Twee grote Steinert ISS inductiescheiders afgeleverd bij EMR

doorVan der Spek

Twee grote Steinert ISS inductiescheiders afgeleverd bij EMR

Datum: 4-apr-09

Het door Van der Spek Vianen vertegenwoordigde Steinert heeft bij vestiging van EMR Recycling in Clearwater (Noord-Amerika) twee 3000 mm brede ISS inductiescheiders geleverd.

Steinert is al ruim 100 jaar actief met de bouw van magneten, eind jaren 1800 stond recycling al aan de basis van het succes van Steinert. De magneten werden toen gebruikt om ijzer uit schroot en staalslakken te halen. Van toen tot het heden werden vele nieuwe producten ontwikkeld bij Steinert van in de jaren ’60 de bovenbandmagneet en de compacte lastmagneet tot in de jaren ’80 de wereldwijd bekende NE-scheiders (Non-Ferro Scheiders) en magneettrommels die achter shredders geplaatst worden.

De nieuwste ontwikkelingen zijn de kleuren-, inductie en röntgenscheiders. Deze systemen scheiden op basis van herkenning op kleur, geleiding en samenstelling. De te scheiden fractie wordt door middel van luchtpulsen uit de materiaalstroom geblazen.

Bij EMR zijn twee extra brede Steinert ISS inductiescheiders geleverd van wel 3000 mm breed. Deze ISS scheider zijn in lijn geplaatst achter al enkele jaren geleverd Steinert Non-Ferro scheiders. De metaalhoudende fracties die niet door een Non-Ferroscheider worden gescheiden, zoals RVS, worden nu door de ISS wel herkend in door luchtpulsen uit de materiaalstroom gehaald.

Van der Spek Vianen heeft met Steinert en het tevens door Van der Spek vertegenwoordigde Westeria alle mogelijke scheidingstechnieken in huis en kan bijna voor ieder sorteer- en schiedingsprobleem een oplossing bieden.

Van der Spek, Bouwmachines