Wederom Terex-Fuchs MHL340 voor De Ruiter Veenendaal

doorVan der Spek

Wederom Terex-Fuchs MHL340 voor De Ruiter Veenendaal

Datum: 30-apr-12

Van der Spek heeft via de vestiging Vianen een nieuwe Terex-Fuchs MHL340D afgeleverd bij de Ruiter Handelmij B.V. in Veenendaal. Daar vervangt de nieuwe MHL340D een Terex-Fuchs MHL340 die eveneens door Van der Spek Vianen werd geleverd in 2004. Deze machine had ruim 10.000 tevreden draaiuren gemaakt en daarom was de keuze voor wederom een Terex-Fuchs MHL340 snel gemaakt.

De Ruiter Handelmij B.V. in Veenendaal is onderdeel van de Ruiter Schroot B.V. welke op zijn beurt weer eigendom is van Van Dalen Metaalrecycling B.V. uit de Moerdijk. Bij de Van Dalen Groep heeft Van der Spek de afgelopen 10 jaar meerdere Terex-Fuchs machines van verschillende types geleverd.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL340D is uitgerust van een 7,2 meter giek en een 6,2 meter lepelsteel, waardoor een maximaal bereik van 13,7 meter ontstaat. Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een goede zichthoogte bereikt worden voor goed zicht bij het beladen van vrachtwagens en containers in Veenendaal

Op wens van De Ruiter/Van Dalen is de machine uitgerust met extra verlichting op de giek en lepel, waardoor er ook in de vroege morgen of late middag met goed zicht gewerkt kan worden.

Van Dalen Metals Recycling & Trading is een familiebedrijf dat is opgericht en gestart in 1947 te Hendrik Ido Ambacht. Begonnen in het slopen van schepen en be- en verwerken van metaalhoudende reststoffen die de fundamenten vormden die er toe hebben geleid dat de organisatie is gegroeid tot een gespecialiseerde en gerenommeerde onderneming op het gebied van inzameling, bewerking, recycling en verhandeling van alle soorten ferro en non-ferro metalen.

Van Dalen heeft daaropvolgend diverse strategische aankopen gedaan in Nederland, België en Engeland met in totaal 13 operationele locaties welke in de nabijheid van waterwegen, autowegen en zeehaven zijn gelegen.

Inmiddels beschikt men in totaal over 5 shredder installaties, 6 schaarinstallaties, 2 mobiele schaarinstallaties, 2 pers-installaties en een non-ferro flotatie-installatie die gemiddeld een jaarproductie van anderhalf miljoen ton aan ferro metalen per jaar be- en verwerken.

Met het oog op de toekomst en de ontwikkelingen daarin, zoals verdergaande recycling, duurzaamheid en de aanscherping van de wet en regelgeving, blijven ze investeren in de nieuwste technieken om dynamisch te kunnen inspelen op de wensen van hun leveranciers en afnemers. Met al onze mogelijkheden bieden ze de klanten maatwerkoplossingen tegen marktconforme tariefstellingen en opbrengsten.

Om in de komende jaren zeker te zijn van de bedrijfskosten en niet voor verrassingen te komen staan, heeft Van Dalen ervoor gekozen om een volledig reparatie- en onderhoudscontract af te sluiten bij Van der Spek voor de nieuwe machine.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines