Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wederom speciaal aangepaste Hyundai laadschop geleverd bij Verbrugge in Terneuzen

doorVan der Spek

Wederom speciaal aangepaste Hyundai laadschop geleverd bij Verbrugge in Terneuzen

Datum: 16-aug-11

Van der Spek Vianen heeft wederom een speciaal geprepareerde Hyundai laadschop afgeleverd bij Verbrugge Terminals in Terneuzen. Ditmaal is een Hyundai HL760-9 compleet aangepast voor de werkzaamheden bij Verbrugge Terminals. Al eerder werd een Hyundai HL760-7A gekocht. Door de zeer goede ervaringen die Verbrugge heeft opgedaan met de machine en de service van Van der Spek was de keuze voor wederom een Hyundai van Van der Spek snel gemaakt.

Bij Verbrugge Terminals in Terneuzen wordt de machine ingezet bij het op- en overslaan van “agressieve” producten welke een standaard machine op korte termijn zouden aantasten. Bij deze “agressieve” producten moet gedacht worden aan o.a. kunstmest, fosfaten en zout. Om tegen de inwerkingen van deze producten bestand te zijn, is de ruim 18 ton wegende HL760-9 volledig gestript, om vervolgens met vele aanpassingen en beschermingen weer te worden samengebouwd.

Als basis van deze special is er een Hyundai HL760-9 wiellader gebruikt, welke geheel is klaargemaakt in de werkplaats van Van der Spek in Vianen. Er zijn grofmazige radiateurs gemonteerd, welke speciaal behandeld zijn met epoxie. Van Groeneveld is er een centrale smering gemonteerd, die waar mogelijk is voorzien van rvs-leidingen en koppelingen. Daarnaast is de machine geheel aangepakt om tegen inwerkingen van buitenaf te zijn beschermd. Daarbij is te denken aan rvs-leidingen en montagemiddelen en speciale, afgedichte elektrische verbindingen. Van der Spek Vianen kan desgewenst een uitgebreid advies geven om machines aan te passen voor elke inzet en gewenste bescherming.

De machine is na deze ombouw volledig gespoten in een speciale 2-componenten epoxielak, zodat hij de komende jaren beschermd is tegen inwerkingen van buitenaf.

Uiteraard staan veiligheid en welzijn van de machinist voorop bij Verbrugge. Daarom is de machine ook voorzien van een cabinebeschermrek aan de voorzijde en een camerasysteem, waardoor de machinist ook goed zicht heeft achter de machine. Voor een goed klimaat in de cabine is er een overdrukunit gemonteerd, die zorgt voor zuivere en schone luchttoevoer.

Voor het duurzamer werken zijn dash-9 wielladers uitrust met het nieuwste hydraulieksysteem. Het nieuwe lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en een gesloten hoofdventielblok, levert een zeer efficiënt hydraulisch vermogen en daarmee een lager energieverbruik.
Dit gekoppeld aan de ZF-volautomatische transmissie zorgen voor maximale duurzaamheid. Deze zorgt voor zo min mogelijk verlies van vermogen, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus. Door de verbeterde koppeling en het soepel schakelen rijdt de machine erg vlot.

Als krachtbron is een Cummins QSB 6.7 actief. Dit is een 6-cilinder turbodiesel met 160 kW die voldoet aan de Tier III emissie-eisen.

Verder is aan de machine een 4500 liter hoogkiepbak gemonteerd.

Van der Spek, Bouwmachines