Zorgvuldige verplaatsing Liebherr 550 EC-H20 Litronic

doorVan der Spek

Zorgvuldige verplaatsing Liebherr 550 EC-H20 Litronic

Datum: 24-aug-12

Afgelopen week werd door monteurs van Van der Spek een Liebherr 550 EC-H20 Litronic succesvol verplaatst op het terrein van verpleeghuis Preva.

Verpleeghuis Preva aan de Mgr. Nolenslaan in Den Haag krijgt nieuwbouw op de plaats waar de oude Preva heeft gestaan. Saffier De Residentiegroep, waartoe Preva behoort, realiseert samen met Boele & Van Eesteren het verpleeghuis naar een ontwerp van Jorissen Simonetti Architecten.
De nieuwbouw telt acht bouwlagen; parkeerkelder, parterre en daarboven zes verdiepingen. Op de parterre bevinden zich de binnentuin, het restaurant en de behandelruimtes. De verwachting is dat de nieuwbouw eind 2012 gereed is.

Aansluitend wordt gebouwd aan de nieuw te bouwen woonvoorziening voor Korsakov cliënten. Omdat de torenkraan bij de afbouw van het verpleeghuis niet meer noodzakelijk was, is de kraan nu verplaatst naar de andere locatie op de bouwplaats, zodat eind september weer gestart kan worden met de geprefabriceerde bovenbouw. Deze bovenbouw zal ongeveer hetzelfde zijn als Preva, maar dan meer dan half zo groot.
Ook de werkzaamheden aan de nieuwbouw van het Korsakov zullen net als Preva door Boele & Van Eesteren in combinatie met zusterbedrijf Stam + de Koning worden uitgevoerd.

De Liebherr 550 EC-H20 Litronic uit de huurvloot van Van der Spek is opgesteld met een gieklengte van 51,5 meter. Bij deze gieklengte bedraagt de capaciteit 20 ton tot 32,3 meter en de capaciteit op de punt van giek is 12.000 kg.

foto: Jelco Stouthandel
informatie: Boele & Van Eesteren

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines