BAM vindt in Van der Spek opnieuw betrouwbare partner voor nieuwe Liebherr torenkranen

doorVan der Spek

BAM vindt in Van der Spek opnieuw betrouwbare partner voor nieuwe Liebherr torenkranen

Datum: 26-mrt-09

Al sinds jaren is Van der Spek voor bijna alle disciplines binnen de Koninklijke BAM Groep een betrouwbare leverancier. In 2008 zijn de onderhandelingen afgerond voor een groot project in Den Haag. Door een bouwcombinatie van BAM en Ballast Nedam wordt daar het nieuwe pand voor de Ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken, bijgenaamd "JuBi-toren", gebouwd. Dit door architect Kollhoff ontworpen gebouw wordt het grootste rijksgebouw van Nederland.

Voor dit project heeft BAM bij Van der Spek 4 stuks nieuwe Liebherr torenkranen aangeschaft, allen van het type 420 EC-H20 Litronic en allen in de bedrijfskleuren van de bouwcombinatie.
Deze kranen zijn door Van der Spek inmiddels allemaal geleverd en gemonteerd en zullen in de komende 4 jaar in fases worden geklommen naar uiteindelijke haakhoogtes van ruim 170 meter. De delen worden door Van der Spek rechtstreeks van Liebherr aan BAM geleverd.
In de loop van mei 2009 zal er bovendien nog een Liebherr topkraan van het type 355HC-L 16/32 Litronic gemonteerd worden. Deze kraan wordt voor een periode van bijna 2 jaar door de bouwcombinatie bij Van der Spek ingehuurd.

Op hetzelfde moment heeft BAM aan Van der Spek tevens opdracht gegeven voor nóg 2 Liebherr torenkranen.
Voor het project Medisch Centrum Rotterdam-Zuid waren al enige tijd 2 stuks 280 EC-H16 Litronic ingehuurd. Deze kranen zijn destijds reeds in de kleur aangeleverd op het werk, omdat BAM aangegeven had deze kranen tijdens of na dit project over te willen nemen.

Met deze opdrachten geeft BAM naar onze mening een heel duidelijk signaal af.
Het vertrouwen in de toekomst én in Van der Spek is ondanks deze roerige tijden blijkbaar groot genoeg om dergelijke investeringen te verantwoorden.

foto: Skycrapercity.com (Trademarc)

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines