Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek zorgt voor schone fracties met leveringen van Westeria Windshifters

doorVan der Spek

Van der Spek zorgt voor schone fracties met leveringen van Westeria Windshifters

Datum: 21-mrt-09

De levering van schone gebroken fracties die toepasbaar zijn als primaire en secundaire grondstoffen worden steeds belangrijker. De fracties zijn alleen breed toepasbaar als deze naast de juiste korrelverdeling en samenstelling ook de juiste zuiverheid hebben en verwijderd zijn van vervuilende en storende delen als hout, plastic e.d.

Met de levering van diverse Westeria Windshifters zorgt Van der Spek ervoor dat deze vervuilingen tot het verleden behoren.

Westeria is al vele jaren bekend als de producent van windshifters, transportbanden en complete turn-key recyclingprojecten. De windshifters worden zowel mobiel als stationair geleverd en aangepast aan de wensen en toepassingen van de klant.

Onlangs is bij Van der Heijden in Blaricum een nieuwe Westeria WS1600 stationaire windshifter geleverd voor het reinigen van de 20 tot 55 mm fractie bij het produceren van granulaten. Deze WS1600 is voorzien van een 1600 mm brede toevoerband en shiftingstrommel, door het zowel horizontaal als verticaal kunnen verstellen van de toevoerband, het kunnen verstellen van de blaasmond en de mogelijkheid om de hoeveelheid luchtstroom te kunnen regelen kan deze WS1600 op vele manieren worden afgesteld. Hierdoor is het mogelijk om zeer nauwkeurig het shiftingsproces te kunnen regelen en in te stellen.

Tevens is afgelopen maand bij De Dijcker Group op de vestiging in Bergen op Zoom een tweetal rupsmobiele WS1000’s in gebruik genomen. Deze twee machine worden ingezet bij het produceren van granulaten. De fracties 25-55 mm en 55 mm+ worden door de Westeria windshifters gereinigd.
De uitvoering is gelijk aan die van de WS1600 echter hebben deze een toevoerband en shiftingstrommel van 1000 mm breed. De rupsmobiele units hebben een eigen generator als stroomvoorziening.

Van der Spek, Bouwmachines