Zeven 2.0: de Powerscreen Warrior 2100

doorVan der Spek

Zeven 2.0: de Powerscreen Warrior 2100

Datum: 4-jan-15

Met de introductie van de Powerscreen Warrior 2100 heeft Powerscreen een geheel nieuw ontwikkelde zeefmachine toegevoegd aan de al zeer uitgebreide machinelijn.

Bij de Powerscreen Warrior 2100 wordt de dubbeldeks zeefbox van 4.880 mm en 1.550 mm breedte aangedreven door drie verstelbare excenter-assen. Door deze speciale aandrijving – welke tot nu toe alleen werd toegepast in de Powerscreen Warrior 2400, de Powerscreen H5163 en H6203 en de Terex Mineral Processing TSV-boxen  – kunnen ook bij de Warrior 2100 de slag en hoek versteld worden om voor het te zeven materiaal de optimale instelling te realiseren. Door deze finetuning kan de zeef worden ingesteld om met zeer grote capaciteiten nog zeer efficie«nt te zeven, opgavecapaciteiten tot 700 ton/uur zijn mogelijk.

Het grote voordeel is dat ondanks deze speciale zeefboxopbouw de Powerscreen Warrior 2100 ook nog eenvoudige getransporteerd kan worden door zijn gewicht van 36 ton. Hierdoor is het nu ook mogelijk om met de 3-assige aangedreven Powerscreen Warrior 2100 zeef op locatie te komen zonder speciale transportvergunningen te moeten hebben.

De amplitude van de zeefbox is verstelbaar tussen de 13 mm en 16 mm, waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal. Hierdoor worden de verschillende fracties goed van elkaar gescheiden en wordt aanhechtend materiaal aan de fracties zeer goed losgeslagen, met zuivere fracties tot gevolg.

Door de verstelmogelijkheid van de zeefbeweging tussen de 30° en 60° kan worden bepaald hoelang het te zeven materiaal op de zeefbox aanwezig zal zijn. Bij een zeefbeweging van 30° verblijft het product langer op de zeefdekken met een betere reiniging ervan als gevolg, bij verstelling richting de 60° zal het product sneller transporteren met grotere capaciteiten als resultaat. Verstelmogelijkheden genoeg om deze capaciteitsmaker optimaal in te stellen voor ieder product.

Net als bij de andere WarriorVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines