Terex Fuchs levert “special” uit aan Fin Terpuu Oy

doorVan der Spek

Terex Fuchs levert “special” uit aan Fin Terpuu Oy

Datum: 16-mrt-09

Weer een knap staaltje werk van het application center van Terex-Fuchs in Bad Schonborn. Benelux importeur Van der Spek Vianen/Ternat kan met trots de volgende aflevering van collega importeur Kiesel Finland melden.

Bij de grootste rondhouthandel in geheel Scandinavië Fin Terpuu Oy werken in totaal ruim 260 mensen en ze slaan ieder jaar ruim 60 miljoen kubieke meter rondhout over op de diverse locaties.

Fin Terpuu Oy is in 2001 begonnen met het werken met de eerste Terex-Fuchs machine binnen het machinepark. Op dit moment werken er 9 Terex-Fuchs machines bij Fin Terpuu Oy. Deze machines werken in de verschillende havens en op de vele overslagstations bij bossen en fabrieken waar ze hout overslaan. Het machinepark bestaat nu o.a. uit twee MHL360’s, vijf MHL380’s en twee speciaal voor de rondhout overslag ontwikkelde MHL460 en MHL464.

Het laatste geleverde wapenfeit is de levering van een speciaal gebouwde Terex-Fuchs MHL360D die is uitgerust met een pylon van 800 mm.

Deze 46-tons overslagmachine is door het Application Center bij Terex-Fuchs gebouwd. Het Application Center is bij Terex-Fuchs een afdeling waar sinds een jaar buiten de normale bekende typen overslagmachines op wensen van klanten kan worden ingegaan door het van begin tot eind machines te bouwen. Dat betekent dat deze afdeling machines van een schets tijdens het eerste gesprek tussen de klant en dealer tot aan de daadwerkelijk bouw en levering van de machine bij de klant zorgt. Hierdoor kunnen klantspecifieke wensen worden uitgewerkt en gemaakt zonder dat deze de normale productie bij Terex-Fuchs storen.

De machine is uitgevoerd met een pylon van 800 mm, waardoor de machine breder ingezet kan worden bij de werkzaamheden bij Fin Terpuu Oy. Door deze verhoging kan de machine eenvoudiger van treinstellen rechtstreeks op vrachtwagens laden en heeft de machinist een beter zicht bij het beladen van coasters aangezien deze  hogere zijwanden hebben. Normaal zouden voor deze werkzaamheden zwaardere machines moeten worden ingezet.

Een 24-uurs inzet zorgen dat de machine in 3 jaar ruim 24000 uur draait. Door de zeer goede ervaringen van de afgelopen jaren met de MHL360’s en MHL380’s is Fin Terpuu Oy zeer blij dat deze pylon machine nu “standaard” af fabriek geleverd kan worden met de bekende Terex-Fuchs kwaliteit en betrouwbaarheid.

Van der Spek, Bouwmachines