Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek levert opnieuw nieuwe Liebherr torenkraan aan De Nijs

doorVan der Spek

Van der Spek levert opnieuw nieuwe Liebherr torenkraan aan De Nijs

Datum: 23-aug-12

Wederom is aan Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zn. B.V. uit Warmenhuizen een nieuwe torenkraan geleverd door Van der Spek. Het betreft ditmaal een Liebherr 280 EC-H12 Litronic die af fabriek in de bedrijfskleuren van De Nijs geleverd is. De laatste jaren werden door De Nijs reeds vijf stuks nieuwe Liebherr torenkranen aangeschaft bij Van der Spek. De totale vloot eigen torenkranen van De Nijs bedraagt hiermee 9 stuks, allemaal Liebherr.

Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zn B.V. heeft een lange historie die zijn oorsprong vindt aan het einde van de 19e eeuw. Het bedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevende bouwer met een jaaromzet van ca. € 75 miljoen. De Nijs is gespecialiseerd in renovatie/restauratie projecten en binnenstedelijke nieuwbouwprojecten in de woningbouw, maar ook grote utiliteitsprojecten. Alles voornamelijk in de regio Amsterdam, Haarlem en Almere. Het bedrijf is de laatste jaren ook steeds meer in aanraking gekomen met projecten die onder bijzondere architectuur gerealiseerd moesten worden.

De Nijs zet de kranen in voor eigen werken en combinatiewerken met andere aannemers, zoals de bouw van het Conservatorium en de Openbare Bibliotheek op het Oosterdokseiland, het omvangrijke project Andreas Ensemble, allen in Amsterdam.
De nieuwe kraan zal gemonteerd worden op het project “De Ontmoeting” aan de Laan van de Helende Meesters te Amstelveen, een wooncomplex met 225 royale appartementen en op de begane grond een voorzieningencentrum en voldoende parkeergelegenheid.

Naast deze nieuwe torenkraan zal De Nijs op dit project nog een bij Van der Spek ingehuurde Liebherr 280 EC-H12 Litronic en een Liebherr 420 EC-H16 Litronic uit haar eigen vloot inzetten.
De nieuwe Liebherr 280 EC-H12 Litronic is geleverd met een gieklengte van 55 meter. De maximale capaciteit van 12 ton wordt bereikt tot een vlucht van 29,1 meter en de puntlast bedraagt 5.750 kg.

Met deze torenkraan breidt Bouwbedrijf De Nijs haar capaciteit nog verder uit en onderstreept zij tevens de goede band die er tussen de beide familiebedrijven De Nijs en Van der Spek reeds decennia lang bestaat.

foto: Jac van der Wiel
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines