GMB nieuwe Hyundai 40 tons rupsgraafmachine!

doorVan der Spek

GMB nieuwe Hyundai 40 tons rupsgraafmachine!

Datum: 11-jul-12

Rien Bestman van GMB is sinds kort de trotse machinist op de nieuwe Hyundai R380Lc-9 rupsgraafmachine. De machine werd door Van der Spek Vianen B.V. afgeleverd op de 2e Maasvlakte waar deze meteen vol aan de slag kon. GMB heeft hier in combinatie de opdracht gekregen voor de aanleg van de nieuwe, volledig geautomatiseerde terminal van APM Terminals. Binnen deze opdracht vallen de verhardingen, complete elektriciteitsvoorzieningen, kraanbanen, riolering en railterminal op het 85 ha grote terrein.
 
Van der Spek Vianen B.V. en GMB hebben een jarenlange relatie. Gezien de goede ervaringen met Van der Spek en reeds eerder geleverde Hyundai grondverzetmachines werd ook deze keer weer de keuze gemaakt voor een moderne en betrouwbare Hyundai graafmachine. De Hyundai R380Lc-9 is in de werkplaats van Van der Spek Vianen BV geheel naar de wensen van GMB opgebouwd. De complete machine omvat vele opties waaronder: extra verzwaard contra gewicht, alle hydraulische functies, luxe stoel, extra werkverlichting in LED uitgevoerd, gespoten in de herkenbare blauwe bedrijfskleur, extra stille geïntegreerde vonkenvanger, 3D GPS systeem, cabine overdrukunit enz.

Een 8,9 liter Cummins dieselmotor met 300 pk vermogen zorgt voor de aandrijving. Dankzij het geavanceerde hydraulische systeem laat de machine zich erg nauwkeurig en fijn bedienen, waardoor de 3000 liter bak snel gevuld is. Uiteraard is ook deze geleverde Hyundai R380Lc-9 voorzien van 5 jaar en 7500 uur garantie waarmee de betrouwbaarheid van de dash-9 serie van Hyundai nogmaals wordt benadrukt.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines