Zoek
Sluit dit zoekvak.

Putzmeister introduceert nieuwe generatie M36 autobetonpompen

doorVan der Spek

Putzmeister introduceert nieuwe generatie M36 autobetonpompen

Datum: 2-jul-12

In navolging op de introductie van de nieuwe generatie M42 autobetonpompen stelt Putzmeister nu de opvolger van een andere bestseller uit haar leveringsprogramma voor: de M36.

Ook deze machine is vanaf de basis opnieuw doordacht en gedeeltelijk compleet veranderd. Dit is gebeurd aan de hand van talrijke ideeën en voorstellen van klanten, machinisten, leveranciers en Putzmeister-medewerkers.

Net als bij de M42 is bij de 36-meter pomp, door toepassing van andere materialen en diverse andere aanpassingen, het totaalgewicht gereduceerd. In dit geval tot onder 26 ton. Daardoor blijft er nog voldoende reserve voor het meenemen van brandstof, water, leideingen, slangen e.d.

Ook bij de 36-meter pompen zijn de betonleidingen aan de mast anders ontworpen en aangebracht. Hierdoor ontstaat een nog rustigere mast tijdens het pompen. Bovendien werd ook hier het aantal bochten in de leidingen terug gebracht tot slechts 3 standaardbochten. De steunen zijn geschroeft aan de mast, hetgeen voordelen oplevert bij reparaties.

Naast deze vermindering van verschillende delen, werd ook het totale benodigde olieniveau met 30{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} teruggebracht. Verder werden zoveel mogelijk onderhoudsvrije of -vriendelijke materialen toegepast en werd aandacht besteed aan een langere levensduur van de slijtdelen. Binnen de CE-machinerichtlijnen werden nog verbeteringen toegepast om de machine nog veiliger in gebruik te maken.
Het onderhoud aan de machine werd tevens vereenvoudigd door het consequent verder toepassen van schroefverbindingen en een betere toegankelijkheid van de componenten.

De M36 is leverbaar als BSF 36-4.16H en als BSF 36-4.16HLS, waarbij de laatste pomp een rustiger verloop heeft door toepassing van een grotere cilinderdiameter en een lager aantal slagen per minuut.

Ook nieuwsgierig geworden naar deze machine? Op de website wordt de nieuwe telg uit de Putzmeister-familie uitgebreid voorgesteld.

Wanneer u nadere informatie wenst, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines