Wederom Terex-Fuchs overslagmachine geleverd aan SimmereN in Groningen

doorVan der Spek

Wederom Terex-Fuchs overslagmachine geleverd aan SimmereN in Groningen

Datum: 2-jul-11

Opnieuw is er bij SimmereN in Groningen een in bedrijfskleur gespoten Terex-Fuchs overslagmachine afgeleverd door Van der Spek Vianen B.V. De machine is afleveringsklaar gemaakt in de werkplaats van Van der Spek Noord-Oost in Marïenberg.

Het is de vierde Terex-Fuchs die van der Spek levert aan SimmereN. Eerder al werden een Fuchs 350, 350D en 360C afgeleverd.

Ditmaal is een 35-tons Terex-Fuchs MHL350D geleverd die voorzien is van een 8,5 meter giek en een 7,2 meter lepelsteel, waardoor een maximaal bereik van 16 meter ontstaat.

SimmereN zal de nieuwe MHL350D gelijk inzetten bij het slopen en verwerken van 600 “hondekop” treinstellen. Samen met de Beelen Groep uit Harderwijk zullen de treinstellen gesloopt en gerecycled worden. De treinstellen worden twee maal per week aangevoerd van depots uit het hele land waar ze nu nog opgeslagen staan.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL350D is een 7,2 liter Deutz 6-cilinder Tier III motor met 148 kW verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie met 3dB verminderd. De koeling is vergroot, zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien, en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld, waardoor de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een goede zichthoogte bereikt worden en daarbij kan de cabine ook nog naar voren worden geplaatst voor goed zicht bij het beladen van schaar, vrachtwagens en schepen.

Op wens van SimmereN is de overslagkraan uitgerust met een generator van 13 kW, waardoor ook een elektromagneet aan de machine gemonteerd kan worden.

SimmereN is gevestigd op een moderne locatie, zeer goed bereikbaar aan de Winschoterweg/A7 en het Winschoterdiep in Groningen. De gebouwen en de terreininrichting zijn gebouwd volgens nieuwste inzichten en (milieu-)eisen. Ook de productiemiddelen die worden ingezet zijn zeer modern, zoals de nieuwe Metso schrootschaar, de mobiele Terex-Fuchs overslagkranen en snijmachines.

Of het nu gaat om het inkopen, verwerken of verkopen van schroot en andere metalen voorwerpen, het verzorgen van complete demontage- en sloopprojecten of de productie van op maat gesneden producten uit (nieuwe, gecertificeerde) staalplaat, SimmereN staat er bekend om in Groningen en omstreken dit voor hun klanten snel en adequaat uit te voeren.
 

Van der Spek, Bouwmachines