Search
Close this search box.

Van der Spek levert 3 stuks gebruikte Liebherr 630 EC-H20 torenkranen voor nieuwbouw vliegveld

doorVan der Spek

Van der Spek levert 3 stuks gebruikte Liebherr 630 EC-H20 torenkranen voor nieuwbouw vliegveld

Datum: 11-aug-11

Van der Spek heeft uit haar huurvloot 3 stuks gebruikte Liebherr 630 EC-H20 verkocht aan een Turkse aannemer die een nieuwe moderne luchthaventerminal op het Baku International Airport in Azerbaijan zal bouwen.

De aanleg en bouw van de nieuwe terminal en bijbehorende start- en landingsbaan is onderdeel van het aanleggen van moderne infrastructuur met het oog op grote internationale evenementen, met inbegrip van het Eurovisie-Songfestival 2012, de Olympische Winterspelen en de WK Voetbal.
Na de voltooiing van de nieuwe terminal van de internationale luchthaven Baku in 2013, zal de huidige terminal worden gebruikt voor binnenlandse vluchten.

De nieuwe luchthaven terminal is ontworpen voor de doorvoer van ongeveer drie miljoen passagiers per jaar. De totale nuttige oppervlakte van de nieuwe terminal (een gebouw van vier verdiepingen, dat een driehoekige vorm zal hebben) is 58 duizend vierkante meter.
Voor het comfort van de passagiers zal de nieuwe terminal gebouw worden uitgerust met 18 roltrappen en 20 liften. Het nieuwe terminalcomplex zal gebruik maken van de nieuwste wetenschappelijke en technische innovaties op het gebied van de internationale luchtvaart. Dit zal het personenvervoer in Azerbaijan op het hoogste internationale niveau brengen.
Nieuwe technologie en de meest geavanceerde apparatuur, in aanvulling op het gemak en het comfort van de passagiers, zorgt voor een hoog veiligheidsniveau.
De nieuwe start- en landingsbaan krijgt een lengte van 4 kilometer en is 75 meter breed, zodat het is berekend op alle types vliegtuigen.

Alle Liebherr 630 EC-H20 torenkranen zijn uitgevoerd met een railrijdende onderwagen. De kranen hebben een maximale capaciteit van 20 ton tot 30 meter en op de punt van de 71,4 meter lange giek kan nog 7.600 kg gehesen worden.
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines