuren van Heijmans.

door-Van der Spek-

Onder het winterzonnetje is bij Reko Recycling/Van Bentum de derde nieuwe Powerscreen H6203 in gebruik gesteld.

De nieuwe elektrisch ⚡️🍀 aangedreven Powerscreen H6203 wordt ingezet voor het uitzeven van geproduceerde producten voor o.a. de beton- en asfaltproductie.

De Powerscreen H6203 is met zijn basisgewicht van 48 ton de grootste in serieproductie gebouwde zeefmachine te wereld. Door zijn 3-deks horizontale zeefbox van 6.100mm x 1.930mm heeft de machine een totale zeefoppervlakte van ruim 35M2 waarmee de machine in staat is met zeer grote capaciteiten fijne fracties af te zeven.

De driedeks zeefbox aangedreven door drie verstelbare excenter-assen. Door deze speciale aandrijving kan zowel de slag als hoek versteld worden om voor het te zeven materiaal de optimale instelling te realiseren. Door deze finetuning kan de zeef worden ingesteld om met grote capaciteiten nog zeer efficiënt te zeven, opgavecapaciteiten tot 800 ton/uur zijn mogelijk.

De amplitude van de zeefbox is verstelbaar tussen de 13mm en 19mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal. Hierdoor worden de verschillende fracties goed van elkaar gescheiden en wordt aanhechtend materiaal aan de fracties zeer goed losgeslagen, met zuivere fracties tot gevolg.

#uwproductieonzezorg #serviceensupport #1team1doel

door-Van der Spek-

Bork Groep neemt nieuwe volledig elektrische Hyundai HX260AL Electric in gebruik

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaatsen in Vianen en Hardenberg een nieuwe volledig elektrisch aangedreven Hyundai HX260AL Electric geleverd aan de Bork Groep in Stuifzand.

Bork zal de machine in gaan zetten bij het duurzaam uitvoeren van sloop- en renovatiewerken.

Met de investering in de nieuwe Hyundai HX260AL Electric laat de Bork Groep zien te investeren in de nieuwste- een duurzaamste technieken.

In totaal is de HX260AL Electric voorzien van 585kWh vermogen waarmee de machine een complete werkdag kan draaien. De LFP accu’s zijn modulair en kunnen zowel in de machine als in een laadstation worden opgeladen.

De machine is zeer compleet uitgerust. De HX260AL Electric is uitgevoerd met een DemarecOQ70/55 OilQuick snelwissel-systeem zodat uitrustingsstukken snel- en efficiënt gewisseld kunnen worden.  Daarnaast is de machine optioneel voorzien van een overdruksysteem, centrale smering, een dom onder de giek, cabinebescherming.

Extra LED verlichting zorgt dat ook in de vroeg- en late uren zonder problemen gewerkt kan worden.

de nieuwe HX260AL Electric is geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

door-Van der Spek-

Electrische CIFA K42E betonpomp klaar voor transport naar Nederland.

Onze collega’s Kevin Middelkoop en Gerben Kosse waren afgelopen week bij Cifa in Italië voor afname en instructie van de nieuwe duurzame Cifa K42E betonpomp.

Deze geheel nieuw ontwikkelde betonpomp kan op accu, het stroomnet en de duurzame Euro-6 dieselmotor werken. Afhankelijk van de werkzaamheden en mogelijkheden tot aansluiten op het stroom kan op de duurzaamste manier beton worden verpompt.

Naast deze duurzame ontwikkeling is de Cifa K42E uitrust met de bekende HP1608EC pompunit die tot 160M3/uur kan verpompen door de 5-delige Carbotech RZ-mast met carbon mastdelen die is uitrust 125mm leidingen.

Wilt u meer weten over deze duurzame noviteit laat het Kevin dan graag weten, hij informeert u graag.