Search
Close this search box.

Gebruikte Liebherr 180 EC-H10 van Van der Spek in Macedonie«

doorVan der Spek

Gebruikte Liebherr 180 EC-H10 van Van der Spek in Macedonie«

Datum: 12-aug-11

Door Van der Spek worden regelmatig gebruikte kranen verkocht die overal ter wereld terecht komen. 

Van der Spek Vianen verkocht enige tijd geleden deze Liebherr 180 EC-H10 via een Griekse relatie aan Macedonië, waar de kraan momenteel meewerkt aan de bouw van een compleet nieuwe passagiers terminal op het vliegveld van Skopje, de hoofdstad van Macedonië. Voor deze inzet werd de gekochte kraan eerst in rood en wit geverfd, hetgeen ook daar een vereiste is.

De nieuw te bouwen terminal beschikt na voltooiing over 40.000 m² vloeroppervlak, verdeeld over 2 verdiepingen, voorzien van een pier met 6 gates. Daarmee is de nieuwe terminal 10 keer zo groot als de huidige terminal. Daarnaast worden ook de start- en landingsfaciliteiten uitgebreid. Per jaar kunnen 6 miljoen passagiers afgehandeld worden. Door deze forse uitbreiding hoopt TAV Airport Holdings, de opdrachtgever van dit project, de rol van deze luchthaven te vergroten en ook grotere luchtvaartmaatschappijen als Lufthansa binnen te halen.

Oorspronkelijk was de oplevering van de nieuwe terminal pas gepland voor november 2011, maar mede dankzij de inzet van de Liebherr 180 EC-H10 uit Nederland, wordt nu gemikt op oplevering op 8 september 2011. Deze dag is tevens de dag waarop de onafhankelijkheid van Macedonië gevierd wordt.

De Liebherr 180 EC-H10 heeft een maximale capaciteit van 10 ton tot 17,3 meter en kan op de punt van de 60 meter lange giek nog 2.200 kg hijsen.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines