Zoek
Sluit dit zoekvak.

Weer nieuwe Hyundai HX140 geleverd aan Van Diemen Sloopwerken.

doorVan der Spek

Weer nieuwe Hyundai HX140 geleverd aan Van Diemen Sloopwerken.

Na in korte tijd vele draaiuren te hebben gedraaid wordt bij Van Diemen een in 2018 geleverde HX40L vervangen door wederom een Hyundai HX140L. Aangezien er veelvuldig gewisseld wordt tussen de uitrustingstukken als de sorteergrijper en bakken is er voor gekozen om de nieuwe machine uit te voeren met een Steelwrist SQ snelwissel-systeem waarbij de machinist geen slangen meer hoeft los- en vast te maken. Dit ziet nu compleet in het SQ snelwissel-systeem.

De nieuwe Hyundai HX140L wordt ingezet bij de recyclingtak van Van Diemen waar hij sorteer-, laad- en loswerkzaamheden zal gaan uitvoeren in de binnengekomen afvalstromen.

Uiteraard is ook deze Hyundai HX140L  net als alle HX-machines standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic”knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst.

Uiteraard is de nieuwe Hyundai HX140L voorzien van het unieke 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist. Dankzij dit systeem kan er nog veiliger worden gewerkt op locatie.

Voor de veiligheid van de machinist is er aan de voorzijde van de cabine een beschermrek gemonteerd

Van Diemen is al sinds 1936 actief in onder andere de afvalbranche en sloopwerken. In de loop der tijden zijn er diverse  takken aan het bedrijf toegevoegd. Naast de voorgenoemde werkzaamheden zijn ze o.a. ook actief in de asbestverwijdering, bodemsaneringen en het plaatsten en ophalen van containers.