Overdie B.V. investeert wederom in Terex-Fuchs via Van der Spek Vianen

doorVan der Spek

Overdie B.V. investeert wederom in Terex-Fuchs via Van der Spek Vianen

Datum: 16-jul-12

Van der Spek heeft via de werkplaats in Vianen een nieuwe Terex-Fuchs MHL331D afgeleverd bij Overdie Metals in Alkmaar.

De machine zal o.a. ingezet gaan worden voor het uitsorteren van de vele materiaalstromen die bij Overdie binnenkomen. Uiteraard zal hij de uitgesorteerde stromen ook weer laden in containers en vrachtwagens om vervolgens verder te worden gebruikt bij de afnemers van Overdie.

Overdie BV is een 100{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} familiebedrijf,  gevestigd in Alkmaar (Noord-Holland), voor de recycling van ferro en non- ferro metalen en waarvan de historie teruggaat tot zelfs 1917 toen de basis van het bedrijf werd gelegd in het centrum van Alkmaar.

Naast de recyclingbedrijven Overdie Ferro BV en Overdie Metals BV wordt er ook uitgebreide staalhandel onder de naam Overdie Staal BV gevoerd.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL331 is voor het werken met een sorteergrijper uitgevoerd met een lepelsteel met bak-kinematik. De machine heeft met deze giekconfiguratie een bereik van 10,7 meter. Dit bereik is gemeten van hart draaikrans tot hart pen lepelsteel. Aan de machine is een door Rigter Handelsonderneming geleverde sorteergrijper gemonteerd.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL331D is een 6,1 liters Common-rail Deutz 6-cilinder Tier III motor verantwoordelijk. Door de 114 kW die deze ruim bemeten motor gemakkelijk produceert is de MHL331D een zeer soepele overslagmachine waar snel en efficiënt mee gesorteerd en geladen kan worden. Hierbij wordt door de rustige loop van de motor een zeer laag brandstofverbruik gerealiseerd.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 5,40 meter voor goed zicht bij het sorteren van producten en het beladen van containers en vrachtwagens.

Op het contragewicht is standaard af fabriek een camera geplaatst, zodat de machinist goed kan zien wat er achter de machine gebeurt en hij niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines