Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wederom nieuwe machine geleverd aan Hoeksema (HRM) door Van der Spek

doorVan der Spek

Wederom nieuwe machine geleverd aan Hoeksema (HRM) door Van der Spek

Datum: 9-jul-12

Hij was al te zien op de TKD in Wezep, de nieuwe Hyundai HL757-9 wiellader voor Hoeksema Regionale Milieudiensten uit Grootegast.

Het is voor HRM op korte termijn de vierde nieuwe machine die is aangeschaft bij Van der Spek. Al eerder werden twee Terex-Fuchs overslagmachines en een Hyundai HL760-7A geleverd. Door de opgedane goede ervaringen met zowel de machines als Van der Spek was een beslissing voor een nieuwe machine, geleverd door Van der Spek, dan ook snel gemaakt.

Na de TKD is de laadschop verder afleveringsklaar gemaakt in de werklplaats van Van der Spek in Mariënberg.

De machine is daar o.a. voorzien van een overdruksysteem, zodat de machinist altijd zuivere en schone lucht in de cabine heeft onafhankelijk van de werkomgeving waar hij wordt ingezet. Ook is hij voorzien van een hydraulische snelwissel, zodat er snel gewisseld kan worden tussen de verschillende bakken en palletvorken. De gemonteerde hoogkiepbak is geleverd door Van der Spek’s dochteronderneming Marijs Recyclingtechniek.

Bij Hoeksema’s Regionale Milieudiensten in Grootegast wordt afval ingezameld en geschikt gemaakt voor verdere verwerking. Hiervoor beschikt HRM over een eigen transportafdeling, die zorgdraagt voor het transport naar de locatie in Grootegast en daarnaast voor het transport van uitgesorteerd bouw- en sloopafval naar de recyclingbedrijven die de verschillende soorten materialen verder verwerken. Op het terrein van HRM wordt ook groenafval verwerkt en gecomposteerd.

De nieuwe Hyundai HL757-9 zal door HRM vooral ingezet gaan worden voor het uitzeven en transporteren van compostproducten op locaties van Vagroen. Vagroen is een 100{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} deelneming van Grontmij die zich richt op een duurzame verwerking en inzet van groenafval, biomassa en organische reststromen.

De Hyundai dash-9 serie is nieuw ontwikkeld, waarbij de betrouwbaarheid en kracht van de 7 en 7A-series wielladers centraal hebben gestaan. Natuurlijk is aan het uiterlijk van de machine direct te zien dat het om de nieuwe dash-9 serie gaat. De ruime cabine met veel glas voor een goed zicht rondom de machine staat centraal. Daarnaast vallen de grote kunststof spatborden en mooi design op.

Voor het duurzamer draaien van de dash-9 wielladers zijn de machines uitgerust met het nieuwste hydraulieksysteem. Dit nieuwe lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en een gesloten hoofdventielblok zorgt voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen en daardoor een lager energieverbruik. Dit gekoppeld aan de ZF-volautomatische transmissie zorgt voor maximale duurzaamheid. Deze zorgt voor zo min mogelijk verlies van vermogen, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus. De verbeterde koppeling en het soepel schakelen zorgen voor vlot rijden.

Natuurlijk is ook deze door Van der Spek Vianen geleverde Hyundai HL757-9 voorzien van 5 jaar en 7500 uur garantie waarmee de betrouwbaarheid van de dash-9 serie van Hyundai nogmaals wordt benadrukt. 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines