Search
Close this search box.

Atlas Copco Dynapac SD 2500CS Tier 4-Final voor Heijmans.

doorVan der Spek

Atlas Copco Dynapac SD 2500CS Tier 4-Final voor Heijmans.

Datum: 10-jun-15

Onlangs leverde Van Der Spek Vianen de eerste nieuwe SD 2500CS asfaltafwerkmachine met Tier 4 Final motor aan Heijmans. In 2011 was Heijmans de eerste wegenbouwer ter wereld die een SD 2500CS met Tier 4 interim motor in bedrijf nam. Daarna nam Heijmans nog een aantal SD2500CS machines in gebruik met Tier 4 interim en in 2014 was Heijmans wederom de eerste die de Atlas Copco Dynapac F1200  fietspasmachine met tier 4 Final in gebruik nam.

Nu heeft Heijmans dus de eerste SD 2500CS geleverd gekregen met Tier 4Final motor. Heijmans loopt hiermee voorop wat betreft emissie uitstoot. Uiterlijk is er niet veel veranderd aan de machine, wel is de Final machine standaard met een aantal extra’s uitgevoerd, zo is de machine uitgevoerd met Pavemanager-2 waarbij tal van programma’s door de gebruikers gekozen kunnen worden om het voor de gebruiker eenvoudiger te maken met verschillende asfaltmengsels te werken voor een optimaal resultaat. De optie Dynalinq is standaard geïntegreerd in de machine. Hiermee kan de machine op afstand uitgelezen worden en zijn brandstofverbruik ,plaatsbepaling en de parameters van de machine direct inzichtelijk.

De machine is standaard uitgevoerd met kleurendisplay’s, zowel boven op het bedienpaneel voor de machinist, als op de hoekbedieningen voor de balkman, zodat alle functies goed en duidelijk zichtbaar zijn en optimaal gebruikt kunnen worden. De displays kunnen op verschillende manieren ingesteld worden naar wens van het bedienend personeel.

In de werkplaats bij Van der Spek Vianen en in de werkplaats van Heijmans is de SD2500CS nog verder aangepast aan de wensen van de gebruikers. Zo is er extra Xenon nachtverlichting opgebouwd en heeft de machine elektrisch in hoogte verstelbare zijschotten.
 
De machine is geleverd met een V 5100 TV elektrisch verwarmde balk. Deze afwerkbalk heeft een basisbreedte van 2,55 meter en is hydraulisch uitschuifbaar tot 5,10 meter. Deze afwerkbalk kan aangebouwd worden tot 8,80 meter.

Als optie kan de SD 2500CS geleverd worden met een starre afwerkbalk met een basisbreedte van 3 meter. Deze balk kan uitgebouwd worden tot 12 meter.Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines