• Machineverkoop, -verhuur en -service

Categorie archief Bouwmachines

Nederlandse primeur voor FHP Renovaties

Van der Spek leverde onlangs een nieuwe Turbosol aanhangerbetonpomp van het type Beton Master af aan FHP Renovaties in Den Dungen.

FHP Renovaties is een jong bedrijf en is actief in tal van secties. Zo verzorgen zij betonnen vloeren, funderingen, (bekistings-)wanden en het vullen van naden van kanaalplaatvloeren bij bouwbedrijven, aannemers, particulieren en vloerenbedrijven. Maar ook voor (hand)sloopwerken aan of in gebouwen, schuren, garages, enz. en in tuinen kunt u bij hen terecht.

Naast een door Van der Spek al eerder geleverde CIFA stationaire pomp van het type PC307 op een gegalvaniseerd aanhangeronderstel heeft FHP nu een Turbosol aanhangerbetonpomp in gebruik genomen. De in de opvallende zwarte bedrijfskleur van FHP geleverd Turbosol pomp is de allereerste die door Van der Spek Vianen B.V. in Nederland geleverd wordt.


Turbosol is een Italiaanse producent van o.a. aanhangerbetonpompen en sluit mooi aan bij het leveringsprogramma van CIFA, waarvoor Van der Spek in Nederland al enige jaren succesvol importeur is.

De maximale capaciteit van de Beton Master is 15 m³ per uur bij een druk van 80 bar. Naast de Beton Master is ook de TB30 interessant voor de Nederlandse markt. Deze wat grotere aanhangerbetonpomp zal op zeer korte termijn in Vianen arriveren.

Beide machines zijn te leveren met een 4 cilinder Stage V dieselmotor, maar ook in een elektrische variant verkrijgbaar.

Uitnodiging Vechtdalrally

ZATERDAG 28 AUGUSTUS 2021

Graag nodigen wij u uit, voor de 17e editie van de PRIMA-ACON Vechtdal Rally,
de groenste rally van Nederland.

Vanaf het opbouwen van de service op het terrein van Prima Equipment, tot aan de
finish is er op het serviceterrein veel te beleven. U kunt hier van dichtbij meemaken
hoe de teams hun auto’s prepareren voor de rally. Ook de keuring van de rally auto’s
vindt plaats op het terrein van Prima Equipment. Daarnaast is de rally langs de
diverse klassementsproeven te volgen in de mooie en groene omgeving van
Hardenberg. Wij hebben shuttlebusjes paraat staan die u van en naar de
klassementsproeven brengen.

WEDSTRIJDGEGEVENS

Rally en Historic
* 8 klassementsproeven
* 100 km op snelheid
* 70 km verbindingen

Short Rally
* 4 klassementsproeven
* 70 km op snelheid
* 35 km verbindingen op snelheid

U bent van harte welkom in onze prachtige VIP-ruimte. Hier staat een lekkere lunch
voor u klaar. Aan het eind van de dag sluiten we af met een buffet.

Aangezien het aantal plaatsten beperkt is, verzoeken wij u zich vooraf aan te melden
via janine.van.dam@vanderspek.nl.

U ontvangt dan een parkeerkaart voor het parkeerterrein op het servicepark. Uw
badge kunt u ophalen in de VIP-ruimte.

We kijken uit naar uw komst!

Voor informatie omtrent veiligheid en parkeren ga naar www.vechtdalrally.nl.

LOCATIE

TIJDSCHEMA

Prima Equipment | Van der Spek Vianen B.V.
Noorwegenweg 6, 7776 TB Hardenberg

11:00 Ontvangst VIP-ruimte
12:01 Start Rally
19:07 Finish Rally

Kentekenplicht voor machines

Sinds 1 januari 2021 gelden er nieuwe regels voor het rijden op de
openbare weg met een MMBS (Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid).
Deze nieuwe regels houden in dat een MMBS geregistreerd
moet worden en dus ook een kenteken krijgt.

VRAAG UW KENTEKEN TIJDIG AAN EN BESPAAR KOSTEN

Het aanvragen van een kenteken is dit jaar enkel een online administratieve handeling en kost u slechts € 18,- per kenteken. Dit verloopt via uw DigiD account. Mocht u dit zelf niet willen doen, dan kan Van der Spek dit tegen vergoeding voor u verzorgen. Na 31 december 2021 moet elk niet eerder geregistreerd MMBS-voertuig door de RDW beoordeeld worden op een RDW keuringsstation, met alle dan geldende eisen. De kosten zullen na dit jaar vele malen hoger zijn.

Uw Van der Spek machine heeft een registratieplicht als:

• Het bouwjaar van uw machine vóór 2021 is en nu of in de toekomst (mogelijk) op de openbare weg komt.
• De maximum constructiesnelheid van uw voertuig 6 km/h of hoger is en het voertuig breder is dan 1.30 m.
• Het een getrokken voertuig is met een maximale constructiesnelheid van meer dan 25 km/h.

Voor al deze voertuigen dient u een kentekenbewijs aan te vragen

Uitzonderingen op de MMBS-kentekenplicht:

• 1-assige motorrijtuigen • Asfalteermachines
• Asfaltfreesmachines • Walsen wegenbouw

De verwerkingstijd van uw kentekenbewijs duurt gemiddeld 20 werkdagen. Zodra de RDW uw aanvraag heeft goedgekeurd, stuurt zij u het kentekenbewijs toe. Heeft de RDW meer informatie nodig om de registratie af te ronden, dan ontvangt u hierover bericht. Mogelijk is het machinetype nog niet bekend bij de RDW. De RDW zal u dan om foto’s en aanvullende informatie vragen. Eén werkdag nadat u het kentekenbewijs en eerste deel van de code heeft ontvangen, stuurt de RDW u de bijbehorende tenaamstellingscode toe.

Bij een geregistreerd voertuig horen verplichtingen, bijvoorbeeld de verzekeringsplicht. U dient daarom uw nieuwe kentekennummer aan te melden bij uw verzekeraar. Vraag uw GIAK-kentekenplaat aan bij een erkend bedrijf met de codes die ontvangt van RDW en monteer de kentekenplaat op uw machine.

Heeft u vragen over wat Van der Spek voor u kan betekenen? Vraag het John:

CIFA met heel veel primeurs aanwezig op de Bauma

Nog minder dan 2 weken en dan is het weer zover: München opent haar deuren voor de grootste beurs ter wereld voor bouwmaterieel en aanverwante toeleveranciers. Mede dankzij de betere economische tijden waarin de bouw zich collectief bevindt, overtreft deze editie van Bauma weer alle voorgaande edities.

Voor Van der Spek is het de eerste BAUMA op de stand van CIFA. Onze collega Jarno Spruit leidt u graag rond op de stand 905/2 op het buitenterrein waar heel veel nieuws is te melden.

Zo wordt de eerste plug-in hybride mixerpomp ter wereld gepresenteerd. De CIFA Magnum MK28E is een nieuw product in de Energya-serie en produceert minder geluid en CO2 en verbruikt minder brandstof. Deze nieuwe mixerpomp is een welkome aanvulling op de reeds bekende plug-in hybride mixers van CIFA. Deze mixerserie krijgt op de BAUMA een ‘groene’ uitbreiding. De bekende Energya E9 is op de stand gemonteerd op een truck aangedreven door gas, voor een volledig emissievrije inzet op de bouwplaats.

Op het gebied van grote autobetonpompen is ook veel nieuws te melden. In de CarboTech serie worden maar liefst 2 nieuwe modellen voorgesteld. De K53H, die gemonteerd kan worden op een 4-assig chassis, voorzien is van een 5-delige mast met de laatste 2 delen in carbon. En als absolute topper de K67H. Deze geweldenaar heeft een 7-delige mast met de laatste 3 delen van de mast in carbon. De pomp wordt gemonteerd op een 6-assig bedrijfswagenchassis. Verder wordt bij de SteelTech serie ook de K63L voorgesteld, eveneens voorzien van een 6-delige mast en op te bouwen op een 6-asser.

Bovendien zal ook de vorig jaar geïntroduceerde CarboTech K47H te zien zijn. Van deze pomp met 5-delige mast op een 4-assige bedrijfswagen zijn door Van der Spek inmiddels al 2 stuks verkocht in Nederland.

Wanneer u op de hoogte wilt blijven van de laatste nieuwtjes en alvast een voorproefje wil zien van al deze noviteiten, nodigen wij u graag uit een kijkje te nemen op de speciale website van CIFA:
https://bauma2019.cifa.com/.

Liebherr presenteert vele primeurs op de Bauma

Nog een maand en dan is het weer zover: München opent haar deuren voor de grootste beurs ter wereld voor bouwmaterieel en aanverwante toeleveranciers. Mede dankzij de betere economische tijden waarin de bouw zich collectief bevindt, overtreft deze editie van Bauma weer alle voorgaande edities.

Zoals u van Van der Spek gewend bent, zullen wij op de stands van de merken uit ons leveringsprogramma aanwezig zijn om u rond te leiden en van informatie te voorzien over de noviteiten die op de diverse stands tentoongesteld staan.

Liebherr betrekt haar vertrouwde stek op het buitenterrein (stand 809-813) en heeft daar weer het bekende paviljoen opgebouwd. Op de stand worden diverse wereldprimeurs getoond. Zo wordt de jongste telg van de vernieuwde EC-B serie voorgesteld: de Liebherr 340 EC-B. Deze kraan is met een 12- en 16-tons capaciteit leverbaar en altijd als Litronic uitvoering. Ook deze EC-B kraan kenmerkt zich o.a. door lage montagegewichten en eenvoudige, snelle montage alsmede een grote hijscapaciteit, laag energieverbruik en bedieningsgemak.
De vernieuwde cabine is ruimer, is voorzien van een verbeterde verwarming, heeft 25% meer glasoppervlakte en zal te zijner tijd voorzien worden van een kleurendisplay met alle relevante informatie voor de machinist.
Verder is er veel aandacht aan de ergonomie besteed. De vernieuwde stoel is in alle standen te verzetten en kan ook zijdelings verschoven worden om een optimale zitpositie te realiseren. Bovendien zijn er compleet nieuwe joysticks gemonteerd.
Naast de Liebherr-stand zal bij één van de Duitse dealers de nieuwe 125 EC-B opgesteld staan met verschillende torenvarianten.

Hét grote innovatieve nieuws op de stand is echter de introductie van de kunststof hijskabel. Ca. 10 jaar geleden is Liebherr een samenwerking aangegaan met Teufelberger Holding AG, een Oostenrijkse leverancier van o.a. hijskabels. Na de ontwikkeling en een intensieve testperiode onder allerlei condities bij Liebherr in Biberach en diverse kranen in het veld wordt nu de soLITE® hijskabel voorgesteld, een unicum in de torenkraanwereld.
Een aantal types torenkranen in de 10- en 12-tons klasse kan met deze nieuwe kunststof kabel worden uitgevoerd. Deze kunststof hijskabel heeft een minimaal 4 maal langere levensduur dan de staalkabelvariant en brengt het eigen gewicht van de kabel en het hijsblok met haak met honderden kilo’s naar beneden.
Verder behoort smeren, en daardoor vervuiling die soms op de kraan of onderliggende bouw ontstaat, tot het verleden.
Wij nodigen u graag uit om op de speciaal ingerichte informatiestand bij Liebherr de kwaliteit, specifieke eigenschappen en de vele voordelen te komen ontdekken.

Op het gebied van onderdraaiende torenkranen is ook veel nieuws te melden. Zo wordt de 125K gepresenteerd, de grootste snelmontagekraan in zijn klasse.
Naast deze geweldenaar is het nieuwe modulaire assensysteem LiTRAX te zien voor transport van onderdraaiende torenkranen over de weg. Het assenstel bestaat uit een vooras, een starre achteras en een stuurbare achteras die allemaal in verschillende configuraties te koppelen zijn tot een 2- of 3-assige aanhanger of als tandemas opleggersysteem.
Verder wordt de L1-32 getoond. Dit is de grotere broer van de L1-24 en vult bij de kleinere onderdraaiers het gat op tussen de L1-24 en de 34K.

Als blikvanger staat de imposante 1000 EC-H50 Litronic opgesteld, eveneens voorzien van de nieuwe cabine zoals ook bij de nieuwe EC-B series.

Wanneer u op de hoogte wilt blijven van de laatste nieuwtjes en een idee wilt krijgen van hoe de stand van Liebherr is opgebouwd in de afgelopen maanden, nodigen wij u graag uit een kijkje te nemen op de speciale website van Liebherr: https://www.liebherr.com/de/int/bauma/bauma-2019/startseite.html

Nieuwe Hyundai HX220L geleverd aan Loonbedrijf Kűtschruiter te Groessen

Datum: 25-jan-18

Van der Spek Vianen B.V. heeft wederom een nieuwe rupsmobiele graafmachine geleverd aan Loonbedrijf Kűtschruiter in Groessen. Naast de verhuur van grondverzetmachines zijn de activiteiten van Kűtschruiter het aannemen en uitvoeren van cultuurtechnische werken en grond, weg, en waterbouwkundige werken en hierbij komen zeer uiteenlopen opdrachten voor, variërend van grootschalige infrastructurele werken, de aanleg c.q. inrichting van natuur- en/of recreatiegebieden, de uitvoering van bodemsaneringen en sloopprojecten tot het aanleggen van groot- en kleinschalige bedrijfsterreinen, paden, terrassen, tuinen en beschoeiingen.

 
Voor de aandrijving is de nieuwe Hyundai HX220L voorzien van een zeer zuinige Tier IV final Cummins 6-cilinder motor met een vermogen van 185 pk welke uiteraard voldoet aan de nieuwste emissie-eisen.  Net als alle Cummins motoren van de  Hyundai HX-serie is ook de HX220L voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen.  Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HX-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.
 
De extra hydraulische functies van de HX220L zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden zodat deze altijd juiste zijn aangesloten. 
 
Standaard is ook deze nieuwe HX220L voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist. 
 
 
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

CIFA mixers uit voorraad leverbaar

Datum: 19-jan-18

Uit voorraad leverbaar:

CIFA SL15 mixer op MAN TGS 49.420 10×4
Trommelinhoud 15 m³

Datum 1e toelating: 23-1-2017
Datum 1e tenaamstelling: 3-1-2018

Demovoertuig; nog niet ingezet.

Tevens meerdere CIFA SL10 (10 m³) mixers op MAN TGS 41.420 8×4 op voorraad.

Voor verdere info:
jarno.spruit@vanderspek.nl

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

Tweede Hyundai HX140 geleverd aan Van Diemen Sloopwerken

Datum: 18-jan-18

Eind 2016 had Van Diemen de primeur om de eerste Hyundai HX140L van Nederland in gebruik te nemen. Nu is de tweede HX140L bij Van Diemen in gebruik genomen. Deze nieuwe Hyundai vervangt na vele tevreden draaiuren een Hyundai R140-7A, die net als vele andere Hyundai’s bij Van Diemen door Van der Spek Vianen werd geleverd. 

 
De nieuwe Hyundai HX140L zal ingezet worden bij de recyclingtak van Van Diemen waar hij sorteer-, laad- en loswerkzaamheden zal gaan uitvoeren in de binnengekomen afvalstromen. 
 
Uiteraard is ook deze Hyundai HX140L, net als alle HX-machines, standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic”knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. 
 
Voor de aandrijving is een Tier IV final motor gemonteerd die natuurlijk voldoet aan de laatste en strengste emissie-eisen. De motor heeft een vermogen van 92,6 kW. 
 
Standaard is de nieuwe HX-serie, en dus ook de machine van Van Diemen Sloopwerken, voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist. Dankzij dit systeem kan er nog veiliger worden gewerkt op locatie. 
 
Voor de veiligheid van de machinist is er aan de voorzijde van de cabine een beschermrek gemonteerd.
 
Van Diemen is al sinds 1936 actief in onder andere de afvalbranche en sloopwerken. In de loop der tijden zijn er diverse takken aan het bedrijf toegevoegd. Naast de voorgenoemde werkzaamheden zijn ze o.a. ook actief in de asbestverwijdering, bodemsaneringen en het plaatsten en ophalen van containers. 
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

Nieuwe Terex Ecotec TTS620 trommelzeef geleverd aan Spelt bedrijven in Nieuwveen

Datum: 15-jan-18

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Terex Ecotec TTS620 mobiele trommelzeef geleverd aan Spelt bedrijven in Nieuwveen. Na het uitgebreid testen van diverse zeefmachines van verschillende leveranciers was de keuze voor een nieuwe Terex Ecotec trommelzeef, geleverd door Van der Spek één die door Spelt weloverwogen is gemaakt. Spelt zal de trommelzeef o.a. gaan inzetten voor het afzeven van compost en grondstromen. 

 
Spelt
Spelt is een gezond familiebedrijf, sterk in het inzamelen en verwerken van afvalstromen en in het uitvoeren van grondwerkprojecten. Door duurzaamheid voorop te houden is Spelt erin geslaagd vrijwel alle afvalstoffen te recyclen en om te zetten naar grondstoffen en energie. Afvalstoffen zien ze bij Spelt niet meer als afval maar als grondstoffen. Door de juiste extra aandacht voor de afvalstromen beschermen ze primaire materialen en dragen ze bij aan de circulaire economie. Een besparing van grondstoffen is een directe winst voor het milieu. Op een eenvoudige en transparante wijze analyseren ze afvalproblemen en bieden ze een betrouwbare duurzame oplossing. Deze oplossing bieden ze binnen het totaalpakket die ze graag verzorgen.
 
Voor civiele werkzaamheden biedt Spelt dezelfde transparante totaaloplossingen, waarbij ze meedenken in het gehele proces. Door in de voorbereidingsfase rekening te houden met alternatieve werkwijzen en materialen kan Spelt voordelen ook werkelijk realiseren. In de sloop- en grondwerkoplossingen zijn een veilige uitvoering en een kwalitatief hoogwaardig resultaat de belangrijkste uitgangspunten.
 
Van der Spek heeft voor het uitvoeren van deze werkzaamheden en het verwerken van de stromen in de loop der jaren al vele machines geleverd aan Spelt. Naast vele Hyundai ’s werden o.a. ook de sorteer- en puinbreekinstallatie en een Powerscreen mobiele zeefmachine geleverd. 
 
Terex TTS620 rupsmobiele trommelzeef
Terex heeft de nieuwe TTS620 geheel nieuw ontworpen waarbij vanuit de markt alle gewenste voordelen zijn meegenomen in het design. Het hart van de machine is een 5.500 mm lange trommel met een diameter van 2.000 mm. De trommel is van beide zijden zeer goed toegankelijk, doordat de zijkanten geheel kunnen worden weg geklapt. Door deze goede toegang is het wisselen van een trommel dan ook zeer eenvoudig uit te voeren. Op de trommel is een borstel gemonteerd met een diameter van 700 mm die hydraulisch verstelbaar is.

De bunker, die een inhoud heeft van 5.5 m3 en een lengte van 4.000 mm, kan zeer goed beladen worden met zowel een laadschop als een graaf- of overslagmachine. De band van 1.200 mm breed kan zowel handmatig- als automatische worden aangestuurd, waarbij de trommelbelasting zorgt voor de aansturing van de bandsnelheid.

Alle transportbanden zijn modulair ontworpen, zodat als benodigd deze zeer eenvoudig toegankelijk zijn voor onderhoud en reparatie. 
 
De verzamelband onder de trommel is 1.400 mm breed, waardoor de afgezeefde fractie zeer snel, en met grote capaciteiten kan worden afgevoerd. De zijafvoerband heeft een breedte van 1.000 mm en kan tot een afwerphoogte van 3.200 mm afwerpen, zodat een grote voorraad kan worden opgebouwd. De overmaat wordt via een 1.200 mm brede afvoerband afgevoerd, die tot een hoogte van 3.430 mm kan opwerken. 
 
Voor de aandrijving is een Perkins 4.4 constant speedmotor gemonteerd die met zijn toerental van 1.800 r.p.m. niet alleen zorgt voor een laag brandstofverbruik, maar ook uitzonderlijk stil is. Uiteraard is voor het werken in stoffige omstandigheden de machine standaard voorzien van een omkeervan. De motorunit kan voor onderhoudswerkzaamheden naar de zijkant hydraulisch worden uitgeklapt, zodat dit snel en eenvoudig kan worden uitgevoerd.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

Nieuwe Powerscreen TP320SR combi voor De Covik in Steenderen

Datum: 14-jan-18

De nieuwe Powerscreen TP320SR van De Covik was al te zien op de Open Dagen bij Van der Spek Vianen en is nu afgeleverd op locatie in Steenderen, waar hij na een uitgebreide instructie in gebruik is genomen. 

 
De Covik is een veelzijdig bedrijf dat een totaalpakket levert op het gebied van grondverzet, sloopwerk, asbestsanering, afvalinzameling, transport en agrarisch loonwerk. 
 
Met een uitgebreid machinepark en team van veertig deskundige en betrokken medewerkers vindt De Covik voor elke uitdaging een oplossing. Hierbij streven ze naar volledige ontzorging van hun opdrachtgevers. Dit houdt in dat ze ook zaken als vergunningaanvragen of het afvoeren van grond op zich nemen. De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot de jaren vijftig van de vorige eeuw. In de loop der jaren hebben ze grote expertise en veel praktijkervaring opgebouwd in alle disciplines waarin ze actief zijn. 
 
De Covik heeft ervoor gekozen om in een nieuwe Powerscreen TP320SR combi te investeren, waarbij de nazeefunit gelijk aan de machine is gemonteerd en er dus gelijk een eindproduct geproduceerd kan worden. Voorheen produceerde De Covik met een eveneens door Van der Spek geleverd rupsbreker met separate mobiele zeefmachine.
 
Hierbij komt gelijk één van de unieke eigenschappen van de nieuwe PowerscreenTP320SR naar voren: deze is namelijk uitgevoerd met een dubbeldeks nazeefunit, waarbij gelijk twee eindproducten kunnen worden geproduceerd. Hiermee is De Covik uniek in Nederland en toont men aan voorop te lopen op de vragen uit de markt, waarbij naast het standaard produceren van meng- en asfaltgranulaten ook speciale afgezeefde producten zijn gewenst. 
 
De 48-tons Powerscreen is voorzien van een 8,5 tons roterende breker die een inloopopening heeft van 1.130 mm x 800 mm, zodat invoer van grote delen geen probleem is en vergruizen tot een minimum beperkt kan worden. De rotor is 1.100 mm breed en heeft een diameter van 1.040 mm. Door deze opbouw wordt de geproduceerde kracht optimaal overbracht op het te verkleinen product.
Beide prallwerken zijn hydraulisch afgeveerd en verstelbaar en kunnen bij eventuele onbreekbare delen naar achter toe, zodat schades voorkomen kunnen worden. De verstelling gaat dankzij de hydrauliek zeer eenvoudig en snel. 
 
De trechter heeft een inhoud van bijna 4 m³ en kan beladen worden door een graafmachine of laadschop. De gemonteerde vingerzeef zorgt voor de voorafzeving, zodat product dat al op maat is niet door de breker gaat en er minder slijtage is. 
 
Onder de breker is 2.440 mm lange trilvoerder gemonteerd die het gebroken materiaal afvoert naar de transportband. Groot voordeel bij de Powerscreen is dat deze voeder zeer steil is geplaatst en zo ook moelijker transporteerbare producten kan afvoeren. De trilvoerder zorgt ervoor dat ijzerdelen worden afgeremd en geen schades kunnen veroorzaken. 
 
Het gebroken product wordt via een 1.000 mm brede transportband opgevoerd naar de dubbeldeks zeefmachine. Een gemonteerde magneet zorgt voor de ontijzering. 
 
Om met grote capaciteiten meerdere fracties te kunnen uitzeven is op de Powerscreen TP320SR een viermaal gelagerde zeefbox gemonteerd van 3.350 mm lang bij 1.520 mm meter breed. Deze viermaal gelagerde zeefbox techniek kennen we ook van de Powerscreen Chieftain 1400 en 1800. Het grote voordeel van deze bouwwijze is dat naast de lagers in de zeefbox op de excenteras ook lagers zijn geplaatst op de as aan de buitenzijde van de box die op het basisframe zijn gemonteerd. Door deze bouwwijze kan de zeefbox niet inzakken op zijn veren en altijd maximaal produceren. De hoek van de zeefbox is verstelbaar tussen de 19° en 23°, zodat afhankelijk van het uit te zeven product de optimale hoek kan worden gekozen. Uiteraard kan de zeefbox ook horizontaal worden geplaatst voor het uitvoeren van onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden. 
 
De geproduceerde midden-fractie en overmaat worden middels 500 mm brede dwarsbanden buiten de machine gebracht. De overmaat gaat dan via een 500 mm brede band weer retour naar de opgavetrechter, waarna de overmaat nogmaals wordt gebroken. Middels een 1.400 mm brede verzamelband wordt de fijne fractie afgevoerd onder de zeefbox.
 
Het powerpack is bovenop de machine geplaatst, zodat hij goed toegankelijk is en niet in de buurt staat van het te breken product. Door deze plaatsing is naast goede toegankelijkheid ook de koeling optimaal, doordat de koelers goed worden voorzien van koellucht en geen stof word aangezogen. In het powerpack is een 275 kW sterke Tier IV final Scania motor gemonteerd die tussen de 1.700 en 2.100 toeren per minuut zijn werk uitvoert. Door het verstelbare toerental kan ook de rotorsnelheid geregeld worden. Door de directe aandrijving van de rotor wordt het optimale rendement behaald met een zeer laag brandstofverbruik als resultaat. Uiteraard zijn rondom de motorunit en bovenop de machine ruime bordessen aanwezig zodat altijd veilig onderhoudswerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. 
 
Voor de aansturing van de machine is een centrale besturing geplaats die middels een groot touchscreen bediend kan worden. Alle functies zijn hierop te bedienen en worden duidelijk weergegeven, zodat het aanpassen van instelling zeer eenvoudig kan gebeuren. 
 
Pulse
De nieuwe Powerscreen van De Covik is uiteraard ook voorzien van Pulse. Pulse is een systeem waarin alle belangrijke gegevens worden verzameld die de gebruiker op ieder moment van de dag en op iedere locatie kan inzien om de machine nog efficiënter te laten draaien. Op kantoor achter de computer, onderweg op de tablet of telefoon, de data is gelijk beschikbaar, zodat ermee geschakeld kan worden om de machines nog beter te laten presteren. 
 
In Pulse is het mogelijk om meerdere machines te beheren, zodat eenvoudig is te zien waar ze draaien en hoe ze presteren onder de verschillende omstandigheden. Door “Geofencing” is aan te geven in welk gebied de machine kan werken en tijdens welke uren als dat gewenst is. 
 
Powerscreen Pulse verzamelt data van de motorbelasting en brandstofverbruik, zodat te zien is hoe de machines worden belast en of er eventueel geschakeld moet worden naar andere instellingen of werkwijze. Ook zijn de gegevens te zien hoeveel uur de machine heeft gewerkt, gereden en stationair gedraaid om de echte werkuren te kunnen berekenen en de kostprijscalculatie optimaal te hebben. Alle verzamelde informatie wordt duidelijk en overzichtelijk getoond in Pulse, zodat de informatie snel een eenvoudig kan worden gebruikt voor een nog betere inzet van de machines met de laagste kostprijs per ton als gevolg. 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines