Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duurzame Hyundai HL955A in gebruik genomen bij Innovarec

doorVan der Spek

Duurzame Hyundai HL955A in gebruik genomen bij Innovarec

Vanaf de vestiging in Vianen heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Hyundai HL955A laadschop geleverd aan Innovarec onderdeel van de Sagro groep. De nieuwe Hyundai is voorzien van een Stage-V motor en voldoet hiermee aan de nieuwste- en strengste milieueisen.

Innovarec staat voor Innovatieve Recycling. Innovarec heeft locaties verspreid over heel Zeeland. Elke locatie heeft zijn eigen specialiteit. Zo verwerken ze onder meer bouw- en sloopafval, hout, metaal, grond, zand en slib. Afvalstromen worden eerst gescheiden en daarna verwerkt tot materialen die geschikt zijn voor hergebruik. Innovarec verwerkt zowel afval van bedrijven als van particulieren.  

De nieuwe Hyundai HL955A is de opvolger van de bekende en succesvolle HL955. Naast de gelijk opvallende wijzigingen aan de buitenzijde zoals het donkere laadframe en andere motorkap heeft de machine veel nieuwigheden.

De achterzijde van de machine is aangepast zodat het zicht na achteren voor de machinist verbeterd is en het contragewicht goed te zien is. Dit is mogelijk doordat de uitlaat en luchtinlaat nu in een lijn zijn geplaats.

Dankzij het af fabriek gemonteerde AAVM camerasysteem ( All Around View Monitoring ) welke is uitgevoerd met optionele radar aan de achterzijde is de veiligheid rondom de machine gegarandeerd.  Zodra er binnen het werkbereik van de machine objecten of personen bevinden krijgt de machinist hier met een akoestisch signaal melding van.  Wat de veiligheid nog verder uitbreid is de automatische opening van de cabinedeur die de machinist met een afstandsbediening kan openen. Er hoeft niet eerst op de machine geklommen te worden om de deur te openen.

In de cabine valt direct het gemoderniseerde interieur op en de nieuwe armsteunen die naast breder ook in vele richtingen te verstellen zijn.

Dankzij het standaard gemonteerde weegsysteem kan snel- en efficiënt geladen en overgeslagen worden waarbij wordt voorkomen dat er te veel of te weinig worden verplaats met de machine.

Voor de aandrijving is een Stage-V  6 cilinder QSB 6.7 liter Cummins verantwoordelijk welke voorzien is van een DOC katalysator. De machinist kan op het grote kleurendisplay met touchscreen eenvoudig kiezen tussen de verschillende werkniveaus waarmee altijd het gewenst vermogen beschikbaar is.

De Rexroth pompen zorgen met loadsensing en flowsharing dat de machine de juiste prestaties levert met het laagste brandstofverbruik. Voor het sturen, remmen en het aansturen van de koelven welke standaard is voorzien van een omkeerfunctie zijn separate pompen gemonteerd.

Met de volledig automatische versnellingsbak van ZF welke standaard is voorzien van Lock-up in de versnellingen wordt het brandstofverbruik nog verder teruggebracht. Evenals de werkniveau ’s van de motor kan de machinist zeer eenvoudig werkstanden kiezen voor de transmissie waarmee de machine altijd zijn optimale instelling heeft voor het uit te voeren werk. Om hem helemaal op het werk te kunnen afstellen is er ook nog keuze voor het  “clutch-cut-off” moment waarbij wordt ingesteld op welke moment de aandrijving wordt losgekoppeld als het rempedaal wordt gebruikt.

Om de vele voorkomende werkzaamheden te kunnen uitvoeren is de machine voorzien van een hydraulische snelwissel zodat er snel en efficiënt gewisseld kan worden tussen de verschillende bakken en uitrustingsstukken zoals een palletvork of veegbezem.