Search
Close this search box.

Weer Terex-Fuchs MHL320D geleverd aan de Van Gansewinkel Groep

doorVan der Spek

Weer Terex-Fuchs MHL320D geleverd aan de Van Gansewinkel Groep

Datum: 4-apr-09

Van der Spek Vianen B.V. heeft afgelopen week de tweede van een serie Terex-Fuchs MHL320D’s geleverd. De eerste werd geleverd aan de Van Gansewinkel vestiging in Ter Apel, deze is in gebruik gesteld bij de vestiging in Hoogeveen.

De Van Gansewinkel Groep staat voor integrale afvaldienstverlening en betrouwbare milieuoplossingen in acht Europese landen. Als specialist in het inzamelen, overslaan, recyclen en verwerken van alle soorten afval leveren ze met 6.500 medewerkers dagelijks oplossing voor zeer uiteenlopende afvalvraagstukken. De Van Gansewinkel Groep heeft haar thuismarkt in de Benelux en is ook actief in Tsjechië, Polen, Frankrijk, Engeland en Portugal.

Van Gansewinkel en Van der Spek Vianen zijn geen onbekenden van elkaar; er werden de afgelopen jaren  al eerder Terex-Fuchsen MHL340’s en MHL331’s geleverd.

De geleverde Terex-Fuchs MHL320D is voorzien 5,2 meter giek en 3,7 lepelsteel waardoor een werkbereik onstaat van 9,2 meter. Zoals standaard op alle Terex-Fuchs overslag machines is ook de MHL320D voorzien van een hydraulisch verstelbaar cabine, zodat de machinist altijd een goed zicht heeft tijdens het uitsorteren en het laden van containers en vrachtwagens.

De 2-punts afstempeling met een dozerblad zorgt voor een zeer stabiele afstempeling, zodat de machine in alle posities zonder problemen veilig en zonder risico van instabiliteit kan werken.

Natuurlijk is er aan de gezondheid en het welzijn van de machinist gedacht door het monteren van een overdruksysteem met veiligheidssignalering bij storing zit de machinist altijd in een goed geventileerde en met zuivere lucht gevulde cabine.

Daar de machine binnen wordt ingezet is hij uitgevoerd met een roetfilter dat orgineel is gemonteerd af fabriek. Dit diesel roetfilter is geplaatst om de uitstoot van roetdeeltje van de dieselmotor te reduceren.

Van der Spek, Bouwmachines