Zoek
Sluit dit zoekvak.

Buijs Groot-Ammers kiest weer voor Terex-Fuchs

doorVan der Spek

Buijs Groot-Ammers kiest weer voor Terex-Fuchs

Datum: 14-jun-15

Met de ingebruikname van een door Van der Spek Vianen geleverde nieuwe Terex-Fuchs MHL350E overslagmachine is er bij Buijs Groot-Ammers Overslag B.V. weer een Terex-Fuchs toegevoegd aan het zeer uitgebreide machinepark.

Naast de nieuwe Terex-Fuchs MHL350E overslagkraan zijn er o.a. nog meerdere MHL350’s en een in 2013 geleverde Terex-Fuchs MHL360E werkzaam.

Buijs Groot-Ammers Overslag B.V. is gespecialiseerd in overslag van bulkgoederen en stukgoederen van en naar schepen door middel van hydraulische kranen, losschepen en kraanschepen.
 
Bevrachten, verladen en transport
Buijs Groot-Ammers is een zeer bekende dienstverlener in het op- en overslaan. Ze nemen delen of, indien gewenst, het totaalpakket van planning, bevrachten, verladen, transport over weg en water, opslag en overslag voor hun rekening.

Het is ook mogelijk om materieel los te huren. Tevens is het inlenen van deskundig personeel voor de diverse laad- en loswerkzaamheden mogelijk. Het werkterrein bij Buijs beslaat geheel Nederland en België.

Terex-Fuchs MHL350E
De nieuwe Terex-Fuchs MHL350E is uitrust met een 8,5 meter giek en een 7,2 meter lepelsteel, waardoor de machine een bereik heeft van 16 meter. Dit bereik is gemeten van het hart van de draaikrans tot aan de pen van de lepelsteel. Het bereik aan de buitenzijde van de grijper is dus ruim 17 meter. 

Net als alle Terex-Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL350E voorzien van een draaikrans met een dubbele lagering, waardoor naast stabiliteit een zeer lange levensduur is gegarandeerd. Deze zelfde zeer degelijke opbouw is in de gehele machine te vinden.

In de MHL350E is de zeer duurzame en zuinige Deutz TCD 6.1. L6 is 6-cilinder turbodieselmotor met gemonteerd die 160kW vermogen levert. Het geleverde vermogen wordt overgegeven aan de zeer efficiënte Linde HPRD165 hydraulische pompen die beide 330 liter/min geven. Hierdoor is de machine zeer snel en krachtig bij een zeer laag brandstofverbruik.

De standard compleet gescheiden en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans, waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines