Search
Close this search box.

Van der Spek en BAM gaan de hoogte in

doorVan der Spek

Van der Spek en BAM gaan de hoogte in

Datum: 17-jul-12

Onlangs heeft Van der Spek voor BAM Woningbouw Rotterdam in het Wijnhavenkwartier in Rotterdam de Liebherr 550 EC-H20 Litronic uitgeklommen op het project "100Hoog".

Woontoren 100Hoog is gelegen in het centrum van Rotterdam, tussen de Boompjes en De Blaak. De toren gaat ruimte bieden aan riante appartementen, allen met een geweldig uitzicht over de stad. 100Hoog is letterlijk honderd meter hoog en telt 33 verdiepingen. Het stoere gebouw heeft 152 ruime appartementen in 43 verschillende typen.
Aan de Wijnhaven (hoek Posthoornstraat) komen op straatniveau commerciële ruimten. Achter deze ruimten worden bergingen gerealiseerd. Vanaf de 1e verdieping bevinden zich over 2 lagen overdekte parkeerplaatsen alsmede een aantal bergingen. Op het dak van de garage wordt een fantastische daktuin voor bewoners aangelegd.
Het project wordt uitgevoerd in tunnelbouw en traditioneel metselwerk.

De Liebherr 550 EC-H20 Litronic uit de huurvloot van Van der Spek is opgesteld met een gieklengte van 51,5 meter en een haakhoogte in de eerste bouwfase van 44,4 meter.
Na de klimactie van eind juni bedraagt de haakhoogte 91 meter.
Wanneer de kraan volledig op hoogte is, zal de haakhoogte uiteindelijk 125 meter zijn.
De torenkraan heeft een maximale capaciteit van 20 ton tot 32 meter en kan op de punt van de giek nog 12.000 kg. hijsen.

De kraan zal zeker tot in de zomer van 2013 de horizon van het historische gedeelte van Rotterdam bepalen.

foto: Jelco Stouthandel

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines